sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pelkojen yö!


My two brothers and only sister.

Our summer house is just down by the lake.

This was the darkest moment last night in eastern Finland, it lastet 2 hours until sun started raising up.
Can't praise enough the mirror like lakes when the wind is gone.
Sauna with a fireplace is the best!
Small roads in the middle of nowhere. And birch forests.That's Finland. Beautiful!

My friend Abigail, who keeps me safe.
Minä olen yksin mökillä ja pelkään. Että täällä on mörköjä, että jossakin rapisevat kummitukset ja mönkivät esiin, jos nukahdan. Yritän ajatella koko ajan muuta, mutta en pysty. En kykene kirjoittamaan näin myöhään illasta laukkaavan mielikuvituksen takia. Onneksi mukanani täällä on Abi, siskoni saksanpaimenkoira, joka pitää oikeat eläimet loitolla. Mutta möröille sekään ei varmaan voi mitään. 

Erityisesti pelkään nukkeja, joita on yläkerrassa, joten siirsin petivaatteet alakertaan ja nukun siellä. Jos nukun. Epäilen, että valvoa mätkäytän peloissani koko yön. Onneksi on pino kirjoja mukana; lainasin niitä lukeakseni ne Saksassa. Hämmästyksekseni suurin osa lainaamistani opuksista on runokokoelmia. Aloitin eilisiltana Kirjeitä kiven alle -romaanin. Kohta se on luettu.

Sitä paitsi halusin julkaista nyt blogitekstin, jossa on englanninkieliset kuvatekstit, sillä tahdon hehkuttaa ystävilleni ympäri maailmaa Suomen kauneutta. Jotenkin itsekin olen taas mykistynyt tästä. Sitä aina unohtaa muun kauneuden keskellä, minkälaista on omien juurten kauneus.

5 kommenttia:

 1. Hui, minäkin pelkäisin yksin mökillä yöllä. Muuten en pelkää olla yksin.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muuten pelkää. Mutta selvisinpä hengissä :D

   Poista
 2. Sinulla on koira turvana, ja ne rapsahdukset, joita kuulet, eivät ole mörköjä, vaan pieniä keijuja ja metsänneitoja. Ei vaaleassa kesäyössä ole mörköjä, pieniä ystävällisiä, haituvaisia keijuja ja metsänneitoja, joita ihmiset eivät kiinnosta, ne haluavat vain peilata tyynestä järvestä ja nähdä sen peilistä itsensä yön sinisen sävyttäminä. Halauksia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kuvitella, että olivat metsänneitoja, mutta siinä vaiheessa kun koira räjähti keskellä yötä kaameaan haukuntaan, eivät keijut enää auttaneet.. :D

   Poista
  2. Voi ei :D! Koirasta voi olla siis sekä hyötyä että haittaa ;).

   Poista