keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lilluin vedessä jotta jaksaisin lisää

Piuuh. Kyllä täytyy sanoa, että tämä kahden työn tekeminen on uurastuttavaa. Olla kahdeksasta neljään töissä ja sitten opettaa suomea puolitoista tuntia. 

MUTTA voi kuinka nautinkaan edes pikkiriikkisestä opettajan työstä. Voi että. Vaikka kuinka väsynyt olen keskiviikkoisin, niin väsynyt, etten jaksaisi urheilla saati kirjoittaa (pakotin itseni juoksulenkille ja äsken, puolen tunnin vaaleansinisen kylvyn jälkeen, hilasin itseni tietokoneen ääreen työasentoon), olen hirmuisen happyhappyjoyjoy.

Saan niin paljon tuosta Suomi-koulun sivutyöstä, että hui. Samalla kaipaan juuri keskiviikkoisin aivan turhauttavan paljon entistä työtäni Suomessa. Kääks. Äikänmaikan työ on maailman ihaninta! Eikös niin, arvon entiset kollegani?? 

On ihanaa mennä keskiviikkoisiin ihkaoikeaan (joskin todella karuun!) luokkahuoneeseen, tervehtiä pirteitä oppilaita, sivellä opettajanpöytää ja nostaa sille laukku, istahtaa tuolille, nousta takaisin pystyyn, räpistellä papereita ja sanoa: "Odottakaas kun kaivan täältä suunnitelmat esiin." Ja sitten aloittaa. Katsoa heitä silmiin ja hymyillä. Sanoa, miten taipuvat verbit, miten substantiivit, ja mitä mikin sana tarkoittaa. Und so weiter.

No, mutta silti, nyt lyyti meuhkaamaan. Alan töihin, kirjoitan puoleen yöhön asti jos jaksan, luen sitten Mazzarellan Marraskuu-romaanin loppuun, nukun kuusi tuntia, herään kirjoittamaan, menen töihin, palaan kirjoittamaan, käyn juoksemassa, jatkan kirjoittamista und so weiter und sofort. 

Iloitsen muutes, kuten varmaan monet muutkin, Obaman voitosta. Sitä paitsi tässä on aika hauska video siitä, kuinka Obamaa väitetään valkoihoiseksi. Reps, reps! Hyvin pyyhkii, world.


8 kommenttia:

 1. Oppilaillasi on kyllä hyvä tuuri opettajan suhteen;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä en tiedä, mutta ainakin heillä on omistautunut ope :D

   Poista
 2. Tsemppiä töistä selviämiseen! Opettaminen on varmasti ihanaa jos siitä nauttii. :) Minäkin olen tyytyväinen, että Obama voitti, vaikka heidän vaalijärjestelmänsä kuulostaa vähän järjenvastaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, opettaminen on todella ihanaa! Niin ihanaa, että hurjuus mikä ikävä! Eipä nuo vaalijärjestelmät kehuttavat ole monessa muussakaan maassa, mutta onneksi kävi tällä kertaa näin :)

   Poista
 3. On kiva kuulla, että nautit työstäsi opettajana täysillä. Harmi, ettei Saksassa ole työtä täysipäiväiselle suomen kielen opettajalle.

  Tsemppiä myös kirjoittamiseen.

  Ja Mazzarellan Marraskuu minunkin pitäisi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä olisi kyllä yksi koulu, missä on täysipäiväinen äikänmaikka, mutta valitettavasti siellä on jo oma tekijänsä, ollut jo vuosia :( Että hänen eläköitymistään odotellessa...ja kansalaisopistolla voinen opettaa, mutta tänä vuonna siellä ei ole suomen kurssia.

   Suosittelen tuota Marraskuuta! Kaikki, paitsi viimeinen jakso siitä, uppoavat kuin putouksen jälkeinen tiheys.

   Poista
 4. Helmi-Maaria, sinulla tuntuu olevan virtaa:DDD

  Virtaisaa loppuviikkoa eli viikonloppua!<3333

  VastaaPoista
 5. Voi ei, äikänmaikat ovat ihania. Meinasin itsekin ryhtyä sellaiseksi mutta tajusin ettei minusta olekaan siihen. Toivotaan että kirjailijan ura nousee lentoon. :P

  Hyvä Obama!

  VastaaPoista