maanantai 22. elokuuta 2011

Käytävät kiinnostuvat meistä toisinaan

Minulla on putki päällä.

Kirjoitan kuin eläin ja kiukkuan, kun en pääse koneelle.

Tämän uusimman käsiksen rytmin antavat minulle Regina Spektor ja Annie Lennox. Tarvitsen musiikkia, jotta mikään muu ei häiritse. Mikä omituisinta, en pysty kuuntelemaan kirjoittaessani musiikkia muualta kuin korvalappujen kautta. Sen pitää tulla ihan lähelle, ihan juurelta. Sen musiikin ja rytmin. Ei kaiuttimista jostain huoneesta tai perältä tai sivusta.

Muutan taas kieltäni. Näkyyköhän se jossain vaiheessa blogiteksteissäkin. Muutan sitä hiljaa vaivihkaa uusimpaan tekstiini. Minun pitää olla oikea mies seuraavien kuukausien ajan. Jotta tekin uskotte minua, kun joskus toivottavasti tekstini uskalletaan lukea tai ehkä jopa julkaista. Miehekästä. Jouduin tänään lainaamaan R:n deodoranttiakin - tosin siitä syystä, että oma loppui, ja nyt kun muistan, en muistanut ostaa tänään uutta, joten huomennakin haisen mieheltä! - ja kaupassa käydessä ostin miesten partavaahtoa pyynnöstä.

Hyvää viikkoa, hurja maa!

Helmi-Maaria

PS. Kiva runohaaste, haluan tähän, jooko!

4 kommenttia:

 1. Itse en pystyisi ikinä kirjoittamaan ja kuuntelemaan musiikkia samalla! Siitäkin huolimatta, että saan musiikista paljon ideoita ja se on olennainen osa kirjoittamisprosessiani.

  Toivottavasti saat miehistä voimaa partavaahto-ostoksilla! ;)

  VastaaPoista
 2. Hauska kirjoittamismetodi tuo muuttuminen joksikin, vaikka mieheksi.

  Minäkin kuuntelen musiikkia tehdessäni töitä (mikä pitää sisällään lukemista ja kirjoittamista). :)

  VastaaPoista
 3. Ehkä se uusi kieli on hiipinyt tännekin, tai ainakin välissä pilkahtaa jotain uutta.

  Kävin eilen kirjastossa, pyysin hankkimaan sinne sinun uuden kirjasi kunhan se ilmestyy. Eli sen verran ainakin poikkean suunnitellusta kirjastolakosta :)

  (Minä jouduin lainaamaan Miehen saippuaa, kun oma oli loppunut. Tuoksuinpa hyvälle ja kotoisalle ;))

  VastaaPoista
 4. Heipä hei Dee, Katja ja Villasukkainen! Kyllä täytyy sanoa, että alan tottua tähän miehistelyyn sen verran, että meinasin tahallani unohtaa tänään ostaa naisten deodoranttia. Mutta ostin sitten kuitenkin.

  Kivaa, jos Villasukka olet jo ennakkotilannut kirjan. Toivottavasti sitä tilattaisiin kirjastoihin hieman entistä enemmän :)

  VastaaPoista