torstai 22. joulukuuta 2011

Joulujen tähdet; te kaikki ja itse


Olemme sinisessä ja mustassa, ja keskipäivällä, joka on minulle täällä aamu, näkyy kaistale oranssia, noin viisi senttimetriä horisonttia. Järvessä on hilekuori. Metsässä pikkuisen valkoista huntua.

Blogeissa toivotellaan hyvää joulua, rauhaa ja muuta, kaipa minäkin sanani sanon, vaikka voisin niin huomennakin tehdä, mutta huomenna menemme Joensuussa käymään ja huomenna on muutenkin talo hengitystä tulvillaan:

Ihanaa, rentouttavaa, rauhallisen prameaa, lukurikasta, armeliasta, säntillistä, herkullista, helmeää, vaikuttavaa, sopuisaa, kullekin sopivaa joulua!


Alan eläytyä nyt tontun rooliin, sillä se väistämättä kohtaa osaani. Autolliset lapsia kaartavat kohta pihaan tänne keskelle saimaalaisia maisemia. Minä ja R olemme tehneet puutöitä ja pullia. Nukuin viime yönä kaksitoista tuntia. Tänään luen. Luen kaiken, mitä lukija luettavakseen vaatii. On ihanaa olla lukija. Ja joulua syön sisääni, pitää saada lihaa luiden ympärille, sillä pimeys on vähän sitä vienyt tai päätökseni kääntyä pois lihasta, jälleen, ja nythän on mainio tilaisuus ahtaa.

5 kommenttia:

 1. Täydellisen ihanaa ja onnellista joulua sinulle ja rakkaille läheisillesi! Joulu on upeaa aikaa käpertyä shaalin alle laiskanlinnaan hyvä kirja, suklaa ja sopiva juoma seuranaan, myös täällä etelässä!

  VastaaPoista
 2. Kaikkea samaa sinulle :) Täällä vedetään joulutohinoiden välissä henkeä kun neidit päikkäröivät. Hulina jatkuu taas kunhan heräävät...

  Mainittakoon vielä, että aloitin lukemisen ;)

  VastaaPoista
 3. Oi, jännittävää, mitähän pidät nuoresta miehestä.. :) Toivottavasti joulutohinat ovat olleet mukavat!

  VastaaPoista