sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Antakaa mullekin hilloa!

Luin Hesaria juuri tai oikeastaan googlettelin tässä apuraha-asioihin liittyviä sanoja, sillä alkaa olla aika hakea apurahaa tietyiltä tahoilta, ja törmäsin tähän uutiseen. Tällä hetkellä ajattelen, että Arhinmäki on fiksu mies: kirjasto- (ja mitä tahansa) apurahaa pitäisi jaella ensisijaisesti niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Näkökantani on tietenkin hyvin subjektiivinen, sillä itse olen hyvin hyvin apurahan tarpeessa. Enkä ole vielä sellaista saanut.

Ja sitten lueskelen apurahansaajien listoja ja siellä on hyvin menestyneiden kirjailijoiden nimiä. Jotka varmasti saavat tiuhoja tuloja. Joten kyllä, olen samoilla linjoilla: jaettakoon apurahoja sen perusteella, mitkä ovat kirjailijan tulot. Eikö se ole reiluakin? Antaa niille taloudellinen mahdollisuus keskittyä pelkästään kirjoittamiseen, jotka ovat uransa alussa, ja tarvitsevat tukea.

En tiedä, mitä hyvätuloiset kirjailijat tästä ajattelevat..jos heiltä viedään apuraha. Olen kokematon, en tiedä, miksi hyvin hyvätuloinen kirjailija edes tarvitsee apurahaa..?

Mutta siis oi, toivon, lujasti sydämeni pohjasta, että minulle annettaisiin mahdollisuus keskittyä tähän kirjalliseen työhön. Jokainen päivä, jonka vietän muussa työssä, on pois luomistyöstä. Harmillista, sillä tekeillä on jotakin suurta. Johon tarvitsisin kyllä jokaisen päivän.

4 kommenttia:

 1. Hei! Luin saman jutun, se oli hyvä! Jotenkin tuntuu, että systeemi pyörii saman vanhan kaavan mukaan ku aina ennenkin ja kaipais kyllä remonttia. Arhinmäki on oikeilla linjoilla. Luin tota juttua ja mietin koko ajan, että Maaria, Maaria, oletko hakenut apurahaa? Varmastikin voisit saada? Ja haet ihan reilulla kädellä, ronskisti, itsevarmasti - sie oot just sellainen kirjoittaja joka tuota tarvitsee ja ansaitsee!!
  Aurinkoista sunnuntaita**
  ~ Inez ~

  VastaaPoista
 2. Maaria, minä järkytyin jutusta, juuri sen tähden, että ne, jotka ilmankin hyvin pärjäisivät, olivat juuri apurahojen saajina.

  Tätä ennen luin jostain lehdestä about vuosi sitten, että osa apurahojen saajista 'istuu' itse toimikunnissa, jotka niistä päättävät ja voit olla varma, että nimet olivat juuri niiden 'muutenkin selviytyvien.'

  VastaaPoista
 3. No huhhuh johan oli uutinen. Kusista touhua kun tältä minun/meidän kannalta katselee. Itse en edes jaksa haaveilla siitä, että saisin keskittyä kirjoittamiseen.

  Toivottavasti saisit tarvitsemasi apurahan!

  VastaaPoista
 4. Niin, kyllähän tuo on aikamoista touhua. Jotenkin herää kysymys, että mikä taho tätä kaikkea ohjaa kirjailijoiden maailmassa..

  Toivottavasti apurahaa ropisee edes vähän, niin voisi tosiaan keskittyä vaikka vain muutaman kuukauden verran. Olen Inez talvella hakenut, mutten mitään saanut mistään, ja silloin jo katselin saajien listoja hieman kitkerin silmin.

  VastaaPoista