keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Eivät tässä muut auta

Miksi minä en jaksa lukea. Miksi minä lainasin Suomessa käydessä kirjastosta vain raskasta tavaraa, kuten  Borgesin Haarautuvien polkujen puutarhan tai Döblinin Berlin Alexander platzin, jota en aikoinani ensiyrittämällä edes saanut vietyä loppuun. Tekisi mieli jotakin viihdyttävää.

Oma teksti on imaissut sisäänsä, teen jännittävää yhdistelytyötä. Se voi viedä jopa vuoden verran, mutta ei minulla kiire ole. Tällä hetkellä olen sitä paitsi niin innoissani, että voisin tehdä tuota kirjoitustyötä vaikka ikuisuuden, jos ikuisuus on itse määriteltävissä.

Tämä on ilon päivä. Tai oikeastaan eilinen oli. Lokakuussa luoksemme saapuu ensinnäkin siskoni ihanan kummipoitsuni kanssa sekä, kuten eilen sain yllätyksellisesti tietää, kirjoitusystäväiseni herra T ja neiti P. Mukavaa, mukavaa! Minä vien heidät kuulkaas koko kaupunkiin ja näytän, miten kellot roikkuvat ja miten se aika mitataan. Sekä miten englantilaisessa puutarhassa voi nauttia ilmastosta sekä Alppien reunat kohotan heidän eteensä.

Täällä alkaa, muuten muuten, Oktoberfest lauantaina. En mene sinne vielä. Menen kyllä jonain päivänä, mutta mitä luultavastikimmin arkena, sillä viikonloput ovat täysiä enkä minä pidä liian täysistä tiloista. Täytyy vähän jo fiilistellä ja pukeutua peilin edessä omaan fest-mekkoon. Sitä pitää korjatakin.

Hyvää keskeistä viikkoa, arvon lukijat, arvon olette.

5 kommenttia:

 1. Helmi-Maaria!

  Aivosi voivat olla ylikierroksilla, varsinkin kun olet noin tuottelias kirjailija<3

  Alitajuntakin on töissä, et jaksa paneutua raskaaseen tekstiin!

  Älä rasita itseäsi liikaa, kyllä se siitä.:D

  Hyvää loppuviikkoa sinulle, Helmi-Maaria<3

  VastaaPoista
 2. Sinulla on kaikin tavoin monenlaista mukavaa tiedossasi. Nauti! Ennen kaikkea on ihana kuulla kirjoitustyösi etenemisestä.

  Haarautuvien polkujen puutarhasta on pakko sanoa, että yritin kovasti lukea sitä jokunen vuosi sitten. En koskaan päässyt sisään Borgesin ajatusmaailmaan. :)

  VastaaPoista
 3. Hei Aili! Juu, koetan olla rasittamatta. Ylikierroksista en tiedä, mutta ainakin tällä hetkellä kirjoittaminen tuntuu erittäin sujuvalta :)

  Ja Katja, kyllä, nautin! Minullekin tuo Borges on kyllä hieman kaukainen. Jotain on jäänyt mieleen, mutta en ole ihan viimeisiä sivuja vielä lukenut, kun eivät nyt haarautuvat polut oikein nappaa.

  VastaaPoista
 4. Oh, minä kun luulin että olen ainut kirjoittaja, jolla lukeminen jökkii. Ei kyllä tällä hetkellä, mutta usein kuitenkin ja sitten turhauttaa.

  VastaaPoista
 5. Niin, välillä se lukeminen ei vain huvita. Riippuu aina kirjasta ja päivästä. Nyt tarvitsisin jotain kevyttä lukemista, mutta kun ei ole, niin ei sitten ole.

  VastaaPoista