lauantai 28. huhtikuuta 2012

APURAHAAAAAAAAAH!

Ihanaaaaaaa, minä itken! Sain elämäni ensimmäisen kerran päätöksen apurahasta. Eläköön, eläköön! Kiitos kiiitos kiiiiiiiiiiiitoooooooos Taiteen keskustoimikunta!!!!!!

Eilen tirahtivat kyynelet, kun kaikki tuntuivat saaneen apurahaa paitsi minä, mutta kustihan polkee tänne vähän myöhässä...joten iiiiiih. Poks. Me menemme aurinkoa ottamaan rannalle ja arvata saattaa, että mukana on skumppaa!!

46 kommenttia:

 1. Onnittelut!! Mä luin aluksi otsikkosi isona avunpyyntönä "APUUUAAAAH" kunnes tekstin jälkeen palasin uudestaan otsikon pariin. :)

  Mies sai kans jonkun kirjelmän apurahapäätöksestä mutta ei avannut sitä kokonaan; teki vain pienen reiän kuoreen, emmekä vielä tiedä miten kävi. Hän kuitenkin päätteli reiän perusteella näkemättä tekstiä että sieltä tuli "ei" kun palauttivat hänen kirjansakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kyllä kannattaa avata kirje..ei sieltä käsittääkseni mitään postia lähetetä, jos ei saa myönteistä päätöstä.. ;)

   Poista
  2. Eilen avattiin ja kyllä sieltä tuli silti se "ei". Mutta tämä oli ensimmäinen hakukerta - ehkä uutta matoa koukkuun myöhempinä vuosina...

   Poista
  3. Höh, mutta ensi kerralla sitten :) Minullakaan ei onnistanut vielä ennen..

   Poista
 2. Ihanaa! Onnea! Apurahan saaminen on huimaava tunne, ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, hurjan huimaava ja ihana tunne :) Osoitus siitä, että työtäni arvostetaan!

   Poista
 3. Onnea! Tuntuu varmasti mukavalta. Minäkin luin otsikon ensin suurena avunpyyntönä... :)

  VastaaPoista
 4. Onnea apurahalle ! Sellainen saa mielen virkeäksi ja luovuuden valloilleen.

  Olen seurannut muutamaa apurahaprosessia ja täytyy sanoa, että sellainen myöntämisprosessin seuraaminen pitää mielen virkeänä. Jotkut apurahat tuntuvat määräytyvän kummallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuli niin mielettömän onnellinen olo, etten pysty vieläkään olemaan pöksyissäni :) Ja niin..oletettavasti monen apurahan takana on politiikan pyörä pyörimässä..

   Poista
 5. Paljon Onneaaa, Helmi-Maariaaaa.<333

  Kyllä se siitä;))))))

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea! Minulle posti tuli jo eilen, valitettavasti oli kielteinen, mutta onneksi kirjoittamiseni ei ole tästä apurahasta kiinni ja edellisestä on vasta alle puoli vuotta. Tuntuu, että yllättävän moni ei saanut, mutta kiva, että sinä sait. Ehdottomasti ansaittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Maija. Harmi, ettet saanut, mutta hyvä kuulla, että kirjoittamisesi ei tästä häiriinny. Toivottavasti jokin muu apuraha kopsahtaa kohdallesi :)

   Poista
 7. Ihan mahtavaa, onnea! Apurahat ovat kiven alla niin tieteen kuin taiteenkin harjoittajilla joten olet todella onnekas. Tämä on ehdottomasti shampanjan arvoinen asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä eilen piti tosiaan skumppapullo avata :)

   Poista
 8. Onnea onnea! :D Skumppa pitää ilman muuta poksauttaa!

  VastaaPoista
 9. Onnenhalaukset täältäkin! On varmasti ihan paalupaikkafiilis :)))

  Terv. Kristiina Vuori kirjautumatta

  VastaaPoista
 10. Hei, voisitko tehdä postausta apurahan hakemisesta yleensä ? Käytännöistä, aikatauluista ja tahoista, jotka ylipäätään myöntävät apurahoja aloitteleville kirjoittajille? Olisin tosi kiitollinen, itse kun en oikein ole perillä mistä voisi hakea ja milloin ja miten. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voin laittaa. Hyvä ehdotus..en ole ehkä ekspertti apurahojen suhteen, sillä tämä on eka kerta, kun sitä myönnettiin, mutta tokihan voin listata mistä niitä voisi saada jne. Koetan postata aiheesta ensi viikolla :)

   Poista
  2. Mitä tarkoitat aloittelevalla kirjoittajalla? Kirjailija, jolta on julkaistu yksikin kirja, saa luultavasti apurahan, jos hakee usealta taholta (esim. paikalliset rahastot, Alfred Kordelin ja kirjastoapuraha - muilta kustantamoilta kuin omalta on turha hakea). Kirjoittajan, jolta ei ole vielä julkaistu kirjaa, eikä kustannussopimusta ole solmittu, on lähes mahdoton saada apurahaa, ellei ole esim. voittanut jotain merkittävää kilpailua. Toisaalta jotkut apurahaa jakavat tahot huomioivat julkaisuiksi myös omakustanteet...

   Poista
  3. Minä en tiedä, mitä anonyymi tarkoittaa aloittelevalla kirjoittajalla, mutta sen sanon, että eivät aivan kaikki julkaisseetkaan saa apurahaa - ainakaan itse en saanut tätä ennen. Mutta ehkä hain vääristä paikoista.

   Totta turiset: apurahaa on varmasti mahdotonta saada ilman kustannussopparia tai julkaistua teosta. Ainakaan tällä kirjallisuuden saralla.

   Poista
 11. Hei onnea tooodella paljon! Huimaa, kyllä ne rahahanat aina jossakin välissä aukeavat. Nauti elämästä ja apurahasta ! :)

  VastaaPoista
 12. Onnea! Olipa hieno uutinen! Poksautuksen arvoista ilo-oloa!

  VastaaPoista