tiistai 8. marraskuuta 2011

Ruoska napsahtaa, olkaan kopsahtaa

Olen pisara multaa. Kävin tänään työvoimaneuvonnassa, siellä oltiin ystävällisiä. Tai siis hän oli, vanhempi rouvashenkilö, joka lopulta yltyi puhumaan omasta tyttärestään niin, että nyt minulla on päässäni kuva menestyksekkäästä nuoresta naisesta, joka taitaa kielen kuin kielen (paitsi suomen, tietenkin, kun suomi on niin vaikeaa, eikö se ole vähän kuin unkaria, sentään) ja jota ei kerta kaikkiaan voisi ymmärtää, jos hän menisi rakastumaan ulkomaiseen mieheen, sillä sittenhän tytär muuttaisi kauas eikä tulisi takaisin, hyvänen aika, mutta onneksi Helsinkiin lentää vain kahdessa ja puolessa tunnissa, niin halvallakin vielä, kyllä minun vanhempieni nyt kelpaa.

Sitä paitsi mikä onnellisten asioiden yhteensattuma. Sain ihanasta vaatekaupasta työhaastattelun, tai siis pääsen sinne, huomenna jo. Puhun itseni sisään. Ei tarvinnut edes teititellä puhelimessa ja nuori myymäläpäällikkö vieläpä sanoi iloitsevansa tapaamisestamme. Joten mieleni on ollut ylhäällä kyllä. Lähetin sinne tönkkökielisen hakemuksen, mutta nyt kelpaa, kyllä. Lähden kuntosalillekin nyt, miksi kaikki on niin nyt, puhisen energiat ulos, kirjoitan illalla uupuneena kaiken takaisin.

Ai niin, se lehtihaastatteluni, voi totta mooses. Ei minun pitäisi varmaankaan etukäteismainostaa sitä lainkaan. Sillä ei se tulekaan huomisessakaan lehdessä, tuleekin vasta ensi viikolla, kerron sitten, kun todella tulee, niin ei kukaan rynni turhaan lehtitelineitä kaatamaan. Mutta siis iloitsen kovin, että se ylipäänsä tulee, eikä tässä maailmassa kiirekään ole, joten odotellaanpa kaikki, kuten perheeni siellä, rauhassa vain.

Apua apua sitä paitsi, aloitin taas Riivaajat. Dostojevskin riivaamana.

5 kommenttia:

 1. Nyt minua kiinnostaa kovasti tietää, että, missä lehdessä haastattelusi on, sitten kun on.

  Itsensä voi puhua mihin vain, joten anna palaa!

  VastaaPoista
 2. Karjalaisessahan se. Annan kyllä palaa, toivottavasti syttyy :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, tahallasi pidät meitä jännityksessä ;) Toivottavasti Karjalainen julkaisee juttusi myös nettilehdessä (klikkailin itseni sinne äsken tarkistaakseni löytyykö sellaista), kovasti kiinnostaa haastattelusi!

  Puhu kovasti, tai siis hyvin :) Toivotaan, että tärppää...

  VastaaPoista
 4. Paula: meidän jokaisen elämähän on juuri se, seikkailu nimittäin :)

  Villasukka: kun jännittää se itseäkin :) Ja nyt myöskin se, että tärppäsikö työpaikka. Ensi viikolla tiedän.

  VastaaPoista