tiistai 19. maaliskuuta 2013

Sinappimakkaradonitsikuva?

Olen mennyt sotkemaan asioita. Miksi aina joudun johonkin mihin en tahdo ja vieläpä omasta aloitteestani. Kääks. Pitäisi olla viimeistään lauantaina kaunis. Minusta otetaan silloin kuvia, virallisia, kirjailijapotrettia ja muuta (älkää kysykö miksi!). Ja mikä pahinta: naapuritalon valokuvaaja ottaa ne.

En olisi tahtonut mennä näin pitkälle, että joudun tekemisiin romaanihenkilöksi luomani todellisuuden henkilön kanssa. Minulla on hänestä ennakkokäsitykseni ja kuvitelmani, ja hän on epämiellyttävä, otan R:n mukaan jotta selviän hengissä. Peloittavaa, mutta toisaalta saan mahdollisuuden tarkkailla häntä aivan läheltä linssin tältä puolelta, ehkä saan syvyyttä asioihin.

Marsut juoksevat selkäni takana. Kastuin eilen sateessa. Runoilin kuin muuri. 

Ja haluaisin kaiken lisäksi tietää, millaisia hulluja makuyhdistelmiä suositte. Onko villejä ideoita, kokeilemisen arvoisia juttuja? Isoveljeni, jos nyt oikein muistan, tunkee aina karjalanpiirakkaan sinappia ja korvapuustin päälle makkaraa. Työtoverini laittaa leikkelettä donitsin päälle. Minulla ei kai ole mitään erikoisuuksia vaikka tahtoisin. Onko teillä?

17 kommenttia:

  1. Miksi ihmeessä valokuvaaja on epäilyttävä? Minulle itselleni on aina epämieluisaa olla kameran edessä, mieluummin olen sen takana. Suurin syy tähän fiilikseeni lienee hyväntahtoisuus maailmankaikkeutta kohtaa olla järkyttämättä kauhukuvilla.

    Minulla ei kovin paljoa ole erikoisia ruokayhdistelmiä, mutta vaimo on ihmetellyt sitä, että laitan tabascoa kaalilaatikkoon. Minusta se on hyvää. Tyttäreni 4 v tykkää dipata tomaatteja sinappiin (liekö tullut äitiinsä? ;-)). Lukioaikanani kun olin töissä divarissa, ko. firman omistajan isä tuli auttamaan kun divari muutti uusiin tiloihin, niin hän teki lounaaksi itselleen kermavaahtoa ja dippasi siihen sitten Abban sillejä... En maistanut, vaikka hän minullekin tarjosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi pitää vielä mainita... Opsikelin aikoinaan Seinäjoen AMK:lla ja siellä kouluruokalassa oli "perinteinen" ruoka-annos, jossa oli pinaattilättyjä ja jauhelihakastiketta. Paljasjalkaiset s:jokelaiset kertoivat, että ko. ruokalajia oli tarjottu kouluissa heillä päin niin kauan kuin muistivat... Se oli sinänsä ihan hyvää kyllä...

      Poista
    2. Iih, silliä ja kermavaahtoa?! Yöks, ei kyllä houkuta :D

      Valokuvaaja on epäilyttävä, koska olen kuvitellut hänet sellaiseksi. Hän on kyllä miellyttävän näköinen ja arvoituksellinen, mutta koska mielikuvitukseni on laukkaillut, en pysty muuhun kuin epäilemään ja katsomaan muualle, kun hän tulee kadulla vastaan, mutta nytpä taitanee muuttua aika kellossa, kun kuvauksen jälkeenhän pitää sitten katsoa kohti ja tervehtiä. Kääks!

      Poista
  2. Maailman kuuluisin erikoinen makuyhdistelmä tullenee (potent. vaikka ei saisi näin) R:n kotipitäjästä eli Nokialta. Kun menimme yhteen ja ajoimme täältä Luvaille käymään, R. halusi viedä joka kerta minut syömään Nokian kuumaa koiraa. Ensimmäisellä kerralla melkein oksensin, toisella se jo meni ja kolmannella kerralla olin koukussa. Se on litteä, lättänä sokerimunkki, jonka sisällä on 'hampparinväärää' eli vanhanajan lenkkimakkaraa ja hela hoito sitten kaikilla mausteilla.

    Kauneus ja terveys -lehti on kerran kertonut tästä erikoisesta herkusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tuokaan kyllä houkuta :D Tosin onko se sukua lörtsylle?

      Poista
  3. Ilkeät ihmiset ovat rasittavia. En tietenkään tiedä onko kuvaaja ilkeä, mutta vastenmieliset ihmiset usein ovat. Eivät kai he muuten vastenmielisiä olisi.

