sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Riipaisevaa melua tyhjästä

Toivotan riipaisevan lempeää, kaunista, hedelmällistä, lumoavaa, hämmästyttävää ja ennen kaikkea rentoa joulua kaikille lukijoilleni, kaimoilleni, sukujuuriltaan kadonneille vaeltajille, ystävilleni, kollegoilleni ja perheelleni.

Vetäydyn vajaaksi kuukaudeksi piiloon ja astun sitten taas entistä ehompana takaisin. Jotenka tässäpä samalla tietenkin toivon, että vuosi 2013 tuo tullessaan kaikenmoista hyvää koko kuultavalle konkkaronkalle, eli sinulle ja sinulle ja hänelle! Tämä kuluva vuosi on ollut hyvä, mutta ensi vuosi on jännittävämpi, kun sitten tulee ulos kolmas romaani ja novelleja, tulevat silmistäni säihkeet, iholla kuultavat pirteät kuviot.

Okei, tiedän; menee jo yli, mutta laitanpa silti tämän kuvan tänne.
Täällä Saksassa on aivan kamala ilma. Vettä ropisee kasvoille vaakatasossa, puut kurottelevat toistensa oksia, tuuli riepottaa pientä ihmistä, kuka tahtoisi olla ulkona. Lämmintä on 15 astetta, pimeä pyyhkii katsetta. Tekisi mieli olla Suomessa, nietosten kyljessä, nauttia lanttulaatikosta ja karjalanpiirakoista, mökillä puusaunan lämmöstä. Olen puolestanne iloinen, kun teillä siellä olevilla on niin tunnelmalliset oltavat!.

Olen nyt Paderbornin kupeessa, R:n vanhempien nurkissa, koetan saada mielen jouluiseksi. Ehkä se vielä muuttuu, ja jos ei, onko sen edes pakko. En ehkä haluaisi joulua edes viettää, en olisi sitä viettänyt lainkaan, ellei se olisi R:lle niin tärkeää, että ollaan hänen lapsuudenkodissaan. Mutta rauha täällä sentään puhuu, vaikka aamupäivästä sodimme oikein kunnon riidan, toivottavasti vuoden viimeisen.

Keskiviikko jännittää, lähdemme aikaisin aamulla matkaan, en ole koskaan vielä käynyt Pohjois-Amerikassa, katselen kuvia New Yorkista, paljastunkohan siellä kokonaan. En malta. On MoMaa, Metiä, Empire State Buildingia. On punaista ja valkoista ja tuhansia valoja. Tuleeko siellä valoista kipeäksi. Joka puolella valojen rakentamaa melua. Ruokaa ja Central Parkia; jos tervehdyn, juoksen aamulenkit siellä. 

Näen kohta vauvan, mutta haluaisin mieluummin nukkumaan. Olen tanssinut kahtena yönä peräkkäin, eilen veden voimalla, mutta silti tuntuu että olisin nauttinut tynnyrillisen kitkeriä juomia. Maailma kapenee, kun siitä ei pidä kiinni, joten pidän kiinni kaikista kulmista, pidäthän sinäkin, jotta laajenemme yhdessä oikeisiin suuntiin.

16 kommenttia:

 1. Onpa sinulla nyt jännittävät ajat edessä. Olen viettänyt yhden ikimuistoisen joulun tasan kymmenen vuotta sitten New Yorkissa. Nauti täysin sydämin matkastasi ja hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Helmi-Maaria, meillä ei ole tänä vuonna ensimmäistä kertaa ollenkaan rosollia eikä edes lanttulaatikkoa. Olen väähän tuunannut meidän joulumenuuta.

  Odotan innolla postauksiasi Nykistä, sillä sinä et misään tapauksesessa kirjoita, että 'kaikki on niin ihanaa!', vaan odotan rehellisiä, reippaita, rajoja revitteleviä totuusmatkakertomuksia,joissa kaikki ei voi olla vain kaunista ja ihanaa.

  Minä en vain kestä lentää niin pitkää matkaa, mutta unessa näen itseni matkustamassa sinne laivalla.

  Kohta olet jo muualla...nauti kaikesta siitä uudesta ja kaikesta huolimatta Lumovaa Joulun Taikaa Sinulle♥

  VastaaPoista
 3. Lempeää ja rentoa joulua myös sinulle! Aina joulumieli ei tule kuin tilauksesta, eikä sen tarvitsekaan. Hyvää matkaa, minäkin odotan tarinoitasi sieltä kaukaa.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on mahtava kokemus edessä! Nauti siitä kunnolla.Nykissä asuin jonkin aikaa ja vieläkin välillä on hieman ikävä.Ja nauti siitä risteilystä!
  OIkein hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 5. Sinähän elät suorastaan kuin romaanihenkilö omassa romaanissaan...

  VastaaPoista
 6. Internetyhteysongelmien takia vastaankin kaikille yhteisesti, että kiitoksia! Raporttia pistän sitten toki tulemaan. Siitä tulee varmaankin hyvin vuodatuksellista, sillä meinaan kirjoittaa päiväkirjaa ja "kopioida" sieltä sopivat kohdat matkaraporttiin ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua ja matkaa!

  En tiedä onko tämä tunnelmallista, mutta vietän joulua sellaisessa Suomen kolkassa, jossa on ollut saapumisestani asti melkein koko ajan miinus 30. Ehkä hitunen Saksan lämpöä joutaisi tänne. Ilman vesisadetta.

  Marsut ovat ihania!

  VastaaPoista
 8. Ihanat marsutontut, kiitos kuvasta!<3

  Oikein elämyksellistä joulumatkaa sinulle 'rapakon taakse'! Uskon että matkasi on antoisa ja risteilysi samoin...:)))

  Suloista joulua siellä 'anoppilassa', Helmi-Maaria, ja kiitos kuluneesta vuodesta!<3333

  VastaaPoista
 9. Hyvää matkaa ja kaikkea hyvää vuodella 2013!toivottavasti saamme lukea blogiasi ensivuonnakin!

  VastaaPoista
 10. Ei ollut marsukuva lainkaan liikaa :)

  Ihanaa matkaa ja onnellista uutta vuotta, joulun toivotukset taitavat olla jo myöhässä ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia kaikille! Astun ihan juuri koneeseen ja raapustanen tunnelmat koko matkan varrelta päiväkirjasta tännekin ;) voikaa hyvin!

  VastaaPoista
 12. Hyvää matkaa! Kiitos myös marsukuvasta, ihana!

  VastaaPoista
 13. Sinä olet siis mahtavalla matkalla parhaillaan. Hyvää eloa sinne maailman toiselle laidalle!

  VastaaPoista
 14. Bloginne on tunnustettu ->
  http://sami-liuhto.blogspot.fi/2013/01/sain-anita-konkan-sanat-blogista.html

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti on ollut ja on kivaa! Ja kyllä täällä toisaalta jo odotellaan sinua takaisinkin :).

  VastaaPoista