tiistai 9. lokakuuta 2012

Kirjailija lahjoo kirjailijaa

Kyllä sitä herätyskelloa vain painaa myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Niin, että turha haaveilla enää kirjoittamisesta. Sataa kaatamalla, otin pilvet laukkuuni mukaan, toin ne tänne alas pohjoiselta taivaalta. Miksi pitää mennä töihin. Etenkin kun sataa. Etenkin kun jäisin paljon mieluummin kotiin enkä tekisi töitä. 

Kappale saksalaista runoilija Dirk Huelstrunkia viime viikolta Vastarannan Kiiskestä.
Että tällainen aamu. Ilta onkin sitten jännittävähkö. Menen kuuntelemaan, kuinka Sofi Oksanen lukee Stalinin lehmiä saksaksi. Aion antaa Sofille erään lahjan. Minä rakastan sinua nuoren miehen. Onkohan tyhmää lahjoa tuollaista supertaitavaa ja menestynyttä kirjailijaa omalla rääpäleellä. No, ei. En usko. Minun rääpäleeni on aivan yhtä pätevä kuin kenen tahansa muun rääpäle.

Oletteko koskaan kuulleet DXXXA D:n runoja?
Rivien välistä voitte ehkä lukea, kuinka epävarmuus huokuu. On vallannut. En tiedä, jätänkö kynäni nostamatta. Nostanko sen vain itseä varten. Painanko paperiin tästä lähtien kotvien verran vain niin, että pöytälaatikkoni tursuilisi. 

Käväisin pikkuveljen baarissa vanhempieni kanssa.
Illalla ehkä jaksan raportoida Sofin kohtaamisesta. Ehkä jaksan. Ehkä en jaksa. Kauneutta päiväänne!

Isoveljenkin perheessä on koiralapsi, Laika-poika.

8 kommenttia:

 1. Lahjo vaan Sofi Oksasta:)On varmaan hänkin ollut joskus aloitteleva kirjailija. Tuskin hän suoraan pomppasi tähtitaivaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Ja voihan sitä paitsi olla, että hän kieltäytyy lahjasta..jos vaikka hänen matkapakaasinsa on jo valmiiksi tupaten täysi. Mutta kokeillaanpa kuitenkin!

   Poista
 2. Helmi-Maaria, voimia sinulle superkirjalijan kohtaamisessa!<33333

  Oikein kaunista ja hyvää viikkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Uskoisin, että on hyvin mielenkiintoista kuulla "saksalaista" Oksasta..ainoa vain, että olen lukenut Stalinin lehmät muutama vuosi sitten, joten en välttämättä muista kaikkea voidakseni vertailla lähtökieliseen teokseen..

   Poista
 3. Huisin jännittävää, onnea ja tsemppiä kohtaamiseen! Ja tietenkin uskallat lahjoa, Sofikin on joskus kirjoittanut ensimmäisensä. Tuohan on samalla myös suuri kunnianosoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huisi kohtaaminen :) Ainakin noin niin kuin kuulijan kannalta. Ja lahjankin tuikkasin. Otti hän sen vastaan!

   Poista
 4. Ennen toivotettiin laskiaisena pitkiä pellavia eli onnea tulevalle vuodelle. Jostain syystä minun pitää nyt toivottaa sinulle pitkiä pellavia. Pitkiä pellavia kirjoittamisen suhteen, voimia ja pitkiä pellavia, vaikkei ole laskiainen. Sellaisia pellavia, jotka nostavat sieltä epävarmuuden kuopasta, jonne aina välillä tulee kierähdettyä. Pitkiä, sileitä ja silkkisiä pellavia, sellaisia niin kuin kärsivällisyys. Pitkiä pellavia, jotka toimivat hinausköytenä, hiuspantana, vyönä ja riippumattona. Pitkiä pellavia sinne, Helmi-Maaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooibos, sinun sanasi aina tuovat puhtia. Kiitos toivotuksistasi, taidan todella tarvita kirjailijana noita pellavia. Pitkiä. Punoa niitä köydeksi.

   Poista