sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tykkään heistä

München kukkii. Minä kukin. Ei ole ikävä poikaystävää. Mutta kyllä se sieltä vielä kasvaa, jostain tuolta sisältä, ikävä. Olen tottunut siihen, että hän on pitkiä aikoja poissa. Olen tottunut olemaan ikävöimättä ja ilman. Olen erakko tänään. 

Eilen satoi. Ratsastin siellä, vedessä, ajoin moottoritiellä sataakuuttakymppiä ja meinasin itkeä. Tietä ei nähnyt, mutta kaasujalka painoi autoletkan matkassa, tahdoin ajaa kovaa, mutta en. Pelkäsin niin, että itketti, mutta samalla halusin hurjastella. Tai siis en hurjastella vaan ajaa ryhmän tahdissa. Hidastin kyllä sitten. Kunhan kokeilin. Ei saisi kokeilla rajoja tuolla tavalla, tiedän. Ja lupaan etten tee enää niin. Enhän yleensä edes aja autolla, kun meillä ei ole autoa, mutta eilen oli, ja sateessa menin mieluummin sillä hevostelemaan kuin pyörällä ja junalla.

Ich liebe dich.

En tiennytkään, että vauvakutsuilla tarjotaan olutta. Join sitä ja katselin vauvan huonetta. Tarjouduin auttamaan, kun apua tarvitaan. Pidän pienistä hiljaisista vauvoista mutta en halua omaa, ja jos tahtoisinkin joku päivä, haluaisin intialaisen adoptiolapsen.

Menin illalla vielä työtoverini luokse hengailemaan. Nukahdin sohvalle, olen väsynyt joka päivä. Heräsin aamulla, ja vieressäni torkkui lauma kavereita. Söimme aamiaista yhdessä. Pidän sellaisesta. Mekkoni haisee tupakalle. Ulkona tuoksuu kevät. Lähden kohta lenkille. Luen kirjoja alusta loppuun. Kirjoitan kuin höylä. Syön lettuja. Puren kynsinauhoja. Soitan R:lle ja sanon että rakastan, vaikka ei olekaan ikävä. Sanon, että rakastan loppuun asti.

Tukkatyttö.

Ensi lauantaina ajan ystävän kanssa Berliiniin. Hakemaan uuden kampauksen. Samanlaisen kuin tuossa kuvassa, joka on otettu Barcelonassa kuusi vuotta sitten. Hyvää päivää, toverit. Hyvää päivää, maailma.

11 kommenttia:

 1. Sinulla tuntuu olevan mukava, itselle omistettu aika juuri nyt. Nauti siitä!

  VastaaPoista
 2. Ihana tukkatyttökuva♥

  Mie en laske R:ä ollenkaan nyt toukokuussa sinne moottoriteille, vaan ajelemme pikkuteitä läpi kauniiden kylien ja pikkukaupunkien. Iän merkki, että ajaa kahtasataa lasissa on alkanut kauhistuttaa;)

  VastaaPoista
 3. Rämäpäisiä te nuoret, vauhti hiipuu vanhetessa...
  On nautittava siitä mitä on, niin on hyvä, parempi, paras.<3

  Antoisaa uutta viikkoa ja vanhan loppua, Helmi-Maaria.<33333

  VastaaPoista
 4. Mahtava kuva susta ikkunassa ,tuo kampaus tosiaankin pukee sinua !Huh,olipa sulla vauhdikasta taas;D
  Ja kyllä se ikäväkin varmaan pian tulee.....
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Minä en uskalla koskaan tehdä mitään radikaalia tukalleni. Olen tosi tylsä.

  VastaaPoista
 6. Oho, aivan ihana tucca!! :) Minä kävin pitkästä aikaa parturissa ja annoin leikata vain muutaman sentin latvoista - toisaalta mulla on vasta nyt "keski-iässä" viimein pitkät hiukset!

  VastaaPoista
 7. Haet Berliinistä kampauksen :) No, se varmasti on mukava kampaajareissu. Pitäisiköhän minunkin hakea Berliinistä kampaus, kun en muuten ole tätä pehkoani vienyt kampaajalle moneen vuoteen.

  Tykkäsin tekstistä, siinä oli sellaista ihanaa kepeyttä ja voimaa samaan aikaan.

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos kaikille kommenteista! Minulla on taas ongelmia tämän Bloggerin kanssa, joten en valitettavasti voi jokaisen kommenttia erikseen kommentoida, mutta kiitos kaunis myös tuon tukan hehkuttelusta :D Se oli silloin nätti letti, toivottavasti onnistuu jälleen, sillä pehkoni on niin kamalassa kunnossa, etten kehtaa auki pitää.

  Ja juu, haen Berliinistä asti, kun erään ystävän parturi muutti täältä etelästä Berliiniin, ja se on niin todella superhyvä parturismies, joka on pelastanut kuontaloni jo kertaalleen, että minusta tuli vakioasiakas kertakaupalla!

  VastaaPoista