tiistai 29. marraskuuta 2011

Kilikili

Kuinka ilahduttavaa! Pääsen lukemaan Helmi Kekkosen Valinnan kenties pian. Kiitos Kirsin valinnan.

Huovutettujen kivien tanssi.
Lisäksi olen nuutunut. Mutta jollakin tavalla hyväntuulisen nuutunut. Töissä yksin oleminen on kylläkin rankkaa. Eilen asiakkaita riitti jostain syystä jonoksi asti pitkälle sulkemisajan jälkeen, eivätkä viimeiset poloiset suinkaan riemastuneet, kun en päästänyt heitä enää sisään. Mutta hieman ymmärrystä täytyisi olla: jos pieni leipäpuoti on viittä vaille sulkemisaikaa niin täynnä, ettei jonon loppua näy, on varmasti ihan hyväksyttävää, että myyjä pistää ihmisvirralle stopin. Eikös. Sitä paitsi tänäaamuna leivänjakoauto oli myöhässä ja minulla menivät sämpylät sekaisin. Parahtelin. En ehtinyt edes nauraa.

Lähden ihan juuri viettämään elokuvailtaa tyttöjen kanssa. En ole mikään kummoinen fani, mutta katsomme Twilight-elokuvat ensimmäisestä toiseksi viimeisimpään. Menen ihan vain hyvän seuran takia. R on kadonnut enkä näe häntä ennen huomista. Hän lopettaa huomenna työnsä. Aloittaa kuuden viikon loman ja varsinaisen elämän. Ja minä myyn leipää sillä aikaa, paitsi kahden viikon päästä, jolloin lennämme sinne. Sinne: joulu-Suomeen!

Sitä paitsi luen parhaillani japanilaisen kirjailijan kirjoittamaa kirjaa Thirst of Love enkä muista kirjailijan nimeä enkä jaksa tarkastaa. Melkein nukahdin alussa, mutta se johtui aamun kello puoli viisi herätyksestä.

Haluaisin ostaa tähtiä. Haluaisin rakentaa viisitoista hiekkalinnaa ja puhaltaa vain muutaman niistä kumoon. Kävellä kylmän meren viertä. Juoda sinertävää viiniä. Perustaa elämäntaparyhmän.

Vilkuilen kelloa. Olen ostanut lipun menneisyyteen.

Jatka minua, luki liitutaululla joulumarkkinoilla.

1 kommentti:

 1. Ihan oikein, sulje vain ovi, kun kello on sillä kohtaa.:/
  Sinulla on tosi pitkä päivä yksin siellä leipomon myymälässä.;(
  Mutta luovuus ei ole ainakaan kadonnut sinulta, Helmi-Maaria!

  Varmaan saan pian luetuksi kirjasi, ja pistän sen tulemaan torstaina antamaasi osoitteeseen. On se IHAN KIINNOSTAVA, vaikka ensin epäilinkin.;)

  Hyvää viikon jatkoa sinulle, Helmi-Maaria!<3

  VastaaPoista