perjantai 13. huhtikuuta 2012

Täydellinen illallinen a la Pisara

Hui. Olen tässä eilen ja tänään kirjoittanut vahingossa 25 sivua aivan uutta tekstiä, joka innostuttaa paljon enemmän kuin aiemmin tänä vuonna aloittamani käsis. Joten olen aika varma, että tämä syrjäyttää aiemmat suunnitelmani. Ajatukset ovat kiinni muilta.

Pidän juuri pientä taukoa. Sain itseni ylös sängystä klo 6.13. Hyppäsin heti aamutakkiin ja pistin koneen päälle, keitin teetä, ja ryhdyin hommiin. Ehdin jatkaa vielä puoli tuntia ennen kuin pitää meikata ja lähteä hyysimään kakaralaumaa. Mistä puheen ollen sain eilen vihdoin virallisen vahvistuksen (leimoineen!!) Münchenin kaupungilta, että olen työkelpoinen lastenkasvatusasioissa.

Pohdiskelivat oikein (kaksisivuisessa!) kirjeessään, että täten katsomme Frau "Pisaran" olevan sopiva tehtävään hänen opettajataustansa ja pedagogisten opintojensa takia vuoden loppuun saakka. Eli siis toisin sanottuna vuoden lopussa työnantajani joutuu hankkimaan uuden hyväksynnän. Huokaus. Paree aloittaa sosiaalipedagogiikan opinnot mahdollisimman pian. Joka tapauksessa huomenna avaan kuohuviinipullon rouva I:n kanssa ja tanssin kokonaisen yön!

Ai niin. Olen tehnyt jotakin tavatonta. Tyhjennän aivoni ja opiskelen saksaa aina kun ehdin sillä tavalla, että katson erästä sarjaa. Nimeltä Das Perfekte Dinner. Suomessakin kai on jokin vastaava. Se sellainen ohjelma, että vieraat ihmiset kokkaavat toisilleen? No, minäpä päätin, että kokeillaanpa, olisiko minusta moiseen. Nimittäin pidän siitä, että saan vierailla. Katsoa, millaisissa kodeissa muut asuvat. Ja syömisestäkin pidän.

Joten ilmoitin itseni kyseiseen ohjelmaan. Ja olen jo käynyt sähköpostikirjeenvaihtoa tuottajan kanssa. Sieltä kun sanottiin, että mikäli München tulee seuraavan tuotantokauden yhdeksi kaupunkikohteeksi, olen mukana. Laitoin vastauksen, että voi, se olisi mukavaa ja sain takaisin vastauksen, että niin meistäkin. Hahaa. Eikö olisikin hauskaa? Palanen Suomea keskellä saksalaista ruokakulttuuria. 

Ideoita otan vastaan. Että mitä sitä tarjoaisi. Karjalanpiirakoita tietysti ja hapankorppurullia. Mitäs muuta? 

Hyvää viikonloppua! Huilikaa hyvin tai työskennelkää! Minä otan R:n kotiin ja sanon, että olen aina valmiina.

21 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Toivottavasti pääset mukaan ja toivottavasti Das Perfekte Dinner löytyy jostain Internetin syövereistä nähtäväksi sitten täällä Suomessakin :) Mun blogista voit hakea dinner-vinkkejä :D

  VastaaPoista
 2. Voe mahoton, miten haaskoo :). Pisara mualimoo vallottamassa!

  Mitenkä oes savolaenen kalakukko:

  http://www.youtube.com/watch?v=LlSox8M322U

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kalakukko on ihanaa. Mutta osaisinkohan silti..tulee ainaskin kotoisa olo kun kuuntelee murretta!

   Poista
  2. Hih, kiinalaisten pottu! :D Hauska "synonyymi" riisille..

   Poista
 3. Ilmoita sitten ajoissa, milloin olet siinä ohjelmassa, että tiedän katsoa. Multa menisi varmaan hermot, jos olisi koko ajan se kameramies vieressä tarkkailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos vain todella pääsen ohjelmaan, ilmoitan kyllä :) Nyt juuri telkkarista tulee marraskuussa kuvattuja jaksoja, joten voi olla hyvinkin, että menee jopa ensi vuoden puolelle, jos siis nakki napsahtaa..

   Poista
 4. Siistiä. Minäkin tulin sanomaan, että ilmoita, mistä voi sitten katsoa.

  VastaaPoista
 5. Noita ruokaohjelmia tulee niin monta sataa viikossa, että en jaksa niitä ikinä katsoa, mutta suomalaista ruokaa Saksassa, tässä on jo ideaa! :)

  Olisin ehdottanut poronkäristystä, mutta muistaakseni olet sanonut olevasi kasvissyöjä (?) se ei taida käydä, päinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kasvissyöjä, mutta poroa mietin itsekin..joten kyllä se kävisi päinsä. Mutta en tiedä, mistä täältä voi poroa ostaa..

   Poista
 6. Partiolaiset on sitten pirtsakoita! ;)

  VastaaPoista
 7. Helmi-Maaria, ota se ohjelma minulle talteen jollain tavalla. Ihan millä vain.

  Olen seurannut vastaavaa brittisarjaa ja täytyy sanoa, että kiinnostavampaa ei voi olla;-) Emäntä luulee panneensa parastaan pöytään ja sitten vieraat sanovat ihan mitä vain.

  Fräulein Pisara, ehdottomasti kuoharia nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan varmasti ohjeen. Mielestäni tämä ohjelma on juuri parasta viihdettä. Ripaus todellisuutta, kun näkee, millaisia ihmisiä on olemassa ja millaisia koteja ja hyppysellinen viihdettä :)

   Kuohari on jo kylmenemässä!

   Poista
 8. Täälläkin on tuon tapainen sarja ollut ja olisi mahtavaa nähdä frau Pisara sellaisessa:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa Pisarainen :) Toivottavasti kuvauskaravaani saapuu kaupunkiisi ja pääset kokkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivotaan :) Olen jo tässä joka päivä makustellut mielessä, miten pistän saksalaisten makunystyrät nurin!

   Poista