perjantai 20. toukokuuta 2011

Asumuslöyteilyä..

Mikä kohtuullinen paluu! Astuessani Münchenin lentokentälle sain vastaani miehen ja ruusun. Tämä ei ollut mitenkään liian yllättävää, sillä hän on ennenkin ollut vastassa ruusun kanssa. Mikä oli kovin supisuloista, oli sellainen seikka, että R sanoi minua odottavan yllätyksen lentokenttäjunan sisäänkäynnin läheisyydessä. Tämä ylläripylläri oli 6 ihmistä, lisää kukkia sekä kuohuvan kylmä tuopillinen olutta hennoille käsilleni, jotka saattoivat mallasjuoman huulilleni ja sieltä alas ruuansulatuslaitokseen.

Minulle laulettin Münchenin lentokentän biergartenissa paljoa onnea ihan jopa melkein täysin suomeksi. Kuinka mukavaa. Ensinnäkin se, että nämä kaikki kuusi iloista ystävää olivat tulleet keskustasta 45 minuutin junamatkan kentälle asti! Ja se, että R oli nähnyt vaivaa piiskoakseen kaikki nämä kuusi iloista ystävää sinne saakka. Istuimmekin sitten kentän kupeessa puolille öin asti, kunnes väsymys antoi ylen ja tuuppasi meidät kotiin.

Olen onnellinen.
Olemme löytäneet eilen kodin, jonka saamme, jos vain haluamme. Kodista olisi 10 minuutin kävelymatka keskustaan, 5 minuuttia joen varteen (missä voi tarpeen vaatiessa latoa nakkia kannettavaan grilliin ja nauttia kesäpäivistä) sekä 5 minuuttia lenkkipoluille. Lisäksi koti olisi ihanan eloisalla alueella. Ja lisäksi, mikä on parasta tietenkin, suoraan kotioveltamme pääsee Gardajärvelle 3 tunnissa ja Alpeille 45 minuutissa. Lisäksi, ettei kuulostaisi aivan liian epäilyttävältä, kodissamme olisi kolme korkeaa huonetta, iso kylppäri (ja amme!!) sekä keittiö. Puulattiat. Sata vuotta ikää.

Eikä meidän tarvitsisi maksaa n. 2000 euroa välittäjälle. Säästäisimme myös siinä, että keittiö tulisi ilmaiseksi (täällä pitää usein maksaa keittiöstä tai kyhätä se kokoon itse). Ainoa, mistä ei voi pitää, on keittiön väri (=entinen lempivärini viininpunainen) sekä olohuone, jossa on kolme ovea eikä yhtään ovetonta seinää. Minä olen vakuuttunut, että muutamme tuohon asuntoon. Säästäisimme rahaa ja vaivaa. Täällä on kamala asuntotilanne. Tämä tapaus olisi onnenpotku, sillä teimme niin hyvän vaikutuksen asunnonomistajaan, että hän sanoi vuokraavansa kämpän meille. Kävimme katsomassa eilen myös toista luukkua, joka oli erittäin hieno, mutta liian kaukana eloisilta alueilta. Emme tahdo perhelähiöön.

Jotta R saisi lisää vertailtavaa, käymme tänään vielä 4 asuntoesittelyssä, joista kaksi on meille ainoastaan ja 2 julkisia. Voi olla, että nuo julkiset näytöt perumme ja siirrymme ulkoilmaan, sillä arska se taas mollottaa ja kitara soi. Eilen oli kolmisenkymmentä astetta kuumuutta, voi mikä ilojen ilo. Tuntui suorastaan alastomalta kulkea kesävaatteissa keskellä kaunista toukokuuta!

Minun pitäisi tehdä aamupäivä töitä. Tarkastaa 24 kirjailijatutkielmaa. Odotan suuria, sillä tämän ryhmän tuotokset ovat olleet vaikuttavia aiemminkin. Mutta jotta saisin tuntea kiusausta kesään, teen työni ulkona. Lompsin Westparkiin ja istun sinne keskelle vihreää nurmea ja hankin rusketusviikset. Mikä mojova ongelma! Kaksi kesää sitten sain ensimmäiset rusketusviikset. Sen jälkeen ne ovat aina ilmaantuneet. Siis jokin pigmenttihäiriö kai..mutta kamala häiriö. Onneksi osaan nauraa asialle. Mutta välillä kyllä itkettää, kun peilistä katsoo muuten kesäinen ruskea ihminen, mutta sitten hänen naamaansa koristavat muuta ihoa tummemmat kaksi "kalapuikkoa" huulten yläpuolella. Joskus ne viikset tulevat myös kulmakarvojen ylle. Laskeutuvat perkuleet kesäihon tilalle.

Minä kirjoitan aivan liikaa. Päivinä, joina en ehdi ajatella tekstejäni, kirjoitan näemmä blogiin kavalan paljon kuin rikosaalto. No niin, nyt odottaa aurinko. Odottavat myös ne tutkielmat ja 4 asuntonäyttöä. Tuoreet mansikatkin ja sushia pitää saada, täällä se on eduhkoa ja hyvää. Ja niin, ai niin, odottaa myös morkkis siitä, että tuli kalliiksi tämä reissu. Lentomoka taas. Ei onneksi lippumoka, mutta matkatavaramoka. Melkein jouduin pulittamaan yli 200 euroa ylikiloista mutta sitten en joutunutkaan, kun jätin toisen laukun rannalle. Mutta jouduin silti 80 euroa köyhemmäksi. Ei mene ihan niin kuin paratiisissa tämä minun muuttoni. Kauniita päiviä, oi lukijakuntani suuri :)

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti unelmakoti löytyy pian! :) Ja jos haluat vastata nimeäsi kantavaan haasteeseen, löydät ohjeet blogistani..

  VastaaPoista
 2. Mä luin ensin että runonsulatuslaitokseen :-)

  Kuulostaa upealta tuo asunto, toivottavasti saatte sen! Varo vaan, tuun sitten kylään tsekkaamaan pitääkö kuvaus paikkansa.

  Allu

  VastaaPoista
 3. Kivaa, Satakieli! Tsekkasin tuon haasteen ja otan sen tietenkin vastaan, kunhan ehdin :) Ja Allu, kyllä se on myös runonsulatuslaitos toisinaan. Odotan sinun vierailuasi kuin moraalittomuutta konsanaan! Welcome, anytime.

  VastaaPoista