tiistai 11. joulukuuta 2012

Perkeleen porvari napanöyhtäkyypiö

Läpsin itseäni kasvoille. Olen perkeleen porvari, paha paha paha. Muka-luonnosta-välittäjä. Omahyväinen, itsekeskeinen, keisarillinen älyllisesti kääpiö. 

Läps, läps.

Näettekö kuinka poskiani kuumottaa.

Ei riitä, että lennän New Yorkiin, mistä jatkan edelleen lentokoneella Orlandoon. LÄPS. Varasin juuri Karibian risteilyn. LÄPS LÄPS. 

Paha paha paha. Delfiinien vedet minäkin tuhoan. Laivassa. Öljyt pääsevät sinne, roskat; massaturismia. Kuinka minä olen tällaiseen joutunut. Yleensä reissaan reppu selässä. LÄPS.

Eikä hyvä syy tähän ole edes aika; tahdomme nähdä Bahama-saaria ja Key Westin, kaikkeen ei ehtisi autolla (autolla, tsiisös, miksi ei bussilla tai junalla kuten aina ennen, perkeleen porvari, perkeleen porvari, katso peiliin napanöyhtä!) mutta laivalla ehtii. Edes vähän. Se pysähtyy joka päivä.

Nousemme laivasta aamuisin ja lähdemme katsomaan, mitä porvariristeilijä ikinä voikaan nähdä. Miksi tunnenkaan nyt tällaista häpeää. 

Pitäisi iloita. Otan sittenkin läppiksen (grrhhh..paperikin riittäisi ja kynä!) mukaan; ajatelkaa, kirjoitan tuollaisissa maisemissa sitten lisää...


Ja tietysti tuollaisissa, tuollaisissa jo parin viikon päästä:

Kuva: Auswandern Handbuch
Ja siis jos totta puhutaan, olen kyllä lomani ansainnut. Säästänyt kuin pyrstölintu, paiskinut töitä joita en sydämeni pohjasta tee. Että ei tässä ihan tuosta noin vain lähdetä. Ja jotta yhtään voisin perustella; poljen aina, sateella tai paisteella, pyörällä töihin tai käytän julkisia, joten...noh...ehkä siinä valossa risteileminen Karibialla ja lentäminen lantin yli annetaan anteeksi, ehkä.

P.S. Risteileminen Karibialla on raivostuttavan halpaa. Siis todella. Miettikääpä nyt, ei ihmekään että siellä seilaillaan: All inclusive -risteily, neljä yötä viisi päivää, pysähdykset kaikkiin kuumottaviin kohteisiin, ruokaa saa 24 tuntia "ilmaiseksi", ja vieläpä hytti, jossa on ikkuna sekä tilaa, sohvat ja kaikki sängyn lisäksi, maksaa vain reilut 200 euroa per porvarillinen napa....

16 kommenttia:

 1. Todellakin halpaa, en minäkään voisi tuollaista vastustaa..:)))

  Onnea matkalle, Helmi-Maaria!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hivelevän halpaa. Paitsi että sanoin väärin, nyt kun katsoin uudestaan, lippujen hinnaksi tulikin 299 euroa per pää. Sillä varasin puolivahingossa kalliimmat...meidän piti ostaa hiukan reilu 200 euron liput. Mutta noh, nytpä sitten on oivat oltavat, toivottavasti...

   Poista
 2. Oho, miten voi olla noin halpaa! Luulin että Karibian risteilyt maksavat maltaita.

  Minä en ole koskaan käynyt Pohjoismaita pitemmällä ja lentokoneessakin olin ekan kerran viime vuonna. Haluaisin kyllä matkustella, vaikka hiilijalanjälkiomatunto luultavasti alkaisi kolkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että ne maksavat maltaita. Sviittihytit olisivatkin kyllä olleet 800-1000, joissakin laivoissa jopa 2000 euron arvoisia, mutta kukapa nyt sviittiä tarvitsee, kun sviittinä on meri, maisemat :)

   Kuulin jo muutama vuosi sitten joltakin tuttavalta, että Bahama-saarille pääsee Miamista hyvinkin halvalla. Meidän piti mennä vain lautalla saarille ja pällistellä siellä, mutta nyt sitten kävikin näin...

   Hiilijalanjälkiomatuntoni on ollut kamalan kuorutettu siitä lähtien, kun tutustuin R:ään. Sitä kun ei oikein seurustelu onnistunut ilman lentämistä...

   Poista
 3. Oho, hinta yllätti minutkin! Ihanaa lomaa :)

  VastaaPoista
 4. Onpa halpaa millä ihmeen risteilijäfirmalla menette?
  Olet kyllä ihan tuon loman ansainnut ja tulet nauttimaan.Key West on ihana,siellä olenkin ollut ja Karibialla muutenkin,silloin kun asuin Venezuelassa ja Miamissa,mutta kunnon risteilyllä en ole ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menemme Royal Caribbean Internationalin botskilla. Nimeltä Majesty of the Seasilla. Jänskää nähdä, millaista se sitten on. Key Westiä olen kuullut kehuttavan niin, että se oli ja on ehdoton näkemispaikka matkallamme, mutta auton kanssa olisi tosiaan ollut vähän hankalaa. Nyt päästään edes päiväksi sinnekin :)

   Poista
  2. Me ajoimme sinne Miamista.Oli tosi viehättävä paikka,vietimme siellä puoli viikkoa.Ihania pensionaattitaloja;D Ja mulla sieltä muistona kassi,jonka kuva vaihtaa väriä(siis auringossa värikäs,muuten mustavalkoinen)

   Poista
  3. Teitkö muuten tilauksen paljon etukäteen? Kävin nyt katsomassa ja paljon paljon kalliimpia olivat tulevat risteilyt.Samoin silloin kun Miamissa asuessa melkein viime hetkellä yritimme tilata risteilyä,niin meni niin kalliiksi,että luovuimme ajatuksesta.Eli paljon aikaisemmin pitää tilata...

   Poista
 5. No onpas edukasta tosiaan seilaaminen ja evästäminen. Voi olla, että sortuisin itsekin, jos olisi asiaa sinne päin! ;D

  Ympäristöasiat ovat minunkin sydäntäni lähellä, vaan silti hyppään siiville silloin tällöin. Noin muuten huristelen fillarilla ja julkisilla - aina! Tässä taloudessa ei autoa ole.

  Repesin kyllä tuolle otsikollesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinullakin taitaa olla siiville hyppääminen aika pakollista, jos haluat sukuloida. Meilläkään ei ole autoa. Jos tarvitsemme esim. Alpeille mennessä, saamme aina R:n veljeltä lainaan.

   Muutes, sain tänään kirjasi. KIIIITOOOS. Alan lukea heti kun saan kaksi luettavana olevaa alta pois ;)

   Poista
 6. Todella halpaa-nauti vain, et sinä kuitenkaan joka viikko matkustele tuonne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, enkä joka vuosikaan :) Ensimmäistä kertaa koko kolmekymmentävuotisen elämäni aikana, jos totta puhutaan!

   Poista
 7. OMG! Voitko sitten olla niin kiltti, että otat ihan kamalasti valokuvia ja teet hienon postauksen reissustasi?

  Kysyy yksi, joka teki juuri tunnin ajan lumitöitä ja on nyt ihan hiestä märkä ja ryytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä niin myös olematta kiltti :) Kamera lähtee mukaan ja on varmasti käytöstä (tai auringosta...) kuumana!

   Oh, toivottavasti lumityöhikoilun jälkeen tuli sellainen ihanan euforinen olo kuitenkin?

   Poista