perjantai 10. kesäkuuta 2011

Katsopa kuinka tämä on sulatusuuni!
Täällä olen, odotan nukkuvan ystävän heräämistä. Tiedän, että minulla on ongelma: en pysty nukkumaan noin kuutta tuntia enempää, etenkään en matkoilla, haluan mennä ja tutkia kaupunkia ja nähdä. Tiedän, että lomalla pitäisi antaa muiden nukkua, mutta olen päättänyt nykiä Ellun hereille kuin kanan. Ihan kohta. Haluan jo olla vuokrapyörän päällä ja polkea Neue Nationalgaleriaan. Ja sitten käväistä turkkilaismarketilla. Ja meidän pitäisi myös ehtiä Berliinin yöelämään, sillä emme ole vielä ehtineet, me kunnon turistit, jotka olemme jo kiertäneet jalat kipeiksi pitkin poikkiteloin levinneitä katuja.

Tämä juutalaisten muistomerkki on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen!

Olemme kastuneet kaatosateessa, vikisseet tässä maassa. Jalat rakoilla, toisella meistä, kävelleet kymmeniä kortteleita halki. Olemme luvanneet, että palaamme tänne, seinät ovat taiteesta laonneet. Olemme nähneet, kuinka pienet linnut tahtovat vohvelia niin paljon, että urkkivat meitä kuin lähiöt.Olemme kuulleet, miten torvea soitetaan niin, että se sattuu korviin mokomakin trumpetti.
Olemme tässä ja kaiken aikaa, nyhdän Elinan nyt ylös.
Kuinka julmaa on matkustaa!

Vieläkin vaikuttunut, voi veljien komppania!

PS. Olen myös tavannut R:n. Tänään tapaamme lisää. Hän tulee ja nukkuu minun vieressäni pienellä hostellisängyllä, meidän yksityishuoneessamme, jos vain ehdimme enää nukkua. Sillä Berliinin yö saattaa olla pitkä ja kivinen. Eilen itse aisoissa kävimme Ellun kanssa katsomassa, mitä täällä huudeilla idässä tapahtuu. Löysimme aivan todella ihanan, romanttistakin romanttisemman terassin. Mutta se oli puoliksi tyhjä ja lopulta täynnä rakastavia miehiä, jotka eivät rakastaneet meitä, vaan toisiaan. Me sitten päädyimme vain syömään ruokaa ja nukkumaan aikaisin. Sen takia minulla on täysi oikeus nyhtää nukkuva toveri sängystään irti, eikös.

Elina pitkin muuria.

5 kommenttia:

 1. Jopas sinulle ongelman lykkäsi, mutta jospa herätät hänet hellävaraisesti, ettei hän suutu;)

  Oikein kiinnostavaa ja mukavaa loman jatkoa sinulle, Helmi-Maaria<3

  VastaaPoista
 2. Berliini on kaupunki, jossa haluaisin niin kovasti käydä. Vaikuttaa niin moniulotteiselta ja siksi kiehtovalta. Ja minulla olisi siellä tuttujakin.

  Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla Berliinin terveiset!

  Juutalaisten muistomerkki on vaikuttava.

  Vaikuttava on myös Raatteen portissa Suomussalmella oleva talvisodan muistomerkki Suomussalmen taistelussa kaatuneille. Siellä kiviä on noin 20 000, yksi jokaista kaatunutta kohti. Sota on mieletöntä ja turhaa. Niin turhaa. Muistomerkeillä mielettömyys koskettaa.

  Silja ja Mai matkaa muuten minulta eteenpäin! :-)

  VastaaPoista
 4. Voi, Berliini on yksi harvoja pääkaupunkeja, jonka aarteista en ole vielä päässyt nauttimaan. Nauti sinä minunkin puolestani. Niin kuin nautitkin ;)

  VastaaPoista
 5. Oi, kyllä Berliini oli sitten loppuun asti kiva paikka ja sain Ellunkin hereille :)

  Jotenkin tosiaan tuollaiset muistomerkit ovat vaikuttavia. Kerran olen kirjaimellisesti eksynyt Suomussalmelle, ehkä vielä joskus eksyn uudestaan ja tsekkaan siellä makaavan aarteen!

  VastaaPoista