tiistai 26. helmikuuta 2013

Portaita pitkin matkaan mars!

Kasvoni ovat kivuliaat ja pimeän muokkaamat. Löysin uusia uurteita kun katsoin peiliin ja muistin, että ei tästä äkkipikaisesti herätä.

Menen tänään vasta kymmeneksi töihin. Voi kirjoittaa, mutta en tiedä kumpaa. Runojani (joihin yhtäkkiä palasin eilen miltei koko päiväksi - kiitos Matinmikon Valkoisen antaman inspiraation!) vai romaania. Hmm. 

Meillä on koko viikon ajan vain neljä (!) lasta päiväkodilla, neljä. Kolme opettajaa ja neljä lasta. Luksusta. Voi mennä ja lähteä aikaisemmin ja lepuuttaa korvia hiljaisemmalla työpaikalla ja ratsastaa ennen pimeää.

On tällainen käytävä-olo. Kuva vanhasta Pinakothekista Münchenistä.

Ja kaiken lisäksi otin perjantain vapaata, sillä R melkein pakotettiin ottamaan pari ylimääräistä lomapäivää, koska hänellä ei juuri nyt ole projektia. Tylsää, että tuolla tavalla pakotetaan, sillä kumpaakaan meistä ei ihan tässä vaiheessa vuotta huvita ottaa lomaa, mutta otimmepa nyt sitten molemmat.

Lähdemme perjantaina johonkin. Emme tiedä vielä minne. Hyvin vahvana vaihtoehtona ovat Wien ja Bratislava, mihin ehkä päädymmekin. Minua kiehtoisivat rinteet ja Alpit, kuten aina. Yksi vaihtoehto on Budabest, mutta en tiedä, huvittaako oikein viettää 7 tuntia junassa (mikä on tietysti lyhyt aika verrattuna v. 2009 tekemääni Trans-Siperian reissuun). Myös Zürich, Lontoo ja Rooma ovat vaihtoehtoina, mutta tuo Wien olisi tuossa kulman takana, en ole siellä ikinä käynyt, ja Bratislavassa voisi poiketa samalla ja ehkä jopa puoli päivää lasketella matkan varrella.

Voisin melkein laittaa äänestyksen pystyyn, että mihinkä sitä. Kuka kertoisi, kuka vastaisi, onko suosituksia neljän päivän äkkilähdölle? Muutes, yllätys on hinkuva; minulla on täällä jo SATA rekisteröitynyttä lukijaa. Sydämelliset tervetuloseremonialäpinät, toivottavasti uudet (yhtä lailla kuin vanhatkin) viihtyvät kotvasen kanssani vaikkapa päivä päivältä hartaammin!


8 kommenttia:

 1. Nuo Alte Pinakothekin portaat tekivät kyllä vaikutuksen, kun joulukuussa Münchenissä vierailin.

  Wien on hieno kaupunki. Ihania kahviloita ja vanhoja ratikoita. En rakastunut kaupunkiin samalla tavalla kuin mitä sydämeni sykkii vaikkapa Lontoolle, mutta onhan se upea paikka. Zürichiin haluaisin joskus matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wien on hyvin vahvana vaihtoehtona, joten jos emme päädy Istanbuliin, mihin eilisiltana keksimme lähteä, menemme sinne :)

   Minä taas en ole oikein Lontoota kohti lämmennyt. Tosin olen käynyt siellä vain keskellä kiireisintä kesää...

   Poista
 2. Tietääkseni Wien on upea kaupunki, kannattaa siihen tutustua...:)
  Leppoisaa viikon jatkoa sinulle, Helmi-Maaria.<33333

  VastaaPoista
 3. Olet saanut upeaa palautetta viimeisimmästä kirjastasi, upeaa.
  Sinulle on haaste blogissani;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marke! Ilahduttavaa! Otan vastaan, mutta vastaan vähän myöhemmin :)

   Poista
 4. Taas ihan kadehdin että tuolta keskisestä Euroopasta pääsette niin helposti jonnekin muualle:) Mukavaa reissua,minne sitten menettekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ehdoton etu, että jotenkin maailma on lähempänä :)

   Poista