keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Purkaus! Leiskun! Ryöstän sinut!

Happy Halloween, sanon. Olen unohtanut; onko huomenna Suomessakin vapaapäivä? Täällä kyllä. Puolilta öin alkaa tanssikielto. Voitteko kuvitella. Myös pitkäperjantaina on sellainen. Tosin monet yökerhot ovat silti auki aamuun asti. 

Meille tulee illalla vieraita, viipyvät viisi pitkää päivää. Ei huvita. Ovat R:n kavereita. Minulla on huomenna kyllä vapaata, mutta olisin tahtonut kirjoittaa koko päivän. Nyt työhuoneeseen tunkee ihmisiä, olohuoneeseen tunkee myös, enkä saa happea. Vieraat ovat vielä sitä tyyppiä, joka ei siivoa jälkiään, jättää käytettyjä nenäliinoja mihin sattuu, pissaa seisaaltaan eikä edes vilkaise aamupalapöytään, jos siellä ei ole Nutellaa.
Erityisesti yksi noista kurpitsoista on aivan hulvaton!
Onneksi olen perjantaista sunnuntaihin koulutuksessa. Ei tarvitse olla mikään typerä emäntä. Sitä paitsi torstaina ja lauantai-iltana menen tallille tuulettumaan. Otan taukoa niistä vieraista. Ei oikeasti yhtään huvita. Argh, argh. Miksi ihmisten pitää tunkea silloin, kun itselle se vähiten sopii. 

No. R:n kavereita; R:n viihdytettäviä. En laita tikkua ristiin. Hymyilen ehkä, osallistun joihinkin keskusteluihin, ja siinä se sitten oli. Niin ja piilotan kaikki hapankorput, suomalaiset mustikkashampoot ja Fazerin suklaat, sillä ne ovat MINUN muistoesineitäni Suomesta, ja vain MINÄ saan niitä syödä (sekä R, lukuun ottamatta suklaata, jonka olemassa olosta hän ei tiedä mitään), sillä muut eivät niitä arvostaisi, heittäisivät varmaan palan maisteltuaan roskakoriin ja shampoon löträisivät päivässä loppuun.
No juuri tuo!
Onneksi täällä saa purkaa epäinnokkuuttaan. Ei viitsi R:n tunnelmia pilata. Eikä kyllä niiden vieraidenkaan, jotka ovat ihmisinä mukavia, oikein mukavia, siis.

Meillä töissä vietetään halloweenia, kun kerran osa porukasta tulee Yhdysvalloista. Menen toisin sanottuna parin tunnin päästä merirosvoksi pukeutuneena päiväkotiin ja syön karamelleja. Ainoa ongelma, minkä eilisiltana poikkiväsyneenä huomasin, on, että merirosvopukuni on suhteellisen seksikäs. Vatsaa näkyy, ja R meinasi mennä hulluksi, vaikka yritin valmistautua tätä päivää varten, joten riisua rimpautin puvun hyvin äkkiä pois ja pakenin. Ei se saa ryppyyn mennä. Pitää yhtäkkiä keksiä jokin vatsanpeitto. Eivät ne lapset välittäisi, mutta siellä käy isiä ja äitejä ravaamassa koko ajan.
Grrrr.
Eli siis tiedossa on hyvin karkkipainotteinen päivä. Tähän vuoden aikaan se on mainiota. Tarvitsenkin sokeria pysyäkseni hereillä. Eilen vanhemmat kävivät kaivertamassa kurpitsoita, ja koska unohdin ottaa niistä kuvan, lisään illalla postaukseen hulppeita kurpitsakuvia. Eilen myös vihasin yhtä työkaveriani. Voi että vihasin. Jos jollain on huono päivä, niin tarvitseeko silloin muiden päivästä tehdä paskan. Argh. 

Tänään menen uusin silmin sinne. Jos pitää vihata, heitän nallekarkkeja sitä kohti. Perkele. Rakastan hevosia, minulla on kylmä. Kirjoitan nyt. Tunti aikaa ennen kuin pitää muuttua tästä ihmisestä merirosvonaiseksi, jolla on silmälappu ja kaulassa renkaita.

7 kommenttia:

 1. Tuntuu ihan siltä, että sinä olet jo merirosvonainen!;DDD
  Oikein hyvää Halloweenia, Helmi-Maaria!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taidankin jo olla :) Ainakin sen perusteella, että tahdon pitää omat aarteeni ominani! Etenkin suomalaiset aarteeni!

   Poista
 2. Seksikäs merirosvonainen;D Olet kyllä mainio kirjoittaja Helmi-Maaria:D Ja hauskaa halloweenia!

  VastaaPoista
 3. Riehakasta Halloweenia! Toivottavasti nallekarkit löysivät myös suuhusi.
  Minä olen ottanut tänään hyvin rennosti-ne toiset, jotka edellisinä vuosina valittivat yhdestä sun toisesta kun juhlia järjestin, eivät saaneet tänä vuonna juhlia lapsille aikaan.Voisinko minä nyt kuittailla vuosien kokemuksella ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nallekarkit löysivät tiensä vain ja ainoastaan suuhuni :D Kyllä, kuittaile vain! Tosin olen huomannut, että kuittailusta ei ole hyötyä, kun kuittailun kohde yleensä muistaa asiat toisin tai ei muista niitä lainkaan. On aina oikeassa ja niin edelleen.

   Poista
 4. Hieno asu!

  Tunnen näitten vapaapäiväjuttujen kohdalla aina pienen kateuden piston: Ei, täällä ei TAASKAAN ole vapaata. Vähän aikaa sitten piti jo tarkistaa, täällä arkipyhiä on muka tänä vuonna vuodessa 9 kun taas niitä jossain muualla on 13. Hmph, noilta osin täysin väärin valittu kaupunki...

  VastaaPoista