keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Herkistelyä!

Kaksi novellia lähti matkaan. Yhteensä työstin niitä, jos nyt ronskisti arvioin, parin kahdeksan tunnin työpäivän verran. Olen niihin tyytyväinen; toivottavasti molemmat niistä julkaistaisiin lehdessä, josta ne tilattiin - ainakin toinen julkaistaan takuuvarmasti (kiitos tsemppaavasta ja rakentavasta palautteesta Vera, Ines ja Sinde). 

Täällä on nietoksia. Hyvänen aika. Niin paljon, että kun eilen poljin Holzkirchenin halki kohti tallia, teki mieli heittää pyörä ojaan ja hypätä peltoihin. Pyöriä siellä. Onneksi töissä voin tehdä moista; heittäytyä lumeen kuin valtava virtaus. Ja todellakin pyöriä siellä. Uhkana vain on, että saan lunta niskaani pienten ihmisten käsistä. 

Tällä hetkellä jopa pidän työstäni. Joka päivä saa olla ulkona, joskus saa nukkua luvan kanssa päiväunet, ja aina naurattaa. Jeden Tag. Ja saahan sieltä rahaa, jonka avulla pääsee näkemään maita ja mantuja. Ja ratsastamaan! Ei olisi kyllä varaa ratsastella, jos ei olisi töitä. 

Kolme päivää lumipyryä ja tässä on tuloksia.

Sitä paitsi jos palaisin lumeen; olen ihmeissäni, kuinka hyvin täällä hoituvat lumityöt. Ei ole pahempia kaaoksia. Junat kulkevat - myöhässä tosin - ja kadut aurataan mukisematta. Viiveellä ehkä, mutta kukaan ei tunnu valittavan. Päinvastoin sellainen vaikutelma on, että tuosta lumesta riemuitaan. Viime vuonna pysyvä (noh, kuka sanoo että tämä on pysyvä, mutta on täällä kyllä puolisen metriä lunta jo, Holzkirchenissä ainakin) lumi tuli muistaakseni tammikuussa ja pidättäytyi aloillaan pari viikkoa. Ja nyt on niin hurjat määrät, että mitä luultavimmin Alpit kutsuvat sunnuntaina suksimaanikkoa!

Salakuva Holzkirchenin pääraitilta.

Joulufiiliksiäkin täällä on. Joulumarkkinat pitävät siitä huolen. Olen pysynyt kaukana ostoskeskuksista ja muista paniikkimassapaikoista, joten en kerta kaikkiaan tiedä, millaista joulumarkkinataloutta täällä eletään. Sen tiedän, että vaikka flunssa yhä jyllää, menen viikonloppuna markkinoille R:n kanssa, ja on meidät kutsuttu kaksiin joulujuhliinkin. Kuinka hehkeää.

Kiitos rakkaiden ystävien, olen voinut tehdä HAUKI-pipareita :D

Suloista, että kaltaiseni henkilö alkaa poukkoilla ja hertsileijaa HERKISTELLÄ joulun takia. Uutta. Tein tuossa pipareitakin (juu, ihmettelen itsekin, että missä välissä!) mutta ongelmaksi koitui se, etten löytänyt pomeranssia tai siirappia (maistuvat silti kyllä ihan pipareilta) ja se, että kostean asunnon takia ne ovat nyyt parin päivän jälkeen pehmeitä. Eli siis motivaatio joulupipareiluun ei oikein ota liekkiä kainaloihinsa.

Jouluntähti. The XX. Mikä himmeänkirjava keikka olikaan silloin yli viikko sitten.

 Joulua vietän R:n vanhemmilla kaksi päivää saksalaisittain (mutta en perisaksalaisittain, sillä R:n perheessä syödään ihan normaalia sapuskaa eikä mitään jouluspesiaaleja) ja sitten, aah, vihdoin, mikäli lumipyryt eivät estä, New Yorkissa. Ette usko, kuinka kova kuume on. Matkakuume siis. 

Hyvää työ tai epätyöpäivää!12 kommenttia:

 1. Mahtavia nuo hauki-piparkakut!

  Ja tulipas sinne sitten reippaasti lunta (on sitä toki täälläkin :)). Sunnuntaina kun lähdimme kentälle, alkoi sataa lunta ja lennot olivat hieman myöhdässä. Lumisade jatkui varmaan ainakin muutaman päivän?

  New York kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin loistoja pipareita :D Niitä mahtuu vain neljä pellilliselle.

   Täällä satoi sunnuntaista eiliseen koko ajan ja sunnuntainahan oli oikea lumimyrskykin sitten illasta.

   New York kuulostaa uskomattomalta. Viimein pääsen sinne! En malta odottaa!

   Poista
 2. joulu tulee piparintuoksusta:)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hienot piparit! Mistähän tuollaisia haukia kannattaisi metsästää?

  Mukavia lomamatkoja, kuulostavat upeilta - ja nauti porvariselämästä risteilyllä ihan ilman huonoa omaatuntoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni toivat nämä Suomesta tuliaisiksi. Marimekolta vieläpä, eli Marimekko-haukea kannattaa etsiä ;)

   Kiitos, uskon, että tulen nauttimaan!

   Poista
 4. Onpa komeita nuo haukipiparit, lienee tarkoitettu useammalle ihmiselle;?

  Oikein hyvää loppuviikkoa, Helmi-Maaria!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne kyllä isoja pipareita, mutta jos piparkakkutaikina on onnistunut, ei varmaan kukaan suostu haukeansa jakamaan :D

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Halmi-Maaria, parempi myöhään, kuin ei milloinkaan: Eli nyt kun luin novelleistasi, ymmräsin vihdoinkin olla onnellinen omistani, jotka on julkaistu ja joista on tullut vielä rahaakin. Enkä tarkoita tällä toimittaja-aikani pakinoita...

  Minulle novelli ja runo ovat helpompia kuin proosa. Tosin eräs kirjailija kertoi minulle yksinkertaisen vinkin, miten novellistista voi tulla prosaisti.

  Olen niin puhkunut sinne joulun taikapölyä, että sen on pakko olla jo tullut perille. Missä lie Lumen syli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puhkumisesta :)

   Minulle erityisesti novelli on vaikea laji, mutta näköjään olen kunnostautunut!

   Saakohan tulevaisuudessa enää lukea sinun novellejasi?

   Poista
 6. Haukipiparit,mahtavia!Ja paljon onnea niille lähettämillesi novelleille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskia! Ja kyllä, nuo hauet ovat kyllä aivan mainioita :D

   Poista