maanantai 2. toukokuuta 2011

Lintubongaajan päiväkirja


Kummipoika.

Olen luullut kahden vuoden ajan, että taloani vastapäätä olevalla katolla keikkuu lokki tai joku muu västäräkki. Siis lintu ylipäänsä. En ole jostain syystä ihmetellyt, että miksi se siinä istuu koko ajan, samalla paikalla, ja välillä pyörii ympyrää vaihtamatta kertaakaan istuskelupaikkaansa.


Kunnes nyt vihdoin ymmärsin, että eihän se mikään lintunen ole.
Sehän on ilmiselvä ilmastointiräppänä.
Mikään lintu sentään paikoillaan pysy kahta vuotta.
Sanoisinko, että tyrskyisä huomio näin toukokuun alun kunniaksi.


Mökötyskummipoika.

Olen hyvin, hyvin väsähtänyt. Niin kovin, että tuollaiset huomiot ovat suorastaan elähdyttäviä. Kuinka nopeasti hurahtikaan R-aika. Tuntuu, että mitään ei ehtinyt tehdä ja kaikkea sittenkin. Tuntuu, että aina aika vain leimuaa R:n kanssa. Tuntuu, että ajalla ei ole mitään väliä, kun vain heittäytyy hetkiin sellaisenaan.


Kaverikummipoika.

Jännittävää. Nyt on enää 5 viikkoa normielämää jäljellä ja kaksi päivää jos sitäkään. Yritän tässä miettiä kuumeisesti, että mihinköhän kaiken nyt lopulta sitten tunkisi. Siis itseä myöten kaiken. Miten päin ja mihin väliin. Sydän pamppaillen mietiskelen.


Sydän on muuten lääkärismiehen mukaan bueno ja perfect. Pitäisikin nyt kaikenmoisesta tiedosta helpottuneena todella todella ilman kummia murheita ja huolia saada tämä oma yrityskyhäelmä polkaistua käyntiin. Jotta on millä elää sitten syksyllä. Harmillista, että sanojaan ei voi syödä henkensä pitimiksi. Vai voisikohan. Kai niitä jotkut hotkivat ja silti elävät, sanoja, siis.

Mäkin sitten mökötän kummitäti.
Niin ja apua, apua. En olekaan sittenkään löytänyt vuokralaista kotiini. Mutta siis en kyllä ole aktiivisesti ketään tänne etsinytkään, kun asian piti olla kunnossa. Mutta ei se nyt olekaan. Pitänee laittaa ilmoitus jonnekin ja odottaa. Tai ehkä jopa lukea ilmoituksia ja soittaa. Olenkohan vähän vapunjälkeinenlaiska.

Vappua tulikin kyllä sitten iloisesti kohdattua monenmoisen ystävän kanssa. Ja ennen vappua kummipoikaa R:n kanssa. Kummipoika on varmaankin hieman mustasukkainen. Hän nimittäin otti museovisiitillemme mukaan haulikon (jota minä kylläkin jouduin kantamaan..mahtoi olla näky; aikuinen nainen juoksemassa läpi luonnontieteellisen museon värikäs leikkihaulikko kainalossaan). Kaiken varalta, kuulemma.

Ikävää, että kaikilla nuo haulikot ja muut eivät pysy leikkikaluasteella. Ikaalisten perhesurma ja kaikkea taas ilmassa. Mutta jotta ei menisi ihan vääränlainen mielentila näin alkuillasta päälle (ja jotta saan vedettyä pitkästä aikaa hyvät treenit ja kirjoiteltua jotain ihanaa), laitan tänne nyt hieman nettisivusaldoa. En halua murehtia, kun murehtimista pitää harjoittaa tässä maailmassa ja menossa niin usein.

Joten kuvia siis. Joista yksi päätynee hyvin vain suuresti ehkä jopa nettisivuilleni. Mutta pitää vielä rajailla noita ja kenties photoshopata omaa värkkiä nimeltä pärstä. Kielikorjaamon logo ja tervetuloteksti aikoisivat tulla kuvan vasempaan laitaan. Aika omituista. Me emme saaneet kerrassaan mitään viime viikolla aikaiseksi. Vaikka pitäisi. Paitsi tietysti kuvaukset.

Tosin täytyy vielä herra Teemu-toverin kanssa käydä ottamassa yksi setillinen lisäkuvia. Kamalaa olla joku malli tai muu. 200 kuvaa ja herranjestas vain muutama varteenotettava siellä seassa. Ja kuinka pitikään siristellä auringossa, yrittää pitää silmät auki valoa vasten. Kokeilkaa, se sattuu.

Täytyy sanoa, että mallin - jos minkä - työ on varmastikin kyllä kuluttavaakin kuluttavampaa. Ihan tyytyväinen ja enemmänkin olen omaan uravalintaani. Sitä paitsi olen kuulemma - sekä erään työtoverini että läheisten ystävieni mielestä - nykyään harmoninen ja seesteinen. Tiedä sitten, miten se näkyy.

Mutta silti tai ehkä juuri sen takia moikkis, minä juoksen nyt pois kohti yksinäistä yötä!

2 kommenttia:

  1. Onnea vaan uralle urkenevalle, Helmi-Maaria<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pääsinkin jo tänään yllättäen aloittamaan :) Korjasin juuri ystäväisen tekstiä ja annoin palautetta. Ja se oli niin kivaa, että kivalta tuntuu koko ura urkeneva.

    VastaaPoista