keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

30 000 luettua kertaa

Pakko illan raosta (puuuuuh, työpäivä venähti tänne asti, mutta sainpahan ylitunteja!) hehkuttaa erästä kanadalaista elokuvaa nimeltä Incendies (saksaksi kantaa nimeä Die Frau die singt). Katsoimme sen R:n kanssa tuossa kohokohtana hymähtävänä vierasjoukon poistumisen ja hyvälaatuisen uupumisen rajoilla. Siinä ammutaan rakeita katsojan silmiin, uskonto rikkoo uskoa, ja mikä vahvinta; nainen pysyy vaiti ja kantaa tuhannet taakat olallaan kuolemaansa saakka.

Tiedätkö mikä kaupunki? Kävin siellä sunnuntaina kavereiden kanssa.
Nyt ollaan kaiken muhkean lisäksi siinä pisteessä, että 30 000 kävijän raja blogissani on rikki ja ylitse. Syön sen kunniaksi - mitäs muutakaan kuin Kouvolan tuikeaa lakua. Koska ntamolla on tapahtunut ilahduttavia muutoksia, ja koska tahtoisin levittää sanojeni voimaa eteenpäin, järjestän megalomaanisen arvonnan:

Arvon kaksi kappaletta Siljaa ja Maita sekä kaksi kappaletta Minä rakastan sinua nuorta miestä kummipoikani (ja pikkuveljeni ja kaverini) syntymäpäivänä 22.7. ja lisäksi tietenkin näinä päivinä, kun kaksi rakasta ystävää ovat astumassa 30 vuoden rajapyykin ylitse (onnitteluni Ellu ja Sintsa!).

Mainiota kakkua mainioille, piristäville lukijoilleni!

Luulin muutes, etten ole lukenut Little Beetä. Mutta olenkin sen jo lukenut. Kuinka kummallista, että menen ostamaan kirjan, jonka olen jo lukenut tietämättäni, että olen sen lukenut, ja kuinka vielä kummallisempaa, että olen lukenut kirjasta blogiarvioita ja myhäillyt, että tuohan on pakko lukea, koska en ole sitä vielä lukenut.

Näköjään joskus unohtaa helposti tehdyt asiat. Tosin olen huono nimissä. Muistan vain äärilaidat. Aikoinaan äikänmaikkanakin meni pahimmillaan kuukausia ennen kuin opin kaikkien uusien oppilaiden nimet, ja sekoitin niitä solkenaan senkin jälkeen.

R:n skootteri on minullekin menopeli, siinä on laukunpidikekin, jiihaa!
Onnea arvontaan, johon voit osallistua kommentoimalla tänne nimimerkillä tai Facebookiin. Kaksi arpaa saat, jos mainostat arvontaa blogissasi tai liittäydyt lukijakuntaan. Tai lähettämällä kiihkeää fanipostia. Tai ottamalla itsestäsi terälehdet irti ja puhaltamalla ne tänne tuhannen tunnin pauhulla niin, että virkistyn. Sitä paitsi jotta virkistyisin oikein, lähden iltakävelylle mukanani musiikkia sekä muistivihko. Piirrän kylmiä savuja siipiin. Osoitan oikeat kohdat ja väärät muodostumat. 

Jään sinulle syliin.


*******************************************
 

26 kommenttia:

 1. Onnea lukijamäärästä♥

  Muistaakseni Siri Hustvedt on sanonut, että hän unohtaa hyvätkin kirjat, kun on sulkenut kannet. Ei sille vain voi mitään. Joskus joku pala tarinaa jää ikimuistiin ja tuon huomenna esiin kirjan, jonka luin vuosia sitten ja nyt blogiani varten. Löytyi ratkaisu yhteen tarinan osaan, joka on kulkenut mukanani kauan, mutta en muistanut, mihin kirjaan se liittyi.

  Kun piirrät kylmiä savuja siipiin, lue myös mitä yö kirjoittaa taivaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kauniisti sanottu! Hui. Mutta totta, ei sille taida voida mitään, että unohtaa lukemansa joskus..sen takiahan kirjat ovat esineitä, jotta niihin voi palata uudestaan ;)

   Poista
 2. Oi, osallistun ehdottomasti. Kirjasi kiinnostavat huimasti.

  Nimet ovat vaikeita. Etenkin etunimet. Ei opi ja kun oppii niin ei muista.

