perjantai 16. maaliskuuta 2012

Näkymättömät kalapuikot huulten yllä

Kesäkö tämä on. Sain rusketusraidat. Vietimme tänään 4,5 tuntia työajastani ulkona. Eräs tyttölapsi sanoi: "Tehdään sinusta sopivan näköinen!" Ennen kuin ehdin nähdä, oliko kädessä kukkia (kyllä, täällä on jo kukkia, maasta pilkottavia!) vai jotakin muuta kaunista, kuulin kolinaa. Päähän ropsahti pikkunyrkillinen kiviä.

Ajattelin: miksi mikään kova ei enää satu.

Mutta haa: olen päihittänyt auringon. Ymmärsin vihdoin, että rusketusviiksiä ei saa, jos käyttää meikkivoidetta. Vinkki niille, jotka saavat rusketusviikset. Minulle kipuavat kasvoihin yleensä kunnon kalapuikot. Siinä sitten kesänaamalla kuljeksitaan ihmisten ilmoilla ja yritetään välttyä katseilta. Tekisi mieli liimata otsaan lappu: ne ovat auringon aiheuttamat, eivät karvojen. Siis ne viikset. Katsokaa vaikka. Koskettakaa.

Taisin jo viime vuonna huokailla aiheesta. 
Tämä on melko tuore ilmiö ihollani. 
En toivo kenellekään samaa.

Minun viikonloppuni alkaa tunnin päästä, kun R palaa matkaltaan. On elokuvailta. Pidän siitä. Jalkani raikavat väsymystä. Huomenna menemme Starkbierfesteille jo puolen päivän jälkeen. Tosin istumme iltapäivän biergartenin puolella. Teen eväät. Puen dirndlin päälle ja nauran. Toivottavasti siellä ovat raippamiehet musisoimassa. 


Sunnuntaina R lähtee työmatkalle Pariisiin (viikoksi, blaah, mutta aika vierii nopeaa kyllä) ja minä aion juosta ja kirjoittaa, juosta ja kirjoittaa, juosta ja kirjoittaa, kirjoittaa. Ja viehättyä.

Oletteko muuten nähneet elokuvan Stay? Suosittelen. Vaikuttavaa. Tulkitsin sen niin, että koko elokuva pohjautuu viimeisiin minuutteihin ennen kuolemaa. Enempää en sano. Mutta erittäin hienosti se on tehty, mainioita kohtauksia kuvan kannalta ja kerronnaltaan se antaa kirjailijalle ideoita.


Valloittavaa, rentouttavaa, huisia viikonloppua kaikille. Ja auringonsäteilyä lähetän täältä jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Oi, teillä on aina niin kivaa ohjelmaa viikonlopuksi! Hauskuutta yksin ja yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan meillä kaikenlaista viikonloppuisin, kun jotenkin sitä vain kaiken ottaa irti :) Hauskuutta sinnekin!

   Poista
 2. Oikein lumoavaa viikonloppua sinulle ja Hänelle.<3

  VastaaPoista
 3. Hahhah, muistin että olet vieläkin siellä leipäsysteemissä töissä niin hetken ajan mietin miksi ensinäkin leivoitte tai mitä teittekään ulkona ja miksi siellä oli työntekijöitä somistavia lapsia. :D

  Stay kuulostaa katsottavalta!

  VastaaPoista