lauantai 18. toukokuuta 2013

Sweet, sweet sixteen!!

Se herätti minut jo puoli kuudelta, tuo pallo taivaalta. Venyin silti vielä pari tuntia sängyssä, torkahtelin, kuulin laulua. Nousin, ruokin marsut (jotka ovat meillä hoidossa seuraavan viikon ajan ja viihdyttävät kirjoitushetkiäni työhuoneessa), kävin juoksemassa joen kaulaa etelään päin ja kun tulin takaisin, oli herra poikaystävä siivoamassa keittiötä hiki hatussa, soitatti minulle onnittelulauluja, tyrkkäsi käteen suklaarasian ja kirjekuoren (josta löytyi hassun kortin lisäksi apurahaa uutta tietokonetta varten, jeih!) ja halasi kuin viulua, ja nyt se vielä on ostoksilla ja sitten se aikoo mäjäyttää pöytään aamupalaa, ja luulenpa että luvassa on jokin ihana mansikkaleivos leipomosta, sillä rakastan mansikoita ja leivoksia ja herra poikaystävääkin välillä tai oikeastaan melkein aina.

Minä 15 vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran täytin 16, tai no ei tämä ole synttäripäivänä otettu, mutta kuitenkin sinä vuonna. Sisko meikkasi ja isoveli otti kuvia. Ollapa vieläkin noin kimmoisa!

Jotenka oikeastaan asiat ovat todella hyvin, vaikkakin vieläkin yrittää kismittää, että tänne pölähtää iltapäivällä ei pelkästään yksi R:n kaveri, vaan myös hänen tyttöystävänsä, mutta minä aion siinä vaiheessa olla jo poissa, sillä päätin nyt sitten juhlistaa näin kaunista kevätsyntymäpäivää työtoverini kanssa ulkosalla auringon huikeassa hohteessa. Jotenka kirjoitanpa tässä pari tuntia ja sitten kilistelen kuohuvaa ja kuulen jälleen laulua. R liittyy sitten myöhemmin seuraan niine kutsumine kavereineen ja sitten on ilo taivaan katossa, toivottavasti, murheet vähän taka-alalla ja hetket vain tässä.

Ai niin, iloisia, yllättäviä uutisia: esiinnyn syyskuun ensimmäisessä Prosak-illassa Helsingissä. Ja mikä jäntevintä; samassa illassa Kari Hotakaisen kanssa. Mojova synttäriuutinen siis tämäkin! Ja Taiteiden yössä minua haastattelee ihku Ranya Paasonen. Hurjaa. Varmaan tärisen sitten jännityksestä tai oksennan lavojen taakse!

Miellyttävää, hajanaista ja virkeää viikonloppua joka iikalle ja miikalle!

12 kommenttia:

 1. Onnea synttärisankaritar! Ja täytyy ehdottomasti tulla sinua sitten kuuntelemaan. :)

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä ihan yhtä kimmoisa tänäkin päivänä, jos et vielä enemmän. Mieti mitä kaikkea olet saanut aikaan sitten tuon 16-v. kuvan jälkeen. Hauskaa synttäriä!

  VastaaPoista
 3. Eri hyviä uutisia syntymäpäivälle. Onnittelut niistäkin.

  VastaaPoista
 4. Onnea synttärisankarille ja sitten noista kirjailijakokkareista, Helmi-Maaria!
  Ps. Ainakin aivot sinulla on vielä joustavat..:)

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea ja tuokoon tämä päivä vielä lisää mukavia uutisia tai ainakin mielettömän hyviä fiiliksiä! Eikä noilla kuvilla saa huijata, tuohan on otettu selvästi eilen... ;-)

  VastaaPoista
 6. Mahtavasti onnea täältäkin:) Sä taidat olla 16 forever;D

  VastaaPoista
 7. Onnea, toinen kerta toden sanoo silloin, kun viettää toista kertaa 16-vuotissynttäreitä.

  VastaaPoista
 8. Mieltä lämmittää, kun tällä tavalla kaikki onnittelette! Kiitoksia kaikille tasapuolisesti :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja uutisia tuo Prosak-klubi ja Taiteiden yön. Ties vaikka pääsisin paikalle kuuntelemaan, toivotaan :)

  VastaaPoista