sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Siivosin kellarista romut

Kun lautanen tipahti lattialle, en vielä vapissut. Korjasin jäljet. Voitelin leivän. Muistin, että pitäisi laatia lista, jotta R voisi ostaa juuri oikeat asiat, mutta en ollut sillä tuulella. Olin väsynyt, päässä kolkutti rapea marraskuu.

Minä unohtelin. Unohdan yhä. Minä päätin, että nostan tärkeät projektit päällimmäisiksi ja jatkan. 

Varasin juuri hotellihuoneen Prahasta. Lähdemme perjantaina kello 17.02 junalla Münchenistä kohti Tsekkejä. Olemme tehneet saman matkan jo kaksi kertaa, ja nyt, kolmannen yhteisen syksyn lopulla, tapahtuu kolmas lähteminen. Praha on kultainen kaupunki. Valtava, runsas, värejä ja harmaata pullollaan. En haluaisi siellä asua mutta siellä on mukava käydä. 

Viime vuoden matkakuva. Junassa kohti Prahaa.
Luin Merete Mazzarellan Marraskuun loppuun. Ajattelin kirjoittaa siitä tänne. En vain vielä jaksa. Meillä on ollut kiireinen viikonloppu. Juhlimista perjantaina ja sellaista, piti kokata eilen, lauantaina, kolmen aterian illallinen. Harjoittelen. Itken vain, jos viipaloin sipulin väärin.

R ei tykkää, jos laitan siitä tänne kuvia. Mutta pitää vähän etukäteismatkafiilistellä. Prahassa on aina rakkautta.

Kohokohta tapahtui eilen keskellä päivää; ratsastin kaksi tuntia pankkiirin kanssa; halkaisimme peltoja, viivyimme kirkkaankeltaisessa metsässä. Näin lumimyssyt Alppien päällä; näin vähintään viidet huiput, ja hevonen allani hikosi. Täällä vallitsi fööni-ilmiö, lämmintä oli ainakin 15 astetta, vähintään, ja parasta on se, että sydämessä asti tuntuu säikähdys. Siitä, että luonto on niin valtavan kaunis niin monessa paikassa.

Prahan läheltä löytyi luukirkko, olen unohtanut paikkakunnan nimen.
Huomenna on kirjoituspäivä. Tänään menen elokuviin veljesten kanssa. Olen juossut tuolla udussa. Vauhtini on parempi kuin luulin. En ole lannistunut enää. Minä nousen täältä, kuten aina. Se on minun tapani hukkua taiteeseen.

8 kommenttia:

 1. On kyllä mahtavaa kun pääsee noin helposti eri maihin,keski-Euroopan ihanuuksia:) Olette söpö pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ihanaa; Italiassa ja Tsekissä tulee käytyä "vähän" väliä, Itävallasta puhumattakaan. Tahtoisin vielä valloittaa täältä käsin Unkarin, Puolan, Sveitsin ja Ranskan..mutta aika ei riitä eivätkä pennosetkaan aina :)

   Poista
 2. Pöh, sano R:lle ettei ujostele!

  VastaaPoista
 3. Sedlecin luukirkko Kutná Horassa? :)

  VastaaPoista