  VastaaPoista
 3. Oooooh, olen mukana ja tavoittelen - kuinkas muuten ;-), Nuorta miestä!

  Mainostan arvontaa, joten kahdella arvalla mukana ollaan!

  Onnea luetuista kerroista! <3

  VastaaPoista
 4. Osallistun.
  Runojulkaisujasi odottaessani haluaisin nimittäin tutustua Siljaan ja Maihin. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea arvontaan teille kaikille! Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jokainen voittaa ja ylikin jää :D

  VastaaPoista
 6. Muuten, unohtelet ilmeisesti muutakin kuin nimiä:) veljesi ja kummipoikasi synttärit ovat 22.7. :D /äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho..aina joka vuosi muistelen, että onko se nyt 21. vai 22. päivä...ja aina muistan väärin :D

   Poista
 7. Hieno lukijamäärä saavutettu, onnea;)
  Vieläkö ehtii mukaan arvontaan? Kirjasi kiinnostavat ja tiedossa olisi varmasti mielenkiintoinen lukukokemus.

  VastaaPoista
 8. Onnea! Tässähän voittavat kaikki, virtuaalikakusta ei voi ikinä kieltäytyä. Eikä arvonnasta. Mainostan tätä postauksessani pikapuoliin.

  VastaaPoista
 9. Minäkin osallistun arvontaan! :) Hieno kävijämäärä saavutettu. Kakku näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 10. Minä myös! Ja kakkoskirja kiinnostaisi. :)
  Minä unohdan myös nimet. Kirjojakin varmasti. Pahin sattui kerran, kun menin hakemaan naapurilta kirjaa lainaksi ja hän sanoi minun hakeneen sen juuri paria tuntia aiemmin. Huolestuttavaa, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on, huolestuttavaakin huolestuttavampaa! :D

   Poista
 11. Kivaa kivaa, osallistukaa kaikki oikein riemukkain joukoin, niin on sitten puuhasteltavaa arvon päivänä :)

  VastaaPoista
 12. Mukana arvonnassa, tietysti.
  Sanotaan vaikka, että tavoittelen esikoistasi.

  VastaaPoista
 13. Osallistun!!!

  - Elvis elää -

  VastaaPoista
 14. Heittäydynpä arvontaan mukaan minäkin.

  Tavallisesti arpaonneni on kyllä kovin huono.

  VastaaPoista
 15. Kivaa, että vielä on tullut lisää osallistujia, onnea peliin!

  VastaaPoista
 16. Minäkin tulen mukaan arvontaan! Luulin muuten, että olen jo lukijasi, mutten ollutkaan, joten liityin nyt. Olen kyllä seurannut blogiasi vaikka kuinka kauan, vaikka vasta nyt tulin "virallisesti" lukijaksi :)

  VastaaPoista
 17. Onnea arvontaan Heidille ja Elegiallekin! Ja tervetuloa "viralliseksi" lukijaksi :) Mullakin taitaa olla muutama blogi luennassa, joissa en ole virallinen lukija, mutta luen niitä silti..ja voisinkin tässä muistaa liittyä lukijaksi kunhan ehdin!

  VastaaPoista
 18. Luulni osallistuneeni jo, mutta olinkin vain kuvitellut (selvästi näen unia blogiarpajaisistasi...) Voittaisin mielelläni kumman tahansa kirjasi. :->

  Unohdan tosi usein leffojen ja kirjojen sisällöt. Kerran katsoin Donnie Darkon ja olin seuraavana päivänä unohtanut käytännössä kaiken siitä. Se on jo ennätys... Olen jopa parista nettitutustani unohtanut, olenko tavannut heidät. En kehtaa kysyäkään. :-P

  VastaaPoista
 19. Apua-apua-apua!!! Minä laahaan edelleen jälkijunassa blogistaniassa ja meinasi mennä herkut sivusuun! Haukkaan palasen kävijämääräkakusta ja osallistun arvontaan kahdella lipukkeella, kiitos! Onnea yli 30000 kertaa, olet ne kaikki ansainnut!

  Minä olen lukenut hehkutuksia Carol Shieldsistä ja lähes vannonut, että en ole hänen kirjojaan lukenut. Kappas vain, mutta lukupäiväkirjani tiesi minun lukeneen Kivipäiväkirjat. Ei niin mitään muistikuvaa. Sattuuhan sitä ;)

  VastaaPoista