keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Oksennan sivu suun

Sanonko että mitä. Että vaikka vatsa kääntynyt ympäri; minä en jaksa. Maanantaina se alkoi hivuttautuen, eilen jatkui niin, että olin vain puoli päivää töissä, ja tänään en pysty. En ole syönyt, ja jos olen, olen rientänyt katselemaan kirjavaa virtaa vessanpöntön ääreen, sillä suusta tulevat ulos jäänteet.

Tosin tänään ei tapahdu sellaista pahaa enää. Vaikka oksettaakin, kun ajattelee joitakin uutisia, kuten sitä, että siellä Suomessa on eilen yritetty tappaa viattomia. Nyt ovat jäljellä vatsanväänteet. Olen pienestä ruhostani menettänyt kaksi kiloa. Nestettä kai vain, sillä jalat ovat yhä jalat ja kädet spagettia. En voinut mennä tänään töihin. Ikävä noita eläimiä, joita kuvissa näette. Otin ne eilen käteen ja laskin ruohoon.

Työpaikan pojat.
Ikävä olla kotona ilman puuhaa ja vain maata. Eilen olisi ollut hyvin tärkeä vanhempainilta. Olisi varovainen olo muutenkin. Suomalaishemmot vieläkin täällä, mutta en pysty tällaisessa kunnossa muuta kuin nuokkumaan, en heitä tapaamaan, mutta heppailemassa tänään käyn illalla, jos olotila kohenee, sillä aikataulut ovat aikatauluja ja hevoset ovat kuitenkin hevosia. Uskon vahvasti, että heppojen tuoksu palauttaa järjenjuoksuni ja vatsanjuoksuni. Ja huomenna on pakko jo päästä töihinkin. Huomenna on tärkeä retkipäivä.

Käyn kohta hakemassa jonkinlaista kemikaalista apua. Tahtoisin mustikoita Suomesta. Ne auttaisivat. Ehkä löydän jotakin muuta. Kuten vastinetta. Sitä paitsi minusta lähtee villaa. Jotenkin siltä tuntuu. Iho kuoriutuu ja alta näkyy nuoruus. Ikään kuin palaisin päivittäin taaemmas. Olen syyllistynyt rikoksiin, joita en muista. Oksennan sanoja ruuan jälkeen. 

Tämä ei jää tähän, taas vannon, tämä ei jää tähän.


Hassua. Lähetin neljännen romaanikäsikseni oliko se reilu viikko sitten erinäisiin kustantamoihin, ja jo on tullut pientä yhteydenotonpoikasta eräästä suunnasta. Se taitaa siis todella olla hyvä, Tuulen tatuoima taivas, ei vain minun tai koelukijain, vaan myös jonkin ylitsepääsemättömän mielestä. Lohduttavaa tällaisen kourinnan keskellä.

Niin ja sitä paitsi juhannushuuman jälkeen voisin vielä muistuttaa etenkin teitä, arvon jo-Facebook-ystävät, jotka olette ystäviä oikean nimeni kanssa; jos haluatte nähdä blogipäivityksiä ja muuta, luokaapa ystävyyssuhde Helmi-Maarian kanssa, sillä oikeanniminen kirjailijatar ei enää linkitä muuta kuin englanninkieliset bloggaukset, ja Helmi-Maaria on kerrassaan kaikkien kaveri paljon enemmän kuin toinen.

11 kommenttia:

 1. Mahtavaa, jos kustantamo on kiinnostunut! Toivottavasti asia etenee siitä. Usein ne positiiviset vastaukset tulevat yllättävän nopeasti. Oman uusimman kässärini kohdalla ei hyvältä näytä. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen kuullut, että voi kestää hyvinkin kauan, ennen kuin hyväksyttyyn käsikseen vastataan..joten en vielä riemuitse. Mutta siitä olen iloinen, että jotain pientä jo on kuulunut. Ei suurta, silti kuitenkaan :)

   Poista
 2. Toipumisia vatsatautiin, kurjia tuollaiset.
  Valtaisan hienoja uutisia kustannusrintamalta, ja uskomattoman nopeaa toimintaa! Ja aivan hurmaava nimi käsikselläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt iltaa kohden alkaa jo hellittää! Ja kyllä, hienoja uutisia, mutta ei vielä kuitenkaan mitään mullistavia. Vain kiinnostuksen hämyä..

   Poista
 3. Oi, oi, ja vau! Noin pian kiinnostuksenvirittelyä kustantamosta! Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmettelin. Että kesäloma-aikaan noin pian..hmm..mutta pidetään peukkuja taas together!

   Poista
 4. Hienoa että on ollut kiinnostusta ja toivottavasti siitä seuraa jotain hyvää.
  Ja vatsataudit ovat kamalia;toivottavasti olo jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan juu, että hyvää seuraa eikä vain turhaa toiveajattelua :) Olo on jo paljon parempi, vaikka vähän vielä mahassa möyrii.

   Poista
 5. Nyt tuli yhdistämisoikosulku, siis onko positiivista huomiota saanut kirja juurikin Se Koeluettu Kirja? Apua, en malta odottaa :) Siis maltan, mutta toivottavasti se tulee pian sivuiksi ja kansiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Kyllä, mutta uskonpa silti, että kestää ja kauan. Anyways kiitoksia vielä sinulle!

   Poista
  2. Hyvää kannattaa odottaa :) Hih, kiitos itsellesi, vielä kerran!

   Poista