perjantai 12. heinäkuuta 2013

TSADAA!!!

Ja tättärää: blogini on saapunut jonkinmoiseen tasalukuisen alttariin. Tämä on nimittäin 500. postaus. Olen kirjoittanut blogiani 2 vuotta ja puoli. Piti olla alun perin jonkinmoinen rakastuneen kirjoittajan päiväkirja, jossa kerron elämästäni Saksassa.

Elämäni Saksassa ei ehkä ole maailman kiinnostavinta, ja rakkaus on tainnut karahtaa pahemman kerran karille, mutta lukijoita tulee jopa lisää tasaisin väliajoin. Kirjoitan välillä sydänverellä tännekin, en vain käsiksiini, joten suurensuuri kiitos kaikille käymisestä, lukemisesta ja kommentoinnista.

Olen ehkä turhankin rehellinen täällä, avoin ja siinä mielessä hullu, sillä kuka hullu yksityisasioitaan verkossa pui. Pitäisi varmaan supistella suuta välillä. Toisaalta tämä on minun virtuaalinen kotini; saanen sisustaa sen kuten haluan.

www.ntamo.net
Koska nyt on 500. postaus, en kirjoita paljoa. Nimittäin järjestän mieluummin suuren arvonnan, jonka pääpalkintona loiskuu 50 euron arvoinen lahjakortti Ntamon verkkokauppaan. Sieltähän löytyy omien kirjojeni lisäksi paljon kaikenmoista, kuten palkitun Maria Matinmikon Valkoinen ja lisäksi monien muiden kollegoideni (kuten Tero Hannulan, Teemu Helteen, Satu Lepistön, Matti Kilposen, Harry Forsblomin jne. jne.) loistavia opuksia, sekä mm. näköispainoksia Jalmari Finnen Kiljusen herrasväestä, ennen kääntämätöntä James Joycea ja paljon, paljon kaikkea.

Lisäksi arvon yhden kappaleen uusinta romaaniani Pintanaarmuja (jota muuten ainakin Helmet.fi:n mukaan on lainattu keväällä ahkerasti; se on koko ajan varauksessa, jippii) omistuskirjoituksen kera ja lisäksi seuraavat kirjat:

Joonas Konstig: Totuus naisista
Saara Henriksson: Linnunpaino
Satu Grönroos: Lumen syli

Arvontaan voivat osallistua kaikki ne, jotka kommentoivat joko täällä tai Facebookissa seuraavaa kysymystäni: Millaisen (kirjallisuusaiheisen) tatuoinnin suosittelisit ottavani nilkkaani? Kaipaan ihan oikeita, varteenotettavia, kekseliäitä, yksilöllisiä vinkkejä, ideoita ja ajatuksia. Nilkalla tarkoitan sitä sisänilkkaa, tatskan koko tulee siis olemaan pieni. En tiedä, mikä sen ruumiinosan nimi oikeasti on. Iho siellä on herkkää, joten kipurajaakin tilarajojen lisäksi koetellaan.


Voit jopa tarjota minulle sähköpostitse kuvaa (oi, olisinkin otettu, jos joku piirtäisi minua varten tatskan!). Toteutan haaveeni syyskuussa. Olen joskus vannonut, että jokaisesta julkaistusta kirjastani päräytän tatuoinnin ihoon, mutta koska moinen vannoma on menettänyt hehkunsa, otan jonkun pikkuisen, monimerkityksisen kuvion tai lauseen ikuisella kestoliimalla vartalooni. Minusta löytyy jo yksi palava sydän, joka kertonee paljon persoonallisuudestani, mutta nyt kaipaan jotakin, joka kertoo intohimoistani. Eli kirjoittamisesta lähinnä tai kirjallisuudesta ylipäänsä, vapaudesta, maailmasta, janosta kokea kaikki heti nyt. Yksi ehdotus on jo tullut: muurahainen joka lukee kirjaa (täällä minua kutsutaan Ameiseksi, eli muurahaiseksi, älkää kysykö miksi, sillä ei ole hajuakaan).

Arvonta suoritetaan maanantaina 22.7. keskipäivän tienoilla, jolloin nautin pitkästä aikaa vapaasta kirjoituspäivästä. Mikäli haluat kaksi arpaa, mainosta arvontaani omassa blogissasi tai Facebookissa, kiitos, ja ilmoita asiasta minulle. Ja jos viihdyt blogissani, mutta et ole rekisteröitynyt lukija, voit toki rekisteröityä, etenkin jos omistat blogin, jotta pääsen vastavierailemaan.

Huikentelevaista viikonloppua kaikille!

25 kommenttia:

 1. Klassikko: Write drunk, edit sober -teksti :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut massiivisista tasaluvuista.
  Tatuoi vaikkapa lyhyt ja ytimekäs lausahdus "Writers never die." tai jotain sen suuntaista.

  VastaaPoista
 3. Pegasos eli runoratsu, googlaapa kuvat.

  VastaaPoista
 4. Mahtava arvonta, mukana tietysti! Hippinä ehdotan lausahdusta Make books not war. Googlasin ideani ja törkeää että joku oli jo keksinyt tämän aiemmin! Mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 5. 'Sus siunaa, mitkä palkinnot! Ja Helteen poikakin mainittu - kiitos siitä!

