keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Miten voi yksisieraiminen flunssa kestää ja kestää. En ymmärrä, haluakaan ymmärtää. Toinen sierainparkani on ollut jo monta päivää ihan tukossa. Raukka, meneeköhän siltä ihan voimat. Jaksankohan enää juosta karkuun?! Osaankohan enää henkäilläkään sitten kun tämä toispuolinen piina on ohi?

Olen ollut ahkera, ihan by the way vain. Laitoin sähköistä postia Munchenin yliopistoon, fennougristiikan laitokselle. Kysäisin sieltä, josko kaipaisivat uutta opettajaa joukkoonsa syksyllä. En tosin osaa kuvitella itseäni yliopistolle luennoimaan. Herranjestas, tämmöinen heitukka. Voikohan minua edes vakavasti ottaa - teinitkään kun eivät sitä aina tiedä. Mutta vakavasti tai ei, minä tahdon tuollaisen:
Ja sitten - jotta korostuisi käsite ahkeruus, tai sanotaanko aloitekykyisyys - pistin sinne opinahjoon, jonka muuttunut nimi on Psychology Master's Program in the Learning Sciences, viestiä, että olenkohan hakukelpoinen. Jostain kun on pakko aloittaa tämä epätoivoinen järjestelmällistyminen. Tai no, en kai epätoivoinen sentään ole. Enkä ihan epäjärjestelmällinenkään. Hui kun on pitkäsanainen päivä. Sitä paitsi pelkään pahoin, että Rimmisen Nenäpäivä on iskenyt nenääni. Onneksi oma nenäni ei muistuta sitä, mitä kuvittelen Nenäpäivän päähenkilön nenän muistuttavan. Oli muutes hauska romaani. Kepeä ja viihtyisä.

Mutta ahkeruudesta vielä lisää: laitoin myös kahteen eri lehteen arvostelukappaleen romaanistani. Ennen joulua laitoin peräti 7 paikkaan. Odotan ihan kippuroissani palautetta. Olen saanut sitä vasta kahdelta ihmiseltä, äidiltä ja yhdeltä työkaverilta - jos lasketaan vain kirjan kokonaan lukeneet. Muut ovat lukeneet vain osan. Ymmärrän kyllä, että se on hidaslukuinen. Mutta silti, odottavan aika on pitkä. Asiaa pahentaa se, että joudun odottamaan monia asioita. No, eipä nyt silti heitetä veiviä ojaan, vaan otetaan härkää sarvista ja jatketaan työtä. Kirjoitustyötä. Kun ei tästä uloskaan pääse, vuotava nenä ja märät kengätkin kun on. Tai siis tie on märkä, kenkiä on monta (mutta ei tarpeeksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti