perjantai 28. tammikuuta 2011

Joulu on taas!

Tämä kirjailija tuli juuri töistä. Joten tavallaan en ollut äsken kirjailija, vaan äikänmaikka-Maaria. Uusin käsikseni käsittelee tai pikemminkin sivuaa pikkuisen tämänkaltaisia kysymyksiä: onko ihminen olemassa, silloin kun hän on yksin. Onko joku toinen olemassa, kun häntä ei näe. Mitä meidän selkämme takana on, silloin kun emme sinne katso - onko siellä yhtään mitään. Tämän idean pisti päähäni armas kaukorakkauteni. Sitä olen kehitellyt, pyörittänyt mielessä viime kesänä ja taas. Ja nyt perjantaipulla kädessäni mietin, olinko tänään (aamukirjoittamisen jälkeen) kirjailija, kun oikeastaan olin opettaja..

Ja olenko koko viikonloppuna kirjailija, kun aion heittää kirjoittamispuuhat naulaan kuin hynttyyt konsanaan ja keskittyä olemaan ihana tyttöystävä. Sillä ihanana oleminen on vaikeaa. Mistä tuleekin mieleeni Maailman ihanin tyttö. Ihana kirja, tahtoisin nähdä meneillään olevan näyttelyn, tahtoisin kirjan omakseni myös.

On pakko kömpiä nyt sänkyyn, nukkua unia. Heräsin aamulla kuudelta kirjoittamaan. Olen työstänyt kieltäni. Olen kohtalaisen tyytyväinen, joskaan uusi kieli ei ole vielä valmis. Tekisi mieli antaa näytteitä. Tekisi mieli kirjoittaa uuden käsiksen alku tänne näkyville. Uskaltaisikohan? Varastavatko nettivarkaat myös romaanikäsikirjoituksia?

Mies tulee illalla, yhdeltätoista. Menen sitä vastaan. Sydän remuaa jo nyt. Saankohan päiväunta? Jostakin syystä minun sisälläni peuhaa koko ajan, on peuhannut jo viikon. Pelottaa, hermostuttaa. Mikä pelottaa, mikä hermostuttaa? Kun tietäisikin.

Toivotan kaikille viikonloppua kätevää, olipa se sitten joulu tai juhannus. Itselleni se on joulu. Pukki kun matkaan jo kilkuttaa...tsippadaa. Niin ja sitten etenkin kaikki tutut, jotka aion kyllä vielä virallisesti kutsua julkkareihini, merkatkaapa se 19.3. kalenteriin. Silloin ravintolalaiva keinuu. Tarvitaan tyrskyjä, te olette niitä! Tarvitaan myös lehdistö, radion edustajat (ja selostajaksi Antero Mertaranta) sekä tv-uutiset. Sinne. Että kaikki näkisivät saman!

Hyvää päiväyötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti