lauantai 13. huhtikuuta 2013

Laulan, neito punainen!

Hohdokasta lauantaita aurinkoisesta Etelä-Saksasta! Olen nukkunut yöni kuin pölkky, herännyt aikaisin ja, ihmeiden kaupalla, käynyt poikaystäväni kanssa ratsastamassa! Kerrankin sain miehen mukaan. Se tosin poljeskeli pyörällä vieressä ja tuskaili, enkä tiedä olisiko se pitänyt sittenkin jättää mieluummin houkuttelematta matkaan, mutta emme sentään riidelleet. Kävimme järven kainalossa, tamma tuuppi minua kohti vettä. Sen hiki tuoksui jo kesältä ja lisäksi se laukkasi kuin kevät.

Ja nyt kun olen vihdoin kotona, suihkunraikkaana, valmistautumassa illan rientoihin (sillä läkähdyttävästi joudun juhlimaan), olen oikeastaan valpas ja villi kuin suikale. Lumiomena-blogissa on nimittäin tuikituore arvio Pintanaarmuista. Kuinka huojentavaa, jälleen, ja lämmittävää, että kirja tulee luetuksi. Olen jotenkin nöyrä. Liikuttunut. Niisk.


Sitä paitsi vihdoinkin se on tapahtunut. Minun vartaloni on naisen vartalo, enkä ole koskaan ollut näin iloinen kivuista. Tanssin tänään kuin enkeli. Huomenna on luvassa parikymmenasteinen aurinkopäivä, samoin kuin maanantainakin, ja lisäksi tapaan kirjailijakollegan, juuri Otavan kirjasäätiön palkitseman Itkosen, ja saan häneltä suurta apua, ainakin niin toivon, että uusinta käsistäni kohti satelee kriittistä silmää ja pilkkomista, ja vaikka ei sataisikaan, on mukavaa tavata pitkästä aikaa ja puhua kirjaa. Eikä pelkästään saksaa. 

Mutta nyt hilirimpsis, olen jo pilkkumekkoni vanki, lähden maistelemaan kuohuviiniä erään naima-aikeissa olevan ystävän luo, ja sitten rouva I:n tykö juttelemaan, sillä haluan tänään jutella, olen juttua pullollaan. Rohkeutta päiviinne, darlings, pus!


14 kommenttia:

 1. Mukavia jutteluita sitten. Minäkin lupaan, lupaan ja lupaan lukea kirjasi heti kun sen käsiin saan. En vain osaa tehdä kirja-arvosteluja, mutta sen osaan sanoa, että pidinkö vain enkö...

  VastaaPoista
 2. Pintanaarmuja on tilauksessa, jospa se ensi viikolla kaunistaisi kirjahyllyäni ja sitten myöhemmin tunkeutuisi tajuntaani jahka saan pari muuta kirjaa ensin alta pois... Onko illalla myös Nokiat jalassa? ;-) Mukavaa iltaa ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokiat eivät olleet jalassa - on niin lämmintä ilmaa pidellyt :) Jännittävää, että luet Naarmut. Toivottavasti vaikutut!

   Poista
 3. Puhua kirjaa :) Se kuulostaa hyvältä ja ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, vaikka saan sentään suoltaa tätä suomen kieltä.

  Mukavaa pikkumekkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskia :) Tänään puhun sitä kirjaa. Ihanaa!

   Poista
 4. Minäkin olen suunnitellut lukevani sen kirjasi jossain vaiheessa.Oi ihanalta kuulostaa tuo aamuinen ratsastus rakkaasi kanssa;kaipaan heppoja ja ratsastamista.Mukavaa viikonloppua ja paljon aurinkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Auringosta ei ole puutetta. Valo on palannut!

   Poista
 5. Sait miehen tallille mukaan...tuo on kyllä melkoinen uroteko. Ihan järkytyin, mutta hyvällehän tuulelle tuosta voi vain tulla. Kaunista sunnuntaita naisena.

  VastaaPoista
 6. Kiitos postauksesta, Helmi-Maaria ja oikein hyvää sunnuntaita sinulle.<33333

  VastaaPoista
 7. Ihana kuva!

  Pintanaarmuja on oikein hyvä.

  kaikkea kiinnostavaa sinulle kiireisiin kevätviikkoihin!

  VastaaPoista