tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kokonaiset kasvot minusta seuraaviin heijastettuina.

Jossain aiemmassa blogitekstissäni mainitsin jo, että näin reilu vuosi sitten helsinkiläisessä taidemuseossa näyttelyn jossa taiteilija oli kuvannut itseään kolmen kuukauden ajan joka aamu. Oli huisia katsoa, kuinka erilaiselta sama ihminen voi näyttää eri päivinä. En ole sellainen taiteilija, joka osaisi ottaa kuvia. Mutta olen ottanut itsestäni (herranjestas kuinka itsekkäältä tämä kuulostaakaan ja etenkin näyttää!!) kuvia tuosta näyttelykerrasta lähtien. En joka päivä (vaikka alussa riittikin innostusta päivittäiseen kuvaukseen), nytkin on monen viikon, kenties parin kuukauden tauko, mutta hauskaa itsetutkiskeluahan tämä on. Suosittelen kaikille :)

Ajattelin, että pitäisikö ottaa tästä illasta lähtien joka ilta kuva siihen saakka, kunnes muutan pois. Katsoa, miten erilaiset päivät ja rytmit vaikuttavat. Ja miltä lähdön aamua edeltävänä iltana näytän; yltiöinnokkaalta vaiko jotenkin väsyneeltä koko hommaan. Vaiko pelokkaalta. Ravitulta. Hulppealta, sentimentaaliselta..

Uskaltaudun laittamaan tänne kuitenkin osan jo ottamistani kuvista. Tuli jopa mieleen, että tämähän käy kirjoitusharjoituksesta: kuvata ilman sanoja ja sitten kuvata tämä kaikki sanojen kanssa. Tekee mieli kirjoittaa jotain tästä koko hommasta ihan vain harjoituksen vuoksi. Esimerkiksi voisi tehdä kuvatekstikikkailua.

Anyroads, näyttelyssä otetut kuvat oli otettu kaikki aamulla, meikittä. Minä olen poseerannut aamupäivisin ennen lähtöä mihinkään, mutta kuten huomata saattaa, yleensä laittautuneena. Jostain syystä saatan laittautua myös niinä päivinä, kun en mene minnekään, mutta huvittaa leikkiä prinsessaa. Ensimmäinen kuva on otettu siis reilu vuosi sitten. Nämä yritttävät olla aikajärjestyksessä mutteivät aivan ole. Paitsi ihan viimeiset, joista uusimman nappasin tänään.
4 kommenttia:

 1. Ihan mainio idea. Päivän fiilis näkyy kyllä kuvista ja kuvat tuovat varmasti myös muistoja mieleen..

  VastaaPoista
 2. näytät niin vakavalta ettei sinua ole maariaiseksi tunnistaa! ü mutta joka tapauksessa kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. No enhän minä nyt sentään osaa hymyillä kuin teennäisesti, kun otan tuommoista kuvaa :) Joten paree ottaa ihan aitoja shotteja..

  Ja ajattelin nyt toteuttaa oikeasti ton iltakuvien oton. Otan joka ilta about 23 aikaan kuvan. Paitsi silloin kun olen yöelämässä. Tai poissa muuten vain, kuten ylihuomenna ja perjantaina ja lauantaina.

  VastaaPoista
 4. :) Ihana mököttävä pikkusiskotöröhuuli!

  VastaaPoista