maanantai 2. tammikuuta 2012

Painimatsin palkinto

Voitin juuri itseni. Soitin kamalan vaikean puhelun palkkaihmiselle, sillä palkastani, joka jo itsessään on pieni, oli pidätetty yli 150 euroa jollekin ihmeelliselle työaikatilille. Ja minähän haluan palkkani rahana enkä minään aikana. Saan kuulemma rahat ensi palkan myötä. Ei vain kauheasti juuri nyt lohduta, kun katselee tiliä joka huutaa: "Olen tyhjä, olen enemmän kuin tyhjä!"

Mutta pääasia oli voittaa itseni. Herra R on joutunut tähän asti auttamaan kertomalla muun muassa oikeita sanoja tai soittamalla puolestani erinäisiin virastoihin, mutta nyt kädet vapisten ja korvat kuumottaen pakotin itseni linjalle. Näppäilin numeron. Kuulin hälytysäänen, kuulin vaimean vastauksen. Ja sitten puhuin. Takelsin ehkä kerran tai kaksi, ehkä koko ajan. Ei se niin vaikeaa ollut kuin olisi voinut olla.

Täällä blogi-maailmassa jaellaan tänään blogistanian Finlandia. Mielenkiintoista seurata listauksia. Katja Ketun Kätilö on monella mukana, ja iloitsen, jos se voittaa. Teen siitä itsekin arvion lähiaikoina. Olisi mukava, että omatkin romaanini huomattaisiin paremmin, mutta en taida kelvata moniin hyllyihin - kenties kustantamoni pienen näkyvyyden vuoksi. Kirjahyllyyn, jossa on Villasukka, olen kuitenkin tupsahtanut. Ilahduin, kun löydyin listalta :) Ja samalla kävin miettimään, että onkohan jonkun käsissä se viime vuonna kiertoon laittamani kirja? Silja ja Mai? Kenellä? Haluaako sen joku siltä, jolla se nyt on?

Nyt tämä itsensä voittanut pyöräyttää pari työhakemusta; yhden matkatoimistoon ja toisen kustantamoon, ja sitten kirjoitan. Pitkästä aikaa voitan sanojakin takaisin. On ollut ikävä! Minun tekstini ei nähnyt katsettani tai ajatuksiani koko joululoman aikana. Ajatukseni kyllä näkivät tekstini.

Vielä kerran toivotan jotakin: lukurikasta vuotta! Ja pidän peukkuja Kätilölle!

5 kommenttia:

 1. Hienoa että löysit rohkeuden ottaa yhteyttä työnantajaasi ja varsinkin vieraassa kulttuurissa ja vieraalla kielellä. Vastaavia kokemuksia on itsellänikin ja aina on ollut upea tunne jälkeen päin kun on ylittänyt sisällä vellovan pelon ja toiminut.
  Olen seurannut blogistanin kirjaehdokkuuksia ja monet niistä kiinnostavat minua todella. Kun palailen Suomeen kesällä, aion ensimmäisenä marssia kirjakauppaan ostoslistan kanssa!
  Omaa kirjoitusprojektia vauhdittaakseni aloitin sivuillani pohdinnan kirjan kirjoittamisesta ja toivoisinkin monien kommentoivan aihetta ja jakavan ideoitaan, saisin siitä lisäpuhtia tekemiselleni ja toivottavasti myös muutkin saisivat pohtimisen aiheita. Idearikkaita päiviä sinulle sinne ja jaksamista työkuvioihin!

  VastaaPoista
 2. Tuo palkkajuttu oli mahtava! Kielen oppii puhumalla eikä Suomessakaan aina ymmärrä mitä siellä langan päässä puhutaan, samasta kielestä huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Marke: Juu, tulee aika hieno tunne aina kun ylittää omat pelkonsa :) Käväisinkin blogissasi, pistin seurantalistallekin! Sinullekin idearikkaita päiviä toivotan!

  Dee: Niinpä. Ei sitä välttämättä edes äidinkielellään saa asioita aina hoidettua, joten jippijee :)

  VastaaPoista
 4. Onnea itsesi voittamisesta! Minä takeltelen jo omalla kielellä puhelimella asioidessani ;)

  Minun käsistäni Silja ja Mai matkasi P.S. Rakastan kirjoja -blogiin. Kyselin juuri eilen (vai oliko se jo toissapäivänä? nämä arkipyhät sekoittavat ajantajuani entisestään) että saiko kirjasi sieltä lukuaikaa vai menikö eteenpäin... S&M (voi hyvänen aika, tuleekohan nyt vääriä mielleyhtymiä...) ansaitsisi kyllä lisää blogisavuja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Villasukka tilannetiedosta :) Ja oikein hyvää pitkää (jos sellainen kohdallesi sattuu) viikonloppua! Minullekin tuo puhelimen käyttö on joskus vaikeaa ihan suomeksikin. Mieluummin kirjoitan viestejä kuin soitan..huokaus.

  VastaaPoista