sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Hetkojen (vai hetkein vai vain hetkien) viemää

Uiui, olen hyvää vauhtia suorastaan hullaantumassa Oktoberfestiin. Hiphei, kun siellä on hauskaa. Oikeasti hirmuisen mukavaa!

On hurjia huvipuistolaitteita - kammoittavan kivoja! - hyvää ruokaa - tosin aivan ylihintaista - hauskoja ihmisiä - joista voi jopa tulla uusia ystäviä - laadukasta olutta - jota tosin kannattaa nauttia hieman epälaadukkaasti "Radlerin" muodossa, jotta muistaisi vielä seuraavana päivänä kaiken hulppean! - ja mikä parasta: kaunista ilmaa sekä huvittavia - tosin ehkä ilkeähkösti huvittavia - hetkiä, kun voi hieman naureskella heille, jotka ovat niin änkyrähumalassa, että ovat nukahtaneet joko keskelle kulkuväyliä tai otsa vasten pöytää tai jotka hyppivät ympäriinsä hassut hatut päässä tai tekevät jotain muuta kimuranttia.

(Tässä kohdassa on varmasti hyvää ja rehellisyyden perikuvaista myöntää, että viime vuonna ensimmäisellä fest-kerralla en ollenkaan muistanut, että yksi olut on yhtä kuin yksi litra olutta, ja taisinpa vetäistä peräti "neljä-viisi" olutta silloin, mutta en onneksi sentään ole koskaan nukahtanut keskelle katuja vaikka entistä bravuuriani Barbie Girliä olenkin saattanut kailotella kaikuvasti juuri niillä kaduilla!)

Olen nyt kaksi päivää viettänyt festeillä. Tänään menemme sinne syömään härkäsämpylää - entisenä kasvisruokailijana on pakko myöntää, että joskus liha maistuu hyvältä - ja minä haluan ajaa kaikilla niillä koneilla, joilla en eilen ehtinyt!

On niin hauskaa, että ihmiset pukeutuvat kauniisti, panostavat perinnejuhlaan. Dirndl on lempivaatteeni tällä hetkellä. Nahkapäntsit eivät mielestäni ole mitenkään hemaisevia, mutta sitäkin koomisempia. R ei suostu niitä ostamaan, mutta ehkä aion sen pakottaa ensi vuonna. Ihan vain hauskanpidon vuoksi. Nahkapäntsejä ei koskaan pestä, joten ei haittaisi, vaikka härkäsämpylää lurahtaisi pöksyille tai tuopillinen olutta tai purkillinen puuteria :)


Yksi muukin hyvä puoli Oktoberfestissä on se, että alue suljetaan suhteellisen aikaisin eikä puoli yhdentoista jälkeen olutta enää saa. Siinä vaiheessa alkaa olla niin väsynytkin, että suorastaan hinkuu kotiin eikä mihinkään jatkamaan (tosin on niitäkin, jotka jaksavat aamuseitsemästä seuraavaan aamuseitsemään), ja sitten menee kotiin ja nukahtaa ajoissa, joskus jopa jo yhdeksältä illalla, ja herää pirteänä seuraavana aamuna ennen kukkoisen kiekua.

Nytkin on koko uusi päivä taas edessä, mieli mukavasta ajasta pirteä. Minulla on ollut niin, niin mukavaa pitkästä aikaa että vain hymyilen. Ja rakkaus sen kuin roihuaa. Eilisen vietimme "vanhanajan alueella", missä sitten minä ja R päätimme ajella vanhanaikaisella karusellillä. Voi naurua. Haluan uudestaan. Se oli niin vanhaa ja hidasta mutta mahtia.

No mutta jotta tekisi muutakin kuin vain antaisi sydämen riehua aion tänään kirjoittaa vielä ennen ja jälkeen fest-lounailun kuten nytkin teen. Ajattelin myös urheasti urheilla, sillä viimeiset kaksi päivää olen kirjaimellisesti istunut joko huvipuistolaitteissa tai pitkän pöydän äärellä. Jalat tahtovat jo juosta. Jännä päivä edessä.

Ai niin, ja kun kerran lupasin, täytyy tehdä myös aamupalaa miehille - miksi lupasinkaan..?! - jotka jaksoivat eilen jutella aamuyöhön asti olemattomalla parvekkeellamme. Eivät ole nähneet toisiaan neljään vuoteen, opiskelukaverit, minun R ja hänen ystävänsä, joka on meillä vieraana.

Jotenka sirkeää sunnuntaita kaikille ja ajatelkaa, että juhla, olkoonkin oluestaan kuuluisa, voi olla sairaalloisen (en keksi nyt muutakaan sanaa) romanttinen. Mistä tuleekin mieleen, että tahdon piparin! En ole vielä sitä saanut. Oktoberfestsydäntä.

PS. En ole ehtinyt kuin vilkaisemaan tässä parin päivän aikana muita blogeja, mutta tämäkös aihekos kiinnostaakos Kirsin kirjanurkassa, joten palaan varmaan itsekin tähän piakkoin, jos muistan, adios!

3 kommenttia:

 1. Ihanaa, että on hauskaa.:D
  Juhli oikein sydämesi kyllyydestä, olethan nuori ja menestynyt, Helmi-Maaria<3

  Eikös Oktoberfest tarkoita lokakuunjuhlaa, sitä vieteään jo syyskuussa?

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle ja Hänelle<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helmi Maaria! Melkein tunsi oluen vaahdon ylähuulella :-)... pääsisipä mukaan!

  Sinulle sopii todella kauniisti tuo dirndl. (Piti ihan copy-pasteta tämä puvun nimi :-D!)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Aili-mummo ja Paula!

  Oktoberfest on lokakuuhun-menemis-juhla, ymmärtääkseni, ja sitä juhlitaan syyskuun puolivälistä lokakuun 3. päivään, kai kuulemma. Uutta oli minullekin vielä viime vuonna.

  Ja arvatkaapa vain, oliko vaikeuksia oppia lausumaan tuon mekkoni nimi!

  VastaaPoista