tiistai 5. helmikuuta 2013

Korkeasta kuumeeseen

Sitä saa mitä toisista kaivelee. Eli kuumeen vaikka, piru vie, vähän nyrpistelin nenää kun työtoverit olivat kipeinä ja nyt sitten olen samassa ojassa, tai ehkä se tarttui matkaan Sveitsistä, ehkä minun olisi pitänyt jäädä sinne, lukekaa vaikka kuinka eilen hyrisin, ei ihmekään että hytisen nyt. 

Vieläkin, lievän kuumeen saartamana, tunnen pysyvyyttä, tyyneyttä, minusta on kasvamassa rapu. Kihisen rannoilla ja pakenen kivien väliin ja punastelen paisteessa. Olen onnekas, kun saan nähdä näin paljon. Pysähdyin rinteissä miettimään välillä. Näin edessäni vuoret ja sitten ymmärsin; ei kaikilla ole mahdollisuutta tällaiseen elämään. En ole rikas, mutta kokemuksiltani kyllä, minua ei pidätä mikään, ei edes raha, sillä nähdä voi myös ilman rahaa.

What I saw is the limits we all have.
Sitä paitsi nyt ollaan vaarallisilla vesillä. Pintanaarmuja on menossa huomenna painoon. IIIIIIIK. Nyt siis virallinen tiedotus kaikille kirjabloggareille: minulla on vielä n. 10 arvostelukappaletta etsimässä lukijaa. 10 nopeinta teistä saa sen. Ai niin, no oikeastaan minulla on lisäksi sähköisiä versioita, joten jos teillä on lukulaite tai sellainen fiksu kännykkä, voitte myös sellaisen saada, jos omistatte kirjablogin tai jos kihisette kiukusta.

Ilmoittautukaa sähköpostilla, kertokaa osoitteenne, yrittäkää ymmärtää, että kyseessä on jotakin erilaista mutta samalla sitä samaa kuin muutkin osaavat, että ei tämä ole mikään ylitsepääsemätön kirja, vaan hento pieni tarina, jonka olen asettanut öisin tyynyni alle muhimaan.

Häh..tossa menee nyt ylimääräinen musta viiva, lienee hiukseni, läpi kuvan, joka ei kuulu asiaan.

Olen lukenut sängyssä. Sain entiseltä työtoveriltani Pulkkisen Vieraan (ja salmiakkia, kiitos Sanna!) Luoja että se vaikuttaa teennäiseltä ja tylsältä - ehkä nyt puhuu kuumeen aiheuttama kurimus. En ole päässyt edes puoliväliin ja tahtoisin jo lopettaa. Vähän sama fiilis kuin muutama vuosi sitten Rajan kanssa. Mutta yrittänyttä ei laiteta, koetan sotia tieni loppuun, ehkä se yllättää, kuten yllätti Lundbergin Jää, ja juuri nyt on muutenkin turha vikistä, luulen että joudun vapisevin olkapäin lukemaan oman romaanini arvosteluja tässä ehkä kuukauden parin sisällä (tai ehkä nopeimmat kirjoittavat siitä jo parissa viikossa) ja minua pelottaa, miten se otetaan vastaan, hyvänen aika nyt emmin kaikkea, ja oikeastaan täytyy palata sänkyyn, sillä kylmää tämä elämä.

16 kommenttia:

 1. Minä ottaisin hyvin mielelläni sen arvostelukappaleen, sähköinenkin kyllä käy. :-> Toivottavasti olosi helpottaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sähköpostia sulle - vai laitoinkohan jo...muisti pätkii!

   Poista
 2. Lepoa ja juotavaa;ja toivottavasti tuo ei kehity pahaksi flunssaksi;tuntuu että kaikilla nyt on flunssa tai juuri ollut....
  Ja paljon onnea kirjallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Yaelian :) Tänään on huomattavasti helpompaa, toivon, että flunssa vähän niin kuin tuli ja meni jo!

   Poista
 3. Parane pian! Peukut pystyssä Pintanaarmuille.

  VastaaPoista
 4. Kiitoskia paranemisten toivotuksista! Uskoisin tointuvani, ei ainakaan tunnu äityvän pahaksi. Ja kirjan tielle toivon kyllä itsekin onnea :) Toivottavasti se ei joudu raatelun kohteeksi - kirjailijan ainainen pelko kai.

  VastaaPoista
 5. Paranemista!
  ja peukkuja Pintanaarmuille, harmi ettei miula ole kirjablogia eikä sitä sähköistä lukulaitettakaan :D mutta mie oottelen sitä paperiversiota.

  niin ja blogissani on siule tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! Käytkö toivomassa sitä Tohmiksen kirjastoon? Olisi kiva koreilla synnyinkunnan kirjastolaitoksen hyllyllä ;)

   Poista
 6. Toivottavasti kuume menee pian ohi!

  Jos raaskit lähettää tänne saakka, ottaisin mielelläni kirjasi luettavaksi.

  Minä pääsin kyllä Vieraan flow'hun mukaan ja tykkäsin kovasti, vaikka ei se täydellisen henkeäsalpaavan upea ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitatko mulle sähköpostitse yhteystietosi? Mielelläni lähetän sinne, sillä tiedän, millaista on asua ulkona Suomesta suomalaisesta kirjallisuudesta kaukana!

   Poista
 7. Vai sai se kuume sitten sinutkin :( Pikaista paranemista! Minuakin joku pöpö ajattaa, mutta yritän väistellä.

  Jee, pian pääsee kurkistamaan kansien sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pystyt väistämään! Ja juu, kohta se on sinunkin käsissäsi. Koetan saada arvostelukipaleita tiistaihin mennessä postiin - kunhan ensin hyökyvät syliini tänne ;)

   Poista
 8. Onnea, onnea jälleen saavutuksestasi. Mikäli arvostelukappaleita on jäljellä, ottaisin sellaisen mielelläni vastaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marke! Nyt taitavat tältä erää arvostelukappaleet olla jaossa, mutta jos tulee uusi erä, laitan tulemaan. Pystytkö ottamaan sitä sähköisenä versiona vastaan?

   Poista
  2. Normaalina sähköpostin liitteenä onnistuu, mutta mieluummin toki kirjaversiona. Kirjan voin kyllä ostaa itsekin sitten kun se tulee myyntiin:)

   Poista