perjantai 26. huhtikuuta 2013

Löbinää!

Lähden huomisaamuna varhain, varhain Berliiniin. Tralalalalaaa. Matkasta on tulossa oikea hyvinvoimismatka, sillä ystäväni, matkaseurani, on uniterapian "vanki" ja joutuu käymään unten maille iltaisin kello 23. Herätä täytyy kello 6. Pitää elää myötä, jotenka minua saattaa tavata Berliinin kaduilta aamujuoksulta linnunlaulun aikaan tai hotellimme saunaosastolta kasvonaamion alta.  

Varhaiskesäterveisiä työpaikalta!
Repussa rötköttää vain muutama kappale vaatetusta, pari kirjaa ja suoristusrauta. Jolla teen kiharoita. Sillä matkamme pääasiallinen tarkoitus on mennä parturiin. Suosittelen tätä salonkia sydämeni pohjasta kaikille! Alla oleva kuva on herra kampaajan kädenjälki. Pää on minun, tukka viime kesän tukka. Käyn parturissa häpeällisen harvoin, noin kerran vuodessa, joten voin vähän enemmän maksaakin kuin Saksan, erityisesti Berliinin, yleinen hintataso on. Ja kaiken lisäksi käytän sanaa parturi, vaikka pitäisi sanoa kampaaja. Mutta minulle tukkapuuhat ovat parturointia sanoivatpa kampaajat mitä tahansa. 


Hmm. Ulkona rutisee. Joku tulittaa. Miksi. Nyt on kello kymmenen illalla, eikä mitään syytä ilotulittaa, mutta niin vain kadulla paukkuu. En jaksa katsoa. Pitäisi mennä nukkumaan. Pitäisi.

Ja olen sitä paitsi vallattoman iloinen ja kiitollinen. Ihana, ihana Taiteen edistämiskeskuksen kirjastoapurahalautakunta on päättänyt huomioida työsarkaani apurahalla. Jotenka olen elo- ja joulukuut kirjoitusvapaalla. Valitettavasti työnantajan kanssa ei ole muuta mahdollisuutta. Joulukuun sitä paitsi kirjoitan Melbournessa. Tai voi olla (sillä liput hankin vasta kesällä) että kolmisen viikkoa rustailen Indonesiassa ja toiset kolme Ausseissa. Olen säästänyt selkänahkaa rikki. Pitää vielä pari palkkakierrosta säästää, jotta saan lippurahat kämmenelle. Tällaista mahdollisuutta olla töistä poissa noin pitkään ei ole usein, jotenka hujahdan maailmaan kuin ryökäle.

R ei tule mukaan. Tai tulee se sitten, kun joulu on ohi. Jotenka meinaankin matkustaa täräyttää aivan yksin. Parasta niin, sillä silloin saan rauhan kirjoittaa. Tehdä päiväkävelyjä uusissa maisemissa, hengittää. Sulkeutua tekstin maailmaan niin, ettei tarvitse olla läsnä.

Mistä puheen ollen R:n ja minun kriisi on ollut huipussaan viime päivinä välimatkasta huolimatta. Rakkaus voittaa kai, sillä olen vuodattanut kyyneleitä niin paljon, että nenäkin punoittaa, ja ymmärtänyt, että en osaa kuvitella elämää ilman tuota miestä. Tai oikeastaan nessuparka punoittaa siksi, että se on kärpsähtänyt auringossa. Mutta siis kriisi alkaa olla laskussa kuin häntä.

Olen ehtinyt jo pelätä, että on liian myöhäistä mitään. Mutta ei. Ei ole myöhäistä. Taistelen tuon miehen takia, meidän suhteemme takia, kaiken. Taistelen niin, että pysymme. Että olemme jälleen se M&R, joka olemme aina (ennen tätä melko pitkää kriisivaihetta) olleet ja pakotan R:n taistelemaan myöskin.

Jotenka hilirimpsis, hauskaa, rentouttavaa ja väkevää viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Blogisi on ilmoitettu Hesarin blogikilpailuun:

  http://www.hs.fi/kuukausiliite/Nyt+valitaan+Suomen+paras+blogi/a1365212418100

  :D

  VastaaPoista
 2. Oh...kiitoksia kunniasta kuka ikinä oletkin :)

  VastaaPoista
 3. Isot onnittelut apurahasta ja voimia kriisiin. Kaikki kääntyy varmasti vielä hyväksi! :)

  VastaaPoista
 4. Apuraha ja mahdollisuus piipahtaa Berliinissä. Onnen tyttö!

  Berliini on ihana. Olin siellä kaksi viikkoa syksyllä ruskan aikaan, ja se oli silloin kaunis. Toivon, että laitat blogiiisi kuvia keväisestä Berliinistä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kuvia, tosin laatu ei ole paras mahdollinen, kun on vain kännykkäkamera mukana :)

   Poista
 5. Onnittelut apurahasta, mahtavaa, että sait sellaisen ja saat kirjoittamislomaa. Ja vielä tuollaisissa maisemissa, ihan huippua.

  Minua naurattaa edelleen, että menet Berliiniin asti kampaajalle, mutta siellä nuo välimatkat ovat vähän toista kuin täällä. Pitäkää hauskaa! Kaupungit ovatkin parhaimmillaan varhain aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tämän parturin takia matkustaisin vaikka toiselle puolelle palloa :)

   Poista
 6. Parhaat onnittelut apurahan johdosta, Helmi-Maaria!
  Hienoa, pääset myös matkustelemaan, se on sinulle tärkeää..:))

  Onnea on elää ja rakastaa.<33333

  VastaaPoista
 7. Onnittelut apurahasta,hieno juttu. Ja tuo kampauksesi näyttää tosi hyvältä,se muistuttaa etten ole käynyt kampaajalla 4 vuoteen...
  Mukavaa Berliinin matkaa! Ja tsemppejä myös sinulle ja R:lle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sinäkin olet siis huithapeli :D siis tarkoitan että minäkään en ole niin paljon hiusten perään että viitsisin parturoiskennella usein...mutta aina kun saan hienon tukan, muistan, ettã on oikeastaan mukavaa käydä parturissa :)

   Poista
 8. Onnea apurahasta ja laskevasta kriisikäyrästä :)

  VastaaPoista