torstai 25. lokakuuta 2012

Kynsissäkin kylmiä poimuja


Söin eilen kesäkurpitsan kukintoja. Ne muistuttivat puhtaan lakanan tuoksua. Ajattelin; tämä nähdään vielä, ja kun katsoin ikkunasta kohti sisäpihaa, missä talojen kelmeät posket haukkaavat asukkaita sisäänsä, näin lammikoita ja pajunkissoja, vaikka katseet kiskovat kohti syksyä. Vanha mies kantoi jätesäiliöihin autonrenkaita. Sen selkä kyyry, mutta katse katala. Ehkä autonrenkaiden sisällä, kumisessa kätkössä, piili miehen vaimo, osia, sormia ja varpaita; heittikö se vastaparinsa siinä roskien sekaan, luokitteliko kumppaninsa sekajätteeksi vai paperiksi, kastuneeksi pahviksi, polkiko se kuluneella saappaallaan massaa sopivan litteäksi.

Ja nyt olen syönyt kaksi annosta riisimuroja. Koko ajan on nälkä, sillä täällä on niin kylmä. Paksun paksu villapaita olisi järkevä hankinta, joten kysynkin; mistä tuutista voi tilata (mieluiten käsintehtyjä!) villapaitoja. Sellaisia, joissa sietää tämän vilun?
Vaihdoin blogin ilmettä. Taustalla häilyy tämä kuva, joka on pala veronalaista seinää. Arvaatteko minkä talon kyljestä?

Olen kirjoittanut proosarunon tapaista, mutta en tiedä, onko se proosaa vai runoa. Pieniä juttuja. Minusta tuntuu, että ehkä pohjimmiltani ja loppujen lopuksi olen kuitenkin runoihminen. Nautin suunnattomasti eräistä runokokoelmista, jotka lainasin kirjastosta, ja näinä kylmänkalseina päivinä sormetkin naputtavat jotakin sellaista. 

Kauneutta torstaihin ja perjantaihin ja päiviin, jotka seuraavat näitä. Minulla ei juuri ole aikaa, sillä illalla on vanhempainilta, ja huomenna vajoan jäihin. Ai niin ja ai niin, aloitin Satu Taskisen Täydellisen paistin viime yönä. Hauskalta vaikuttaa, komealta!

5 kommenttia:

 1. Tääkkä on muutettu blogin ulkoasua, mietin hetken olinko tullu oikeaan blogiin :)

  Villapaitaohjeita ei ole antaa, mutta lähetän sinulle lämpimiä ajatuksia roppakaupalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis TÄÄLLÄ, ei tääkkä. Huoh ;(

   Poista
  2. Minäkin mietin, että onkohan tämä nyt oikea blogi :D Kiitos lämmönsäkeistä!

   Poista
 2. Minä söin kesällä mökillä ensimmäistä kertaa kesäkurpitsan kukkia, kun mummi oli hankkinut sellaisen kasvin. Laitoin niihin suppilovahverokastiketta sisään. :-> Ehkä vähän yliarvostettuja.

  Sain korttisi, kiitos paljon! Hassua on, että näin yöllä unta, että olin Saksassa, kai Berliinissä, ja minun piti mennä johonkin isoon kaupunkiin junalla, mutta München oli liian kaukana, joten menin Leipzigiin(?) jossa ei ollut yhtään mitään. En tiedä, mistä se Leipzig oikein tuli. Mutta ankea paikka oli ainakin unessani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, jos kortti tuli perille :) Toivottavasti se oli täysipäinen ylläri! Olen kerran käynyt Leipzigissä, enkä osaa oikein sanoa, oliko se niin kauhean kiva...siellä oli goottimessut meneillään, jotta ainakin oli pällisteltävää!

   Poista