tiistai 23. lokakuuta 2012

Kyssäkaalitaivas!

Siis pakko haukkoa täällä ilmaa. Olen jo aikaa sitten löytänyt tämän Yaelianin ylläpitämän ruokablogin, joka on kerrassaan ihastuttava, ja nyt sitten löysin pinon kyssäkaaliohjeita! 

En ennen edes tiennyt mikä on kyssis, mutta tänne muutettuani siitä on tullut aivan ykkössuosikki. Syön kyssäkaalia mieluiten sellaisenaan, kun en edes tiedä mihin sitä voisi käyttää, mutta nyt alkaa keittiössä uusi elämä. Kyssäkaalinkokkaamistalkoot!

Kyssistä sinne, kyssistä tänne. Kyssis, jonka nimi muutes on huvittavahko, rulettaa!! 


Minusta on tullut R:n kanssa asuessa muutenkin ruoanlaittohullu. Tykkään siitä. Tehdä kaikkea. Tuolta olen löytänyt hyviä blogeja, eli toisin sanottuna tekemisen iloa. Ja ai niin, taannoin keväällä ilmoittauduin Das perfekte Dinner -ohjelmaan. Siitähän ei kuulunut mitään kummempaa lopulta, joten ilmoittauduin viime viikolla uudestaan. Katsotaanpa, pääsenkö kauhan varteen :) Olisi aika hauskaa. Ihan noin niin kuin kokemuksenakin vain.

Sitä paitsi rakastan tarkkailua. Pääsisin nuuskimaan toisten tuntemattomia koteja. Katsomaan silmiin ihmisiä, jotka eivät ole tulleet vielä vastaan. Pimeinä vuodenaikoina tuijotan muutes röyhkeästi ikkunoista sisään. Ärsyttäviä ovat asunnot, joiden ikkunat on peitetty kaiken maailman taljoilla. Sisään pitää nähdä. Meissä kaikissahan asuu pieni tirkistelijä!

Ja nyt menen töihin. Tämä viikko on rankka. Leluton viikko. Raivasimme kaikki päiväkodin lelut piiloon, mikä tarkoittaa sitä, että koko ajan pitää olla skarppina ja keksiä tekemistä niille pienoismalli-ihmisille. Olen jo valmiiksi uupunut. Odotan viikonloppua kuin salmiakkilähetyksiä!


14 kommenttia:

 1. oliko tuo vinkki,että lähettäkääs postia(joka sisältää suomalaista salmiakkia:))

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva että löysit kyssäkaalin.Tutustin siihen itse vasta pari vuotta sitten ja rakastuin,kuten ehkä huomasit ruokablogistani;D Ja kestämisiä pikkuihmisten kanssa;mukavaa mutta niin väsyttävääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja sinulta löytyi aivan ylitsehoukuttelevan kuuloisia ja näköisiä kyssisohjeita! Kiitos niistä :)

   Poista
 3. Kyssis kuulostaa kivemmalta kuin kyssäkaali. Kyssiksesta tulee mieleen pissis. Mutta hyvänen aika, minä olen ilmeisesti aina tähän hetkeen asti sotkenut kyssäkaalin ruusukaaliin! Aukko sivistyksessä nyt paikattu, kiitos siitä!
  Mikä tarkoitus tuolla leluttomalla viikolla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen maistamaan kyssistä! Leluttoman viikon tarkoitus on, että kakarat käyttäisivät mielikuvitustaan ja rakentelisivat kaikkea pahvilaatikoista, langoista, kankaista, napeista, luonnosta löydetyistä jutuista jne. Ja että he alkaisivat kunnioittaa leluja. Kun tuppaavat rikkomaan kaikki vähän liian tasaisin väliajoin..

   Poista
 4. Kyssäkaali on ihanaa! Syön sitä ihan vaan raakana. En oikeastaan koskaan tee siitä ruokaa, enkä ole koskaan kyllästynyt raakaan kyssäkaaliin. Nytkin jääkaapissa yhden jämät. Parhaimmillaan kyssäkaali on superhyvää: rapeaa ja mehukasta yhtä aikaa. Nam. Pitääkin hankkia sitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, juuri tuollainen raaka, mehukas kyssis on parasta!! Sitä syön joskus kokonaisen kaalin verran! Joskus sattuu käteen kuitenkin sellainen ikävän säikeinen kyssis, mikä ei maistu kauhean hyvälle.

   Poista
 5. Voi nyt en voi alkaa huudahdella ilahtuneesti, sillä en ole tutustunut kuin parsa-, kukka-, kerä- ja kíinankaaliin.Mutta ruoanlaitto on ihanaa, etenkin kun valmistaa ruokaa viikonloppuana ja Adele soi taustalla, lasissa viiniä ja joku tulee ja suukottaa niskaa, imaisee korvannipukkaa...Ai niin, nyt ei ollutkaan viikonloppu - vielä;-) Kaunista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en Suomessa ollessa siis ollut muuta kuin kuullut kyssäkaalista, mutta täällä sitä on tyrkyllä jokaisessa supermarketissa. Nam! Hehkeyttä sinunkin viikkoosi ;)

   Poista
 6. Kiitos blogilinkeistä! Ruuanlaitto on mukavaa puuhaa, varsinkin vanha kunnon slow food, silloin kun on kiireettömiä päiviä. Pitää myös kokeilla kyssäkaalia, enpä ole minäkään siitä ruokaa tehnyt, vaikka luulin jo melkein kaikki Suomessa myytävät kasvikset käyneeni läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ja juu, kokeile ihmeessä! Minullekaan tämä ei Suomessa tullut tutuksi. Täällä aloin ihmetellä, että mikähän tuo kaikkialla lojuva kasvis on.

   Poista
 7. Jännää, että aika monelle kyssäkaali (aka kaalirapi) on näköjään aika tuntematon suuruus. Jännää siksi, että minulle sitä syötettiin jo lapsuudessa (ei, en edelleenkään tykkää siitä keitettynä), josta on kuitenkin jo aikaa vaikka ja kuinka. Mutta hyvä, että kyssäkaali saa huomiota - se on niiiin hyvää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olihan se siis minullekin vielä vuosi sitten tuikituntematon. En edes huomannut sitä suomalaisissa supermarketeissa. Kotona syötiin lapsena kaikkea muuta, naurista ja sellaista.

   Poista