    Tsemaa, itsekään en tykkää olla kuvattavana. Kokeillut olen ihan "mallina" olemista ja oli periaatteessa tosi hauskaa, mutta not my cup of tea silti. Harrastuksena voin ylittää rajani ja suostua - en muuten.

    Mies ja muutama muu tuttu laittaa leivän päälle ketsuppia, yökötys. On kuulemma hynää!

    Itse laitain raejuustoa lähes joka paikkaan. Se sopiin niin herne- kuin minestronekeittoon ja myös puuroon ja kaikkeen muuhunkin. Suomessa nautiskelin vispipuurosta ja raejuustosta yhdessä, nompsis. Ja sinne minne voi laittaa raejuustoa, voi laittaa myös muuta juustoa eli puuroon paloittelen juustopalan. Joskus laitan myös tomaatin (leikeltynä toki) sinne.


    Enää en tosin voi syödä raejuustoa, koska täkäläinen on kitkerää pashaa ja tammikuisen migreenin jälkeen minulle kehittyi siihen etomus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että kuvaaja on ilkeä. Ei hän varmasti ole oikeasti vastenmielinenkään (hän on innoittanut myös Paloin halusta -novelliani, btw, olen kuvitellut hänet vaikka miksi!!).

      Minäkin pistän lämpimän leivän päälle ketsuppia. Nam :D

      Ja raejuustoakin tuppasin Suomessa laittamaan moneen paikkaan, mutta täällä en ole löytänyt yhtä hyvää raejuustoa, joten en syö sitä enää :/

      Poista
  4. Omasta mielestäni m inulla ei ole erikoisia makumieltymyksiä, vain ihan tavallisia; tosin tykkään kovasti mausteista..:))))

    Onnistuneita kuvia ja kuvaussessioita sinulle, Helmi-Maaria.<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteista pidän minäkin :) Yksi, mistä yhdistelmästä pidän, on laittaa currya tavalliseen kastikkeeseen. Nam!

      Poista
  5. Huii, valokuvaajasta tulee mieleesi Regina-novellisi taidemaalari. Ota ihmeessä R mukaasi! Ja ulkonäkösi suhteen voit olla huoleti, taidat kuulua niihin naisiin, jotka näyttävät aina hyvältä (ainakin blogikuviesi perusteella).

    Erikoisista makuyhdistelmistä kehottaisiin maistamaan vaniljajäätelöa Tabasco-kastikkeen kera. Nam! Ja yhdessä kyläpaikassa tarjoiltiin joulupipareita Aura-juuston kanssa, ihan hyviä olivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa valokuvaaja esiintyy Reginan novellissa juu :) mutta siis fiktiivisesti. Se on ensimakua romaanihenkilöstä ;) tuo aurajuusto-pipari -yhdistelmä on herkullinen tuttavani! Mutta yyh, tabascoa jätskissä?!

      Poista
  6. Tsemppiä valokuvauksiin!

    Erikoiset makuyhdistelmät taitavat kulkea meillä suvussa ;D Lämmintä marjapuuroa, kylmiä nakkeja ja sinappia sanon minä. Nam! Eräs toinen perheenjäsen kannattaa päinvastaista järjestystä eli lämpimiä nakkeja ja kylmää marjapuuroa. Yhdistelmä kuulostaa hullulta, mutta onpa ystävänikin tästä pitänyt. Pipari-Aurajuustoyhdistelmä on nykyään meillä arkipäivää, Saksassa se taitaa olla ihan tuttu juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. What??!! marjapuuroa nakkien kanssa :D en tunne Saksasta tuota pipari-juustomeininkiä...Suomessa se tuli tutuksi.

      Poista
    2. Hih, arvasin että makuyhdistelmä herättää hämmennystä :D

      Ajattelin pipari-Aurajuusto-yhdistelmän olevan peräisin Saksasta kun sieltä tullut henkilö sen aikoinaan vinkkasi.

      Poista
  7. Ripaus Chilipulveria ja/tai inkivääriä sopii melkein joka ruokaan ja useisiin leivonnaisiinkin.Kurkuma on paistinperunoitten kruunaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sujauttelen inkivãäriä moneen paikkaan :) kurkumaa voisin koettaa!

      Poista
  8. Apua, makuni on kovin tylsä näihin muihin kommentteihin verrattuna :-(
    Lapsuudessa söin pastan aina sinapin kanssa, mutta siitäkin tavasta olen kasvanut eroon ja aikapäiviä sitten.
    Tykkään kovasti fetasta ja hedelmistä, vaikka sekin on aika tavallista. Feta ja vesimeloni, nektariini tai omena on tosi herkkua!

    VastaaPoista