keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Alumiinikuolemia

Grr älä puhu minulle on aamu.

Sitä paitsi katsoin eilen tämän pysäyttävän dokumentin (saksaa osaavat voivat katsoa tuosta linkin kautta myös!), jonka on ohjannut työtoverini isä. Ajatukset heräsivät. Tarkastin heti, onko meikeissäni alumiinia, jota on tungettu kaikkialle niin paljon, että ilman sitä elämä lienee hyvin erilaista. Sitä löytyy monista kemikaaleista, jogurttipurkeista, lääkkeistä, pakkauksista jne. Ja miten se kuormittaakaan luontoa syö ihmistä. Huh. 

Kuvat, jotka olen linkittänyt tänne, löytyvät Unkarin myrkkyvuototapaukseen. Samaan aiheeseen kuin dokumentti, jossa liikutaan myös Brasiliassa, Briteissä jne. Kuinkahan moni muistaa vielä tämän Unkarin jutun? Itselleni se palasi dokumentin myötä mieleen. Nyt vasta osasin kauhistua toden teolla.


Tapaan tuon dokkarin ohjaajan, itävaltalaisen herrashenkilön pääsiäisenä. Ajattelin haastatella hänestä pienen jutun tänne blogiin. Menen nimittäin pääsiäisenä ensin Wieniin juhlimaan työtoverini mukana, ja sitten tämän ohjaajaherran luokse jatkamaan pääsiäisen juhlintaa. Kyseinen herra liikkuu maailmalla kameran lisäksi turvamiehet kainalossa, sillä isot rahatehtaat ja yritykset eivät voi sietää häntä, eikä hän voi matkustaa esim. Kiinaan omalla nimellään. Mielenkiintoisia keskusteluja odotellessa, siis!

En ole ehtinyt eilen edes kääntyä. Tänään teen töitä klo 8-16, sitten opetan Suomi-koululla, sitten tulen kotiin ja toivottavasti saan aikaa kirjoittaa. Herra poikaystäväni on näyttänyt pitkää naamaa. Ei se ymmärrä edes rautalangasta vääntämällä, että kirjoittaminen on henkireikä ja toinen työni, että minun on saatava muuten ärjähdän. Sitä paitsi se tilasi uuden tulostimen ja väitti, että se on oikein näppärä, mutta jumankeikka se on melkein koko työhuoneemme kokoinen mötikkä, miksi kaikkien lelujen pitää olla tuollaisia erikoisia miksei tavallinen riitä (paraskin puhuja, illalla meinaan tulostaa käsistäni kyseisellä laitteella niin että langat laulavat!). 


Sitä paitsi töissä on äh. Ei huvita taas. Miksen minä saanut Taikesta apurahaa miksi melkein kaikki muut. Möh. Mutta jotta jotakin positiivista nostatusta, niin semmoista sanoisin, että voi kuinka jättituuri! En löytänyt laukuistani tai taskuistani (okei olin laiska en edes etsinyt kaikkialta) yhtään ylimääräistä pennosta, mutta työkaverini kiikutti minulle eilen peräti 40 euroa! Voitteko kuvitella että olin unohtanut lainanneeni hänelle muutama viikko sitten rahaa. Jotenka nyt ei ole enää ongelmaa. 40 eurolla selviää varsin hyvin kaksi viikkoa. Ihmeellistä. Aina sitä jotenkin asiat lutviutuvat.


7 kommenttia:

 1. Nykyään riittää näitä luontokatastrofeja koti- ja ulkomailla. Varsinkin Kiinassa tapahtuu paljon, koska kontrollia tuskin on nimeksikään...

  Kiitos tästä postauksesta, Helmi-Maaria; hyvää viikon jatkoa sinulle.<33333

  VastaaPoista
 2. Helmi-Maaria, miten niin alumiinia on jogurttipurkeissa?

  Alumiinia on vuosikausia epäilty yhdeksi syyksi muistisairauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainaskin jogurttipurkeissa on alumiinikannet..tuossa dokumentissa tuotiin esille samaa. Että muistisairaudet ja mm. rintasyöpä olisivat tekemisissä alumiinin kanssa.

   Poista
 3. Niinpä. Valitettavasti maapallomme on niin ylikuormitettu jätteillä ja saasteilla, että itkut pääsevät, kun totuus vilahtelee kasvojen edessä.

  Kiinassa on aika harmaata. Muistan, että kaunista siellä oli, mutta myös saastepilviharmaata.

  VastaaPoista
 4. Oliskos, Leena, jogurttipurkkien kansissa alumiinia? Täällä ne ovat paperisia (vai muovisia), mutta ainakin Suomessa ne olivat joskus sellaiset "foliomaiset". En kylläkään tiedä, onko se alumiinia ;)

  Alumiinilla kyllästettyä kamaa tulee kyllä kauhistuttavan paljon käytettyä itsekin. Monet pillerit on alumiinifoliossa, dödökin tulee suihkeena alumiinipullosta, kääks. Olen kyllä harkinnut meneväni Lushiin ja ostavani sellaisen paladödön. En vain ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, kansissa on. Yritin ostaa eilen deodoranttia, mutta en löytänyt alumiinitonta (siis sitä alumiinia on sen aineen sisällä jopa!!). Työtovereilta sain vinkkejä alumiinittomiin dödöihin, jotenka uusi yritys huomenna (tänään olen migreeniläinen enkä tiedä, miten jaksan enää sänkyillä!).

   Poista
 5. Minulla on alumiiniton deodorantti, mutta se ei ole niin toimiva kuin nuo alumiinimyrkkydödöt :( Uskomatonta, mihin kaikkeen tuota alumiinia tungetaankin...

  Mahtavaa, sinullehan koitti lainan maksun myötä melkein kissan päivät :)

  VastaaPoista