  Ehdotan tatuoinniksi sellaista vanhaa kirjoituskonetta, mallia Remington etc.

  Toisaalta nyt, kun edessäsi on valoisa tulevaisuus kirjallisuutemme eturivissä, voisin ehdottaa nilkkaan myös pienen pientä tekstiä: "Mikäli näet lukea tämän, olet liian lähellä".

  VastaaPoista
 6. "Toisinajattelijan" vihje: Älä ota tatuointia. Muuten olet vanhana täynnä tatuointeja ja kulutat taitelijaeläkkeesi niiden poistattamiseen. Tatuoi muistot onnellisista hetkistä sydämeesi.:)

  VastaaPoista
 7. Onnea hienon postausmäärän johdosta!ja en vaan nyt keksi sinulle tatuointia....

  VastaaPoista
 8. Haluan Pintanaarmuja! Se on niin varattu helmetissä, että ottaa päästä.

  Tatuointi...laitan tatuointieksperttini asialle, kuva tulee s-postissa.

  VastaaPoista
 9. Onnea, onnea merkkipaalusta ja muutenkin mukavaa kesää sinne Saksan maalle! =D

  (En osallistu arvontaan tällä kertaa, mutta onnea matkaan muille.)

  VastaaPoista
 10. Onnea viissatasesta! :) Ja se tatuointi... "My words are forever!" tai... "Read my books instead!" (okei, meni vitsin puolelle)... tietenkin nuo vois laittaa jollain muullakin kielellä... Ensin ajattelin ehdottaa sulkakynän kuvaa, mutta Kirsi ehti ensin...

  VastaaPoista
 11. Olen arvonnassa mukana ja suosittelen; Harkitsehan nyt sitä tatuointia vielä uudemman kerran:/.

  VastaaPoista
 12. Sulkakynä olisi sievän naisellinen, mutta miksipä ei mustekynäkin kävisi? Ensin meinasin ehdottaa nilkkaan pintanaarmuja, muttane voisivat näyttää siltä, että kenkäsi hiertävät kroonisesti... :)

  VastaaPoista
 13. Jos itse olisin ottamassa tatuointia, joka liittyy kirjallisuuteen, yhdistäisin kaksi rakkauttani ja ottaisin nimen Jevgeni Onegin, (ja kyrillisinä kirjoitettuna, tietenkin). Siinä yhdistyisi rakkauteni kirjallisuuten, oopperaan sekä tietysti Venäjään.

  Eli ehdotan sinullekin samaa! Etsi jokin kirjallisuuteen liittyvä asia, joka ylittää kirjallisuuden rajat, niin pääset yhdessä tatuoinnissa osoittamaan kiintymyksesi useampaan asiaan. Monimerkityksellisyys on jees. :)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut sinulle merkkipaalusta!
  Olen mukana arvonnassa ja mieskin haluaa ehdottaa.
  Miehen ehdotus: Ex libris (ja siihen joku kuva?)
  Minun ehdotus: Carpe diem
  Tämän parempia ei tullut nyt mieleen.

  VastaaPoista
 15. Onnittelut 500. on hieno saavutus :)
  Koska tatska on pieni, niin suosittelen roomalaista numeroa julkaistuista kirjoistasi.
  Voisit laittaa numero IV, neljännen kirjan kunniaksi, mutta jos olet taikauskoinen niin numero III
  Kaksi arpaa sinun kirjasi puolesta. Vinkkaan sivullani.

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia kaikille tähän mennessä vastanneille. Mahtavia ideoita :) Olen jo päättänyt ottavani uuden tatuoinnin, olen sitä vuosia janonnut, joten päätöstäni en pyörrä. Nyt on oikea aika. Olen kivulle avoin ja kuvalle myös ;)

  VastaaPoista
 17. Onnea huikeasta postausmäärästä!

  Tatuoi sellainen avoin kirja, jonka sivujen asento muistuttaa siipiä. Just joo, tuosta kuvauksestako pitäisi sitten jotain ymmärtää ;)

  Minäkin haaveilen kirjallisesta tatuoinnista, mutta ainakin yksi idea olisi "jonossa" ensin.

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla, linkitän blogini fb-sivulle.

  VastaaPoista
 18. Olen sulkakynän kannalla myös. Taitava toki pitää tatuoijan olla, jotta se näyttää hienolta ja kuluneelta yhtaikaa. Yksi arpa. Onnea blogille ja kaikelle kirjoittamisellesi.

  VastaaPoista
 19. Hei, kivaa että lisää osallistujia :) Kiitoksia vastauksista!

  VastaaPoista
 20. Moi! Äidinkielenopettajana ehdotan jotakin välimerkkiä. Voit itse valita nilkkasi kaarien mukaan...

  VastaaPoista
 21. Mulla oli sama idea kuin Villasukalla eli avoin kirja, jonka lehdet 'lentelee' niin, että se näyttää perhoselta.

  VastaaPoista
 22. Mulla oli sama idea kuin Villasukalla eli avoin kirja, jonka sivut 'lentelee' niin, että se näyttää melkein perhoselta. Haluaisin Pintanaarmuja!

  VastaaPoista
 23. Jokin lause lempikirjastasi tai -runosta tyylikkäällä, persoonaasi sopivalla fontilla. Vaikka vielä alkukielellä... Eli osallistun arvontaan!

  VastaaPoista