tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maratonille vuosien tauon jälkeen

Vuosi oli 2006, kun tämä ihmisraasu juoksi Helsingin maratonin. Aikaa kului 4 tuntia 32 minuuttia. Haluaisin juosta vielä kerran, kolmeen ja puoleen tuntiin, mutta tuskinpa polveni antaa enää anteeksi. Se kestää puolimaratonin verran, sitten tulee kolotusta. En halua pilata. Joskus sitä pistelee potkunyrkkeilytreeneissä. En halua mennä rikki. Pitäisi varmaan lääkäröityä.

Joka tapauksessa nyt on erilaisen maratonin vuoro. Mediassa asti huomiota saanut kirjablogien yhteismaratoni käynnistyy huomenna toisen kerran. Lisätietoja ja listan maratoniin osallistujista löytää Hys, äiti lukee nyt! -blogista.

Otin huomisen vapaaksi töistä ensinnäkin siksi, että olen viime viikot tehnyt täyttä viikkoa (ja hukun ylityötunteihin!) ja toiseksi siksi, että täällä on uuvuttavan kuuma (loppuviikolle luvattu +36 astetta ja jo tämä hiukan reilu 30 asteen lämpö vie mehut) ja kolmanneksi siksi, että minusta tämä on loistavaa. Yhteisöllistä lukemista, maratonailua, virtaukseen hyppäämistä, ylipäänsä sen kokeilemista, että mitenkä sitä oikein kestää. Jaksaako, huvittaako. Tuleeko kirjaähky.


Lukupinoni tönöttää tuossa vieressä mutta lukenen ensin Murakamin Kafka on the Shoren loppuun. Se löytyy lukulaitteesta. Luettavat kirjat ovat pääosin englanninkielisiä. Saksaksi lainasin Herman Kochin uusimman (suomeksi Lääkäri) ja Herman Hesseltä Kinderseelen. Lisäksi lempikirjailijani Tahar Ben Jelloun romaanin Zurückkehren (suomeksi sitä ei ole ilmestynyt lainkaan) olen ostanut omaksi.

Luulen, että Murakamin jälkeen haluan Kochia. Sitten varmaan siirtynen Oatesin (jota lainasin kahden romaanin verran) pariin. Tai no, saa nähdä. Suomeksi minulla on omasta hyllystä Vartion Hänen olivat linnut (joka on yksi suosikeistani!) sekä Morrelta saamani Amerikan psyko. Katsotaan, luenko loppupeleissä suomeksi yhtään mitään. Ja katsotaan ylipäänsä, mitä sittenkään luen, sillä olen yleensä mielihalujen valtaama enkä suinkaan suunnitelmien. Enkä usko, että ainakaan saksan kielellä ehdin lukea liian paljoa. Aikaahan kun on vain se 24 tuntia.

Kochin viimeisin on suomennettu Lääkäriksi, mutta lähtökielelläkin se on tämä sama mikä saksaksi.
Toivotan viihtyisää maratonia kaikille siihen osallistuville sekä viihdyttävää seuraamista sivusta katsojille. Itsehän hakeutunen varmastikin ulos lukemaan huomenna, mikäli löydän tarpeeksi varjoa ja viileää tuulahdusta. Pitänen myös juoksutauon varhain aamulla, sillä päivällä on liian kuuma, ja joka tapauksessa haluan vähän nousta lukuasennosta ylös ja oikoa. Raportoinnin lukemisen edistymisestä aloitan tänne blogiin heti, kun saan tuloksia aikaiseksi!

P. S. Arvonnan voittajista kaksi ei ole vielä ilmoittautunut - etenkin pääpalkinnon voittajan perään kuuluttelen!

7 kommenttia:

 1. lukuintoa:D t.äippä

  VastaaPoista
 2. Olen kannustusjoukoissa mukana eli mielenkiinnolla seurailen toisten suorituksia. Itse en tällä kertaa osallistu enkä välttämättä enää ikinä - ei ollut ihan mun juttu, mutta tulipahan testattua ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos arpaonnettarelle! Olen lähettänyt yhteystietoni sähköpostiisi.
  t. Musti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Musti, onnitteluni! Mutta en ole vielä saanut sähköpostiasi...kokeiletko uudelleen?

   Poista
 4. Tsemppiä maratoniin! Minun piti aloittaa vasta kymmeneltä, mutta koska maratoninto todennäköisesti herätti minut aikaisin, niin ehkä aikaistan myöskin maratonini alkua.

  VastaaPoista