perjantai 12. elokuuta 2011

Kivinen viikonlopputie

Minä lähden tänään kivikaupunkiin. En tahtoisi lähteä, on niin paljon kirjoitettavaa. Tuntuu, että räjähdän, jos en saa kirjoittaa. Olen jopa pohtinut, että lintsaisinko tänään kirjoituskoulusta ja kirjoittaisin sen 3 tuntia, mitä aamupäivällä ehdin ennen matkaa.

Sitä paitsi minua on huijattu. Rostockissa on jotkut venemessut - ei, eivät minua purret kiinnosta - ja minulle sanottiin, että meille on varattu lauantaiksi hieno, yksityinen purjehdusmatka hulppealla purjehdusveneellä. Mutta eilen tupsahtikin todempaa tietoa: kierrämme neljä tuntia Rostockin lähistöä venäläisellä sotalaivalla, joka on täynnä kaikkia muitakin ihmisiä, eikä ryöstöhintaan kuulu kuin lautasellinen borssia.

Että se siitä unelmasta liehua suurenmoisen, valkoisen, kiiltävän purjeveneen kannella.

Mutta pitänee ajatella niin, että 8 tunnin ajomatkan päässä odottava kaupunki nimeltä Rostock on vielä tuikituntematon minulle, ja että vaikka viivymme siellä vain yhden kokonaisen päivän, ja lähdemme sunnuntaina jo klo 11 kahdeksan tuntia kestävälle paluumatkalle, on jokainen hetki elämässä kuitenkin elettävä jollakin lailla. Vaikka nyt sitten autossa, missä voin harjoittaa saksankielentaitojani, tai venäläisen sotalaivan sydämessä. 

Toivotan kaunista viikonloppua kaikille niille, jotka eivät ole venäläisessä sotalaivassa neljän tunnin keittomatkalla, sekä myös niille, jotka siellä ovat.

Ystävällisin tulkaa julkkareihini -terveisin

Helmi-Maaria, joka juuri loi uuden saksankielisen blogin ja olisi halunnut jo aloittaa sen ylläpitämisen mutta ei ehdi kun on kotiläksyt tekemättä ja pakatakin pitäisi

3 kommenttia:

 1. No niin, kuulostaa siltä kuin elämä olisi jo voittanut! Hyvä niin. Ihanaa viikonloppua venäläisellä sotalaivalla:)

  VastaaPoista
 2. Borssikeitto halvalla hinnalla on hyvää, borssikeitto ryöstöhinnalla kakistuttaa. Ainakin teoriassa.

  Venäläinen sotalaiva - jospa siitä poikii jotain ennenkokematonta. Kääntyy sanoiksi; tarinoiksi juurtuu.

  Jännä odottaa saksankielistä blogiasi.

  VastaaPoista
 3. Hmph. Ei ollut sitten borssikeittoa ryöstöhinnalla nähnytkään. Mutta kaunis oli laiva - ja Rostock.

  VastaaPoista