keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pähkinöinä, pähkinöitä.

Kun tulee hylsy, tekee mieli hajota.
Onneksi en hajonnut, vaikka eilen tuli eräs hylsy.
Kumman äkkiä se tuli, kolmessa viikossa.

Tulevaa asuinympäristöä.
Kävin katsomassa eilen Vadelmavenepakolaisen KOM-teatterissa, kiitos armaan työpaikkani. Hyviä etuja mulla, teatteria ja hierontaa, oktooberfestiä, kevät- ja syysretkeä ja yksityiskoulujen juhlaa. Kaikennäköistä pientä ja suurta. Vadelmavenepakolainen oli, btw, hyvä setti, vähän liian pitkä tosin. Mutta kyllä naurattikin välillä. Välillä taas meinasin nukahtaa, niin monet asiat pyörivät mielessä.

Kesken näytelmän tuli kamala tunne, ihan yhtäkkinen huoli: mitä jos en saakaan asiakkaita?? Mitä jos hyppään nyt, lujaa ja tyhjän päälle. Mitä jos menisin sittenkin jonnekin baareihin kiertämään, kysymään töitä, varmuuden vuoksi. Pelotti, että nyt minä joudun miehen armoille enkä saa ikinä enää matkustaa tai uusia kenkiäkään. Mutta sitten varmuus taas palasi. Pitää sitä itseensä sen verran luottaa. Sitä paitsi menen pian yritysneuvojalle ja koetan selvittää kaikki verokiemurat. Ja saada potkua. Ja vauhtia.

Koska ajatukseni hyppivät, pomppaan takaisin Vadelmavenepakolaiseen. Kirjan luin joskus sen ilmestymisen aikoihin, mikä on hyvä, olisi ollut tylsä teatterireissu muuten. Näyttelijät hoitivat hommansa aivan loistavasti, siitä suuret suukot heille, söpiksille. Minua muuten ihmetyttää, miksi niitä suosionosoituksia pitää läpytellä ilmoille niin kauan. Jaksan kyllä aina läpsytellä muiden mukana loppuun asti, mutta kun kämmenet punaisina pitää paukutella usein sellaisissakin näytelmissä, jotka eivät ihan niin suuria raikuja tarvitse. Viimeksi jaksoin läpsytellä innokkaasti Kumman kaassa. Kävin sen syksyllä katsomassa. Silloin nauroin myös.

10 viikkoa ja keskustani näyttää tältä.
Minulla on niin, niiin, niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon luettavaa töiden takia, että olen tuhkaa koko nainen. En ehdi ajatella edes mitään ennakkoäänestyksiä. Olen lukenut ainakin 60 ja jotain kirjoitelmaa. Vielä pitäisi tarkastaa yhdeksäsluokkalaisten kirjailijakansiot (= tutkielmantapaiset hutkielmat), mikä vie varmaankin noin 5 tuntia. Huomenna, huomenna. Olen lukenut silmäni puhki tänään. Voin antaa raikuvat suosionosoitukset ryhmälle 14-vuotiaita teinejä, jotka ovat kirjoittaneet varsin hyvät (laajat) mielipidetekstit opettajansa iloksi. Punakynäkään ei raikunut tällä kertaa kovasti. Ehkä siitäkin syystä, että punainen kynä lakkasi toimimasta ja piti turvautua vihreään.

Lähden urheilemaan nyt. Vaihdan ruokavaliotani taas, muutes. Olen ollut kasvissyöjä, nyt jälleen on sen aika. Mahdollisimman luomua, mahdollisimman puhdasta. En sylje kohti lihaa, jos sitä tarjotaan. Ennenkin on pitänyt antaa periksi esimerkiksi maailmalla. Paljon enemmän saa sfääreistä irti, kun syö lihaa jossakin kaukana. Kuten Brasiliassa, uuh. Ja siis ennenkin olen sortunut esimerkiksi hampurilaisiin eräiden öiden pimeinä tunteina. Täytyy pitää vain huoli, että jaksan syksyllä juosta.

Ai niin, ai niin. Mitä mieltä olette nimestä "MAP - Maarian avustava pilkutin"? Tai "Maarian KieliKorjaamo"? Että jos niin kuin toiminimeksi? Saisinko asiakkaita noin? Jos siis kenelläkään on mitään ideaa nimeksi, heittäkää se tänne. Kirjapalkinto olisi tiedossa :)

7 kommenttia:

 1. Ihan kelpo nimiä! Tykkään pilkuttimsesta, jättäisin avustavan pois. Toisaalta pilkut saattavat viedä jonkun ajatukset turhan suppeaan suuntaan, mutta minä tykkään. :-)

  VastaaPoista
 2. Kielikorjaamo on kiva, monimerkityksinenkin, mutta kiltti Maaria, jos otat sen toiminimeksi, niin kirjoita se Kielikorjaamo, ei KieliKorjaamo? Koska muuten särähtää heti ja toiminimeltä menee ainakin minun silmissäni uskottavuus.... terveisin vanha pilkunviilaaja ;).

  VastaaPoista
 3. Paula, niin, minäkin tykkään Pilkuttimesta. Mutta nyt sitten pähkäilen, kumpi on parempi. Ehkä tuo Kielikorjaamo kuitenkin..tai en tiedä, kumpikin. Toivottavasti joku keksisi aivan täysin uuden, paremman, niin ei tarvitsisi taistella omien vaihtoehtojen välillä..

  Hyvä, että kommentoit, Rooibos, tuota Kielikorjaamoa. Mietin itsekin, että kieliopillisestihan on aivan väärin sanoa KieliKorjaamo. Mutta jotenkin se näyttää visuaalisesti paremmalta. Totta kuitenkin, että vie uskottavuuden, jos kielenkorjaajalla on jo nimessään virhe. Eli siis tokihan nimi on sitten pistettävä Kielikorjaamoksi, jos siihen päädyn..

  VastaaPoista
 4. MAP on kyllä myös hauska, kartta oikeinkirjoituksen hirmuiseen maailmaan, MAP = Maaria Aina Parempi :)

  VastaaPoista
 5. Ooh, enpä ajatellutkaan tuota MAP-nimeä tuossa merkityksessä! Kuinka ovelaa. Ei nyt ehkä Maaria Aina Parempi (vaan tyyliin Maaria Avustaa Pilkkujasi), mutta hauskaa..kartta oikeinkirjoitukseen...

  Miten voi nimen keksiminen olla niin metsää??

  VastaaPoista
 6. Äänestän tota kielikorjaamoa. Se on reipas selkeä aikaansaapa luotettava tehokas. Siinä on sopivasti huumoria ja silti jämpti.

  Pilvi

  VastaaPoista
 7. Kielikorjaamo it is, kiitos siullekin Pilvisein. Olet muutes valloittanut taivaat, senkin Pilvi. Sadat alas kuin tuhat tulimmaista pisaraa. Sulatat tosin samalla lumet, kiitos, nam.

  VastaaPoista