torstai 2. toukokuuta 2013

Epäselvien tilanteiden varjotar

Kas kun on elämä mennyt risaiseksi ja huolettomaksi. Vappuaattona kävinkin sitten vähän juhlimassa, mutta vain vähän, ja eilen paistatin päivää Isarin rannalla sekä erittäin mielenkiintoisilla taidefestareilla, missä musiikki soi ja silmät pursuivat elämyksiä. Olisin halunnut heittäytyä tatuoitavaksikin, mutta eiköhän tämä yksi, 13 vuotta vanha tatska riitä tällä erää, vaikka tahtoisinkin nilkkaan erään pienen kummajaisen.


Sitä paitsi R joutui olemaan mustasukkainen; vieressäni taidefestareilla istui joku tuntematon mies, joka alkoi puhua omasta festarihankkeestaan ja esitteli siinä sivussa itsensä, enkä minä ymmärtänyt että kyseessä oli flirttaustapahtuma, jotenka heläytin hemmolle hymyn jos toisenkin ja olin niin avoin ja valpas kuin yleensä olen, mutta tilanne kääntyikin oudoksi, kun mies sujautti käteeni puhelinnumeronsa. 

Minä olin että häh, R pyysi minua suutelemaan itseään oikein näyttävästi (enkä, tollo kun olen, ymmärtänyt että miksi - etenkään kun seurassamme oli kavereita, joten enpä sitten imutellut) ja lopulta minut käskytettiin hakemaan pulloista panttirahat takaisin, ja minähän menin, oikeastaan nopeasti ja ilomielin, sillä epäselvyydet ovat epäselvyyksiä ja minä olen suorien teiden tarpoja.

Tämä taulu muistuttaa vähän toisen romaanini kansikuvaa.

Mutta on tapahtunut myös eräs mielenkiintoinen asia. Olen ystävystynyt naapurinneidin kanssa hyvinkin tiuhaan, jotenka käväisen yläkerrassa useasti kylässä. Noh. Tiistaina keskustelimme tuosta vastapäisen talon valokuvaajasta, ja naapurinneiti ihmetteli ennen kuin mitään ehdin sanoa, että miksiköhän sillä on niin usein vieraita naisia siellä ja miten se edes jaksaa niin monen kanssa velmuta. Noh, noh. Kotvaa myöhemmin keskustelin toisen kaverini kanssa kotonani ranskalaisen parvekkeen katveessa maailmasta, ja valokuvaajan veli (joka asuu valokuvaajan alapuolella ja on itsekin valokuvaaja) tupsahti kadulle. Me kutsuimme hänet kohottamaan maljaa naapuruudelle, ja hän tuli, ja minähän sitten suorien sanojen ihmisenä ihmettelin hänelle sitä samaa, mitä naapurinneiti oli ihmetellyt. Veli nauroi ja sanoi, että eivät ne ole mitään sellaisia naisia, vaan malleja, ja että kuuluvat kuvaussessioihin eivätkä mihinkään muuhun.

Jotkut taideteoksista olivat vasta tekovaiheessa.
Ehkä en ollut liian nolo, sillä tämä velinaapuri tervehti minua kyllä eilen kadulla, ja nyt olen kulmakunnan naapurisuhdeasiamies, tai -nainen, sillä joka puolella asuu tuttavia, joiden kanssa vahingossa ajaudun tilanteisiin, mikä johtaa siihen että saan uusia ystäviä, ja nyt ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, kun kavereita löytyy ylhäältä ja alhaalta ja sivulta ja edestä. 

Hyvää päivää siis. Kirjoitan illalla Punainen kuin veri -arvostelun ratsastuksen jälkeen. Nyt meikkaan. Kasvoja koristaa muutes aivan järkyttävän iso teinifinni. Olenkohan nuorentumassa. Jotain on tapahtumassa, olen menettänyt liikaa painoa joten yritän paikata tilannetta syömällä mahdollisimman paljon ja mahdollisimman rasvaisesti, naamasta sen näkee mutta jostakin syystä ei vartalosta. R motkottaa, sanoo että tahtoo jotakin mistä pitää kiinni ja minä syödä mässytän hänen nenänsä edessään jotta uskoisi, että syön kuin lehmä, mutta mitään ei näy, paitsi finnejä. Luulen, että rakkaushuolet ovat vaatineet veronsa. Ja ensi viikollahan menemme Italiaan, siellä ei voi muuta kuin syödä syödä syödä ihania ihania maukkaita maukkaita ruokia ruokia. Mmmm. Ja ennen kuin eksyn enemmän sivupoluille lähden nyt. Ylös ulos meikkaamaan mars.

Kirjankansitaidetta.


14 kommenttia:

 1. En ole koskaan osannut flirttailla, tuntuu, etten edes tunnista flirttailua. Hmm, aina asialinjalla.

  Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 2. Elämässä sattuu kaikenlaista. :) Sulle olisi blogissani pieni tunnustus ja haaste.
  Arkea, juhlaa ja unelmia

  VastaaPoista
 3. Ystävät ei ole mikään huono juttu..:)))

  Hauska raportti viikonlopustasi, Helmi-Maaria!
  Oikein hauskaa ja vilkasta toukokuuta ja uuden viikon alkua sinulle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät ovat mauste! Kiitos samoin sinulle. Minulla oli koko päivän sellainen olo, että on tiistai. Jotenka en ollenkaan ymmärä, että huomenna onkin jo perjantai :)

   Poista
 4. Flirttailla. Mitä se on? Kun tapaa tulevan miehensä 15-vuotiaana, jää monesta asiasta pihalle:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh..voithan yrittää flirttailla miehesi kanssa, niin tiedät, mitä se on :D

   Poista
 5. Flirttailua ja suutelemattomuutta... :) Hyvä kun on kavereita ja ystäviä, niitä ei ole koskaan liikaa, varsinkaan ystäviä... Missä menee kaverin ja ystävän raja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kai se menee siinä, että ystävälle todellakin uskoudutaan ja kaverin kanssa oikeastaan vain pidetään hauskaa. Osaan kiukutella ystävien seurassa, mutta kavereiden seurassa hienotunteisesti jätän kiukut kiukuttelematta..

   Poista
 6. Hi hi,no löytyi sitten hyvä selitys sille liikenteelle;D
  Flirttailla,muistanko vielä....
  Mukavalta kuulostava naapurusto:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kiva naapurusto :) Tosin vähän ehkä nolottaa kaikesta huolimatta tämä sekaantumiseni valokuvaajanaapurin elämään :D

   Poista
 7. Varsin tapahtumarikasta verrattuna omaan hiljaiseloon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kyllä pikkuhiljaa hiljaiseloa tähänkin taloon ja tyttöseen :)

   Poista