perjantai 7. kesäkuuta 2013

Laiskahäntäheikki

Olen hujan hajan. Viikko on taas ohi, vierashuone tyhjä. Jotenkin kaikki lähtemiset tuntuvat luissa. Mutta sitä tämä elämä on; tulemista, lähtemistä, saapumista, palaamista. Jälleennäkemistä. 

Vanhempani veivät voimat kirjaimellisesti, mutta tietysti hyvällä tavalla. Kävimme eilen vielä istuksimassa biergartenissa. Kastanjan alla silmäni saattavat vuotaa, tänään kutian. Biergartenit ovat valitettavasti kastanjoita pullollaan. Ne ovat kauniita puita, eikä allergiani onneksi ole enää niin paha kuin viimeiset kolme vuotta. En ollut aiemmin allerginen millekään. Mutta sitten tapasin R:n ja aloin käydä Saksassa. Täällä ymmärsin, että minä ja kastanjat emme ehkä ole ystäviä. 

Villa Sarkia. Kuva: yle.fi
Höpisen liikaa. Haluan nukkua. Teen tänään ruokaa kuin kulinaristi. Istun illan sohvalla torkkupeiton alla ja mikäli R on kotona, katson jonkin elokuvan. Mikäli olen yksin, luen. En jaksa tänään ajatellakaan kirjoittamista. Huomenna sitten, jos ylipäänsä olen kotona, sillä saatamme lähteä yhtäkkiä jollekin pikku matkalle. Tosin ensin käyn ratsastamassa, luonto jylistää tuolla, jalkani kaipaavat väliinsä hevosen kyljet. 

Kirjoitin jo tuolla Reginan päiväkirjassani, kuinka iloista onkaan. Pääsen Villa Sarkiaan elokuuksi! Jippii! Työskentelemään kokonaiseksi kuukaudeksi residenssiin! Hippiii! Ja mikä parasta; olen Flow-festivaalin aikaan Suomessa. Toverit, nähdäänkö siellä?

Villa Sarkian ruokailutila. Kuva: nuorenvoimanliitto.fi

Tästä kaikesta puheen ollen täytyykin ostaa heti lennot. Elokuuksi ja myös syyskuulle, sillä silloin tulen Prosakiin ja esiinnyn itse herra Hotakaisen kanssa samassa illassa, iik! Kirjamessuista en ole vielä varma. Ai niin. Pintanaarmuista ei ole tullut enää arvioita, ei lehtikritiikkejäkään. Tylsää, sillä pian hyrähtävät syksyn uutuudet ja hautaavat alleen kevään. Mutta eipä nyt ole murehtimisolo. Kunhan vain väsyneenä kitisen. 

Krumeluuria viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Mahtavaa tuo että pääset kirjoittelemaan rauhassa tuonne VIlla Sarkiaan:)
  Ja mukavaa viikonloppua;huilaa nyt vähän että jaksat sitten taas.Ovatko tulvat muuten ohi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Münchenissä on jo kaikki ok, mutta esim. Passaussa vahinkojen korjaaminen vie varmaan kauan. Eilen oli uutisissa vielä kuvia joistakin kaupungeista, joissa vettä on yhä kaduilla..

   Poista
 2. En ajatellut tästä sanoa, mutta jokin nimeltä mainitsematon kirja odottaa lukupinossani melkein päällimmäisenä, joten... :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Villa Sarkia kuulostaa kivalle!

  VastaaPoista
 4. Antoisaa residenssiaikaa, ja tietenkin mukavaa kesää sitä ennenkin!

  VastaaPoista
 5. Lämpimät onnittelut Villa Sarkian johdosta, Helmi-Maaria!

  Ihania viikonloppuja☺

  VastaaPoista
 6. Oi onnea Villa Sarkiasta! :) Itse en ole vielä hakenut mihinkään residenssiin, ehkä vasta ensi vuonna, kun on aikaa ajatella ja keskittyä uuteen. Toivottavasti sinulle tulee ihana ja kirjoittamisen täyteinen kesä <3 Ja kivaa, että tulet Suomeen hieman useamminkin noin kirjoittamisen ja kirjojen merkeissä. Toivottavasti pääset myös kirjamessuille, niin voitaisiin tavata! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoa, että pääset Villa Sarkiaan! Varmasti miellyttävä miljöö kirjoitteluun :)

  Milloinkas (ja missä) ne flow-festarit oikein ovat? En ole jaksanut vielä(kään) googlettaa, mutta ehkäpä reipastun ja teen sen ;) Oma suomireissu on vielä avoin eli laskettua aikaa ei ole vielä määritelty ;)

  VastaaPoista