keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Anna marsun kirjoittaa

Aamulla olin sitä mieltä, että kirjoitan ja olen ahkera, kunhan töistä pääsen. Ahkera ehkä olenkin, mutta toisaalta olen myös nostanut marsun pöydälle. Se kirjoittaa puolestani...


Ja kunhan se lopettaa työskentelemästä, alan kyhätä hakemusta Villa Sarkiaan. Jospa vaikka kävisi suurenmoinen tuuri ja pääsisin sinne koko elokuuksi kirjoittamaan valmista kauraa. Ja sitten kun hakemus on valmis, jatkan naputtelua. On valtava, suoltava olo.

Haluaisin laulaa nyt. Silmät kutisevat. Aivastelen. Kaupunki on kylmä koko loppuviikon. Sataa, sataa, sataa. Kävimme tänään Deutsches Museumissa lasten kanssa. Siellä oli tungosta, ei voinut hengittää. Mutta enpä ennen ollutkaan käynyt, kuitenkaan, kaivososastolla. Siellä näkee, kuinka litteissä raoissa meidän maapalloamme louhitaan. Nousi arvostus kaivostyöläisiä kohtaan huippuunsa. Ja samalla sääli; kuinka aikojen alussa hevoset ja ihmiset ovat siellä rehkineet henkihieverissä. 

Marsu tahtoo jatkaa naputtelua. Minäkin, tosin, ja vielä kiivaammin, sillä ensi viikolla en juurikaan ehdi, kun lähden käymään keskiviikosta perjantaihin Prahassa ja sitten saapuvat vanhempani kylään. Jippii, saan salmiakkia, ruisleipää ja lempishampootani, nimittäin Erittäin Hienoa Suomalaista. Mustikkaa, vieläpä!

13 kommenttia:

 1. Voi marsun suloisuus! En nyt tiedä onks tää vähän off-topic -osastoa, mutta kysymys, pitävätkö marsuyksilöt kovaa ääntä? Meillä on välillä melkoinen kiljunta päällä, ainakin jos jossain pussi rapsahtaa :)

  Toivottavasti pääset Sysmään (olen muuten asunut sielläkin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pitävät kovaa ääntä vain silloin, kun saavat juosta vapaana, ja silloin ne ovat kyllä tosi kovaäänisiä!

   Toivon minäkin, että Sysmä kutsuisi. Sinä se olet ehtinyt asustaa!

   Poista
 2. Marsu sentään kirjoittaa. Kissankutale tulee näppikselle vain löhöömään.

  VastaaPoista
 3. Vai marsu... :) Meillä on pikemminkin mursu (= allekirjoittanut) ja tekstitkin sen mukaisia... Pidetään peukkuja Villa Sarkian puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Toivotaan yhdessä, että pääset kuukaudeksi sinne taiteilijaresidenssiin..:)))

  VastaaPoista
 5. Toivon minäkin, että pääset kirjoittelemaan. Marsun kanssa tai ilman? Vai Erittäin hienoa Shamppoota mustikkana. Tuleekos siitä musta tukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis Mine :) Ilman marsua. Se (tai siis nuo kaksi, toinen vain ei ole kirjoittavaa tyyppiä) on hoidossa vielä loppuviikon luonani.. Ja eih, ei tule musta, vaan pehmeä, hyväntuoksuinen tukka ;)

   Poista
 6. Rakastan tän postauksen otsikkoa.

  Aion kokeilla tuota mustikka-shampoota Suomessa :-)

  VastaaPoista