tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lähtemistä, voi riemu!

No nyt on kyllä kesien kesä. Äärimmäisiä olosuhteita, melkein yhtä kuuma kuin Ateenassa aikoinaan. Minulla on hidas lähtöaamu. Kävin juoksulla, sillä olen tänään kunnossa (paitsi voi tyrskyt kuinka aivastelen välillä!) ja nyt litkin jääkaapin sisältöä smoothien muodossa vatsaani, sillä oletan, että herra R ei ehdi viikon aikana edes avata jääkaapin ovea. Tosin eilen se oli yhtäkkiä kotona. Säikähdin kun ovi kävi jo kello yhdeksältä illalla ja ajattelin, että voi ei, nyt tapahtuu kammottavia, kuten ryöstö, mutta se olikin R. 

Perjantaina se pääsi jo kuudelta töistä. Että tässä jo kohta alkaa ajatella, tai ajatteleekin jo, että jopas se pääsee aikaisin töistä (vaikka kuuteen mennessä se on istunut bürossa jo 10 tuntia). No mutta joka tapauksessa eilen oli lomapäivä ja tänään vasta onkin! Lähden puolisentoista tunnin päästä junalle, joka vie minut kentälle, mistä lennän Berliinin kautta Suomeen, jiihaa. 

Aamiaissmoothieni kukkaloiston kanssa.
Olenko iloinen, olenko! Voi malttamattomuus!! Berliinissä on kahden tunnin pysähdystauko, ja ajattelin jo, että kävisin parturini luona leikkauttamassa otsatukkaa vähän pois silmiltä, mutta en taida uskaltaa riskeerata, sillä haluan haluan haluan Suomeen. Siitä on jo, apua, 8,5 kuukautta kun viimeksi siellä olin. Ja ties kuinka monta vuotta, kun viimeksi vietin juhannusta suomalaisissa maisemissa. Jotenka ehkä pysyttelen visusti Tegelin kentällä sen pari tuntia ja luen. Pitkästä aikaa luen saksaksi (vieläpä erästä järkälemäistä romaania!) ja olen oikein hämmentynyt lukutahdistani. Luen saksaksi paljon nopeammin kuin herra R. Mahtavaa, että kun lukee paljon omalla äidinkielellään, sujuu myös toisilla kielillä varsin sutjakkaasti.

Asiasta heiluviin; tapaan tänään erään uuden hahmon nimeltä Kauno Misukka. Siskoni kun on hankkinut kissan. Terttu- ja Abi-koiratkin siellä odottavat, samoin kuin Lorenzo-kummipoika ja Lenni-melkeinkummipoika. Tänään ja huomenna harrastan perheeni tapaamista (tosin en kai muita näe kuin siskoni perheineen..?!) ja sitten rynnähdän ystäväelämään. Voi kuinka ikävä on ollut niitä kaikkia! Toivottavasti he ovat yhtä höperöitä kuin aiemminkin.

Jotenka adios, darlings, nähdään viikon päästä blogimaailmassa ja osan teistä näenkin jo ihan ihan kohta!  Mitä valloittavinta juhannusta kaikille!!


8 kommenttia:

 1. No johan teillä siellä kelit on...

  Ihanaa lomaa ja oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukuloinnit, ystävöinnit ja juhannukset sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä sanoistasi, Helmi-Maaria, ja oikein erinomaista juhannusta sinulle!

  ♥♥

  VastaaPoista
 4. Mukavaa lomaa ja ihanaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 5. Teillä muuttuikin kelit kun oli ensin tulvia ja nyt kuumaa. Ihanaa Suomi-lomaa ja juhannusta;minä tulen Suomeen ensi viikolla:)

  VastaaPoista
 6. Olkoon matkasi ilolla kyllästetty! :) Niin... ja hyvää Juhannusta myös! :)

  VastaaPoista
 7. Upeaa Suomen lomaa!! Juhannus on kesän ihanin aika, nauti oikein sydämen kyllyydestä :)

  VastaaPoista
 8. Iloista ja toivon mukaan aurinkoista juhannusta :)

  VastaaPoista