torstai 18. heinäkuuta 2013

Hippuja

Minulla ei ole juuri nyt mitään sanottavaa. Olen tyhjä ja toimeton. Tässä syy. Tämä tunne on jotenkin ihana. Vapaa ja heleä. Mutta tiedän, että tämä ihana tunne väistyy aika pian. Tulee se vastakkainen tunne; se voi mitä hemmetinmoista kuraa -mäiskähdys. Se tunne piilee tuolla jossakin, astuu esiin heti, kun saan ensimmäiset palautteet. Tai hylsyt. 

Sillä vastoin kaikkia uhoamisiani olen sittenkin, sittenkin laittanut neljännen romaanikäsikseni erääseen isompaan kustantamoon. Tai jos totta puhutaan, niin kolmeen. Lempikustantamoihini, joista on julkaistu vaan pelkkää hyvää, loistavaa kirjallisuutta, jotenka oikeastaan voisin unohtaa haahuilut. En minä koskaan niin hyvää tuota kuin loistava. Sitä paitsi Pintanaarmuja ei ole saanut taas vähään aikaan kritiikkiryöppyä. Olen kai unohtanut linkittää, mutta eräs kotikylän tuttava on lukenut sen taannoin. 

Kävin Dolomiiteilla vuosi sitten. Tällainen on olo nyttenkin.
Ja sitten taas pöh. Miksi pitää aliarvostaa itseä kirjailijana. Pitäisi nostaa leuka pystyyn. Ja nythän se onkin pystyssä. Olen kirjoittanut jotain tällä hetkellä valmiin tuntuista. Voin nyt hyvillä mielin kirnuta. Unohtakaamme synkät enteilyt. Lähtekäämme kohta ulos ja töihin (evvk...on taas työtoveriongelmia, pahoja, voisin sen takia jopa irtisanoutua, jos voisin, ja odotan ystävääni, toista työtoveriani takaisin lomalta kuin koira siankorvaa, jotta voisin edes vähän nauttia palkantakomisesta).

Joka tapauksessa muistutan yhä ja jälleen kerran arvonnasta. Se, että lähestyn isoja kustantamoja, ei tarkoita että tämä kotikustantamoni ntamo olisi yhtään sen huonompi. Kannattaa osallistua, jotta saatte mahdollisuuden tutustua sen tarjontaan. Sitä vain tuppaa varmaan kirjoittajakin aina olemaan sellainen, että se katselee aavaa ulappaa eikä muista, että oma pikku saari on ihan tarpeeksi saari ollakseen saari. 

Terveisiä kuumasta huumasta!

12 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat! Poikani kiipeilevät vuorilla... Norja toki riittää.

  VastaaPoista
 2. Minullakaan ei ole mitään sanottavaa, mutta päätin heti helpottaa oloasi kaikin tavoin: Sinä olet niin onnellinen jos otat minut vertailuasteikolle. Kuvittele miltä tuntuu olla Lukija, jolta on irronnut toisesta silmästä lasiainen. Kesän vauhti pysähtyi tähän ja istun kalenteri kädessä perumassa niitä menoja, joita voin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AUUU...olen pahoillani puolestasi :/ Toivottavasti tokenet pian! Silmät ovat arka paikka..

   Poista
 3. Jälleen romaani melkein valmistumisvaiheessa:)
  Tuottelias olet ja ihana, Helmi-Maaria.♥
  Onnellista viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Toivotan onnea romaanisi kanssa. Toivottavasti se pääsee julkaisuun..

  VastaaPoista
 5. Tuonne Reginan blogiin ei voi kommentoida kuin rekisteröityneenä, enkä nyt yön selässä surffaillessani jaksa rekisteröityä. Mutta siihen viitaten, ihailtavaa avoimuutta uskaltaa antaa tekstinäytteitä. Itse suojelen mustasukkaisesti käsikirjoituksia kaikelta ylimääräiseltä viimeiseen asti ennen kuin ne päätyvät kirjaksi. Jokaisella tapansa, ei ole huonompia tai parempia taiteellisen työskentelyn suhteen, vain erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taidan olla vähän liian avoin vähän liian usein, mutta toisaalta ei se minua häiritse, jos jotenkin oma tektsi imee mukaansa ja siitä riemuitsee ja haluaa jotenkin jakaa riemunsa :) Tosin sehän pilaisi riemun, jos joku kommentoisi jotain tylsää...

   Poista