maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vilahteleva synnintekijä

Arvatkaa mitä. Olen pahis. Jumankeikka, mikä tilpehööritakamuslainen. Nimittäin ensinnäkin eilen humalluin auringosta. Ja ehkä myös kahdesta oluesta. Siitä, että lämpö virtaa kuin hullu joki sisälläni. Olen villi. Rakastan.

Sitä paitsi pahiksen minusta tekee se, että heräsin tänään VASTA yhdeksältä, enkä, kuten pyhä tarkoitus on aina maanantaisin, ryhtynyt työhön. Päinvastoin avasin romaanin nimeltä Ne jotka jäävät ja juutuin siihen. Sitten katsoin ulos, aurinko välkkyy, menin sinne.

Tämä mekko kolmen vuoden takaa kestää pyllistelyt.
Kävin kaupassa muun muassa. Olen nyt sitten vilautellut takamustani oikein roppakaupalla lähi-Aldissa. Olen, kuten moni varmaan jo aavistelee, mekkotyttö. Valitettavasti olen kenties kasvanut tai sitten yksi mekoistani on kutistunut, sillä se oli nyt jotenkin jämptisti suorastaan korvissa kun kurkistelin pakastealtaisiin ja ongin käsiini kasvislasagnea (mikä pahis tämäkin; ostin valmisruokaa koska ei huvita kokata!). Enkä minä huomannut asiaa ennen kuin kassajonossa - ei ihmekään, että takanani virui jono, vaikka toinen kassa olisi ollut vapaana. Pirulainen vie.

Noh. Onneksi tänään en punastele. Olisin nimittäin ollut tomaatin sukulainen ellen peräti itse tomaatti. Niin ja ai niin. Tultuani takaisin kotiin jämähdin koneen ääreen mutta apua. En saa. Aikaiseksi mitään. Vilkuilen koko ajan Ne jotka jäävät -romaania ja aurinkoa. Voi olla, että olen niin pahis etten kohta enää yritä ryhtyä työhön, vaan menen Isarin varteen viltin kanssa ja harrastan kirjailijan syntiä. Lukemista silloin kun pitäisi kirjoittaa.

15 kommenttia:

 1. Kyllä se naurattaa, kun takapuoli vahingossa vilkkuu. Kunhan ei ole oma. Ei vaan, täälläkin on ongelmana pituussuunassa kutistuvat mekot, kun pituus pitäisi pysyä sovinnaisuuden rajoissa. Leveyssuuntaan kutistuvista mekoista en sanokaan nyt mitään. Etenkin kun söin eilen vissiin viisi pullaa. Viisi vissiin, sanon, sillä neljännen jälkeen en tohtinut enää laskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pullamuori :) Mun nuoruudenystävän äiti teki aina niin hyviä pullia, etten koskaan laskenut kuinka monta söin. Jos osaisin itse yhtä hyvin, tekisin pullaa joka päivä!

   Poista
 2. Vai pahis?
  Hyvä ottaa joskus myös vapaapäivä, taitaa olla sinulla aika vähän..:)))
  Kivaa viikon alkua sinulle, Helmi-Maaria.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toisaalta kyllä, mutta toisaalta olihan tuossa jo pari päivää viikonloppuvapaata..

   Sain sentään jotain aikaiseksi tänäänkin, vaikka päädyinkin Isarin varten lueskelemaan :)

   Poista
 3. Miten niin synnintekijä? Miten niin pahis? Ei sinun kirjoituksesti nyt tuonut näitä ominaisuuksiasi esille, että mihin oikein viittasit?

  Mitä tulee tuohon mekko-asiaan, niin näin miehenä totean tämän aiheen olevan sellainen, että lienee viisaampaa olla kommentoimatta, joten pysyn diplomaattisesti hiljaa... ei kun perhana... minähän taisin tavallaan nyt kyllä kommentoida... pieleen meni tämäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nyt pahiksellisuutta, että rötköttää rannalla, kun pitäisi työstää tekstiä :)

   Ja no, tämänpäiväinen mekkoni päätyy vaatekeräykseen. En halua enää vilkutella takamustani tuntemattomille!

   Poista
  2. Olen kyllä eri mieltä tuosta pahiksellisuudesta... Jos rötkötyttää, niin sitten pitäisi kyllä saada rötköttää... ;-)

   Poista
 4. Isarin varteen viltin kanssa ja tuollaista syntiä? En ala. Täällä istun lauttasaarelaisessa toimistossa ja katselen harmaaseen puistoon. Lunta on edelleen enemmän kuin sulaa maata. Huoh.

  Ja voi tuota mekko-episodia. Nyt on taas hetki, jolloin voin lainata edesmennyttä, dementoitunutta mummoani: "Naurattaa, mutta ei sais nauraa".

  Nauti auringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei saa nauraa :D

   Ja kyllähän noin nautinnollinen hetki päivänä, jona pitäisi olla tuottoisa, on syntiä. Tein sitä kuitenkin tuntematta lopulta huonoa omatuntoa :)

   Torstaiksi on luvattu +26 astetta, mutta silloin en valitettavasti voi nauttia päivästä kuten tänään, vaan olen töissä.

   Kevään särähtelyä sinnekin!

   Poista
 5. Tilpehööritakamuslainen :D

  Nauru pidentää ikää, joten taisit jakaa muutamia lisäminuutteja kanssaeläjille :) Päivän hyvä työ on siis osaltasi tehty!

  Minä lainasin blogiyhteisön painostuksesta kirjastosta Ne jotka jäävät, olisipa ihana lukea sitä jokirannassa viltillä... Kun se ei minulta täällä (sulavan!) lumen keskellä onnistu niin tee sinä se minun puolestani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toivottavasti kourallisen ihmisiä ikä pidentyi :D

   Luin puolestasi auringossa. Voi hurja että oli lämmintä! Ihmiset loikoivat bikineissä auringon alla.

   Poista
 6. He he tulipa tästä postauksesta hymy huuliin.Hauska kuvakin,ihan kuin sun pääsi olisi siellä hevosen sisällä;D Voi mikä mekkoepisodi sulla olikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, puoliksi taisikin olla hepan sisällä :D Hyvä jos hymyilyttää. Kyllä se nyt jo minuakin!

   Poista
 7. ;-D Tämä postauksesi piristi päivääni, kiitos!
  Ja samalla tuli muistelleeksi punastellen omia mekkosähläilyjään. Mikä siinäkin on, että se kaikkein turvallisin mekko joskus tekee kantajalleen temput?
  Ihanaa, että siellä paistaa aurinko - täällä sataa vettä. Kyllä noin kauniina päivänä saa vähän syntiä tehdäkin ;-)

  VastaaPoista
 8. Mukavaa jos piristi :) Niinpä. Olen vihainen mekolleni. Niin vihainen, että heittää tuikkasin sen kierrätyspinoon.

  VastaaPoista