perjantai 9. elokuuta 2013

Ihanaa sekamelskaa!

Tänään on jännitysten päivä ainakin iltapäivästä. Nimittäin tänne Villa Sarkiaan tupsahtavat runoilija Harry Salmenniemi ja kirjailija Katja Kettu, jonka viimeisimpiin teoksiin olen aivan hurahtanut. Ensimmäiset ihmiset saapuvat jo kahdelta. Ihanaa. Kapsahdan varmaan kaulaan. Olen ollut niin yksin. Rakastan ihmisiä!

Eilen kirjoitin salissa.
Mutta pitää silti virittäytyä haastattelu- ja lukutunnelmaan. Olen jo katsonut pätkät, jotka luen. Voipi olla, että toistan itseäni samoilla pätkillä Taiteiden yönä.

Tein eilen töitä about klo 9-16 kunnes lähdin juoksemaan. Tarkoitus oli juosta puolimaraton ihan huvikseni ja katsoa, jaksanko. Juoksin sitten ylikin, peräti 22,6 km eikä aikakaan ollut niin kurja. Vain 2 tuntia 6 minuuttia, josta voi vähentää vielä pikkupaussit, kun piti pari kuvaa näppäistä matkan varrelta. Mutta en kyllä olisi jaksanut maratonia juosta. Ensinnäkään ei ollut juomavettä mukana ja ilma oli kuuma sekä kostea. Lisäksi kävi jo hieman puuduttamaan. Teki mieli varastaa eräs poloinen polkupyörä hylätyn näköisen talon pihalta ja polkaista loppumatka kotiin. Mutta no, en ole rikollinen. Ainakaan vielä. Kotona odottikin sitten voittajaolo!

Juoksulenkkimaisemistoa.
Jatkoin kirjoittelupuuhastelua myöhään yöhön. Nyt vähän väsyttää. Mutta työstän silti. Jätän runot vähäksi aikaa viilenemään (sillä jiiihaaa, kokoelman ensimmäinen itseä tyydyttävä versio on VALMIS!!!) ja siirryn käsiksen pariin. Nyt kun en enää pelkää tätä taloa, vaan suorastaan viihdyn kamalan hyvin (lukuun ottamatta ankeita yksinäisiä hetkiä), voin hyvin kirjoittaa myös jännäriä eteenpäin.


Karkaan Sysmän Kirjojen yön jälkeen Helsinkiin. Käyn sunnuntaina Flow-festareilla kuuntelemassa vähän Kraftwerkiä ja Husky Rescueta sun muita. Ihanaa päästä ihmisten ilmoille. Tekisi mieli halailla kaikkia. Olenhan loppupeleissä laumaeläin. Ja ensi viikolla kuuleman mukaan saan vihdoin residenssiseuraa!

Mainiota viikonloppua kaikille. 

18 kommenttia:

 1. Juoksit yli puolimaratonin, no huh huh. Kyllä olet rohkea rokan syöjä. Hauskaa viikonloppua, kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuossa varmaan rohkeudesta ollut kyse :D Vaan siitä, että unohdin, kuinka pitkä puolimaraton on. Olin kyllä nääntynyt lopuksi :)

   Poista
 2. Minusta yksinäisyys on luovuuden lähde! Tein Lundbergin Nykyajan jumalatar testin ja sain tulokseksi, että olen Hekate, yön, aaveiden ja noituuden jumalatar, luova, kirjallinen ja introvertti.

  Katja Kettu ja sinä varmaan läydätte toisenna, sillä teillä molemmilla on sama rohkea sanomisen vimma, joka uskaltaa ylittää perinteiset rajat. ne näkymättömätkin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinäisyys on tarpeellista ja ihanaa, mutta jotenkin mulla on totuttelemista tähän totaaliyksinäisyyteen...tarvitsen yksinäisyyttä mutta näissä määrin en. Olen niin iloinen, että tänne tulee ihmisiä :)

   Ainakin tosiaan Katjan loistava tyyli kirjoittaa on löytänyt tiensä minun kirjasydämeeni :) Että eiköhän juttua riitä kohdatessa.

   Kiitos samoin!

   Poista
 3. kauniit maisemat hyväilevät aivoja kun juoksee noilla rannoilla. Halaus on kivaa, hali reippaassti vaan, moni ihminen ilahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tosiaankin halia :) Ja totta, kauniit maisemat ovat inspiraation eliksiiriä..

   Poista
 4. Kelpaa noissa maisemissa juoksennella:)
  Ihanaa viikonloppua ja kirjailijatapahtumaa, Helmi-Maaria!

  VastaaPoista
 5. Hei, mahtavaa: puolikas ja noin hyvä aika, ilman vettä vielä, nostan hattua!

  Ihanan näköinen puurtamispaikka. Minä vietin nuorena yhden kesän samantyylisissä maisemissa taidegallerian oppaana yksikseni. Välillä hiukan pelotti, mutta suurimmaksi osaksi kokemus oli aivan hiuppumahtava ja sain paljon opiskeluhommia tehtyä.

  Mukavaa Flowia ja töihinkin flowia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, oli hienoa Flowssa ja nyt on hienoa flowssa :) Tämä on kyllä aivan ihana talo. Toivottavasti pääsen joskus muulloinkin!

   Poista
 6. OI ihanaa ,saat seuraa ja vielä hyvää ja kiinnostavaa sellaista:)
  Ja mukavaa Flow-festaria:se on ihan poikani ja miniän kodin lähellä ja miniäkin siellä todennäköisesti on festarivieraana.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Hei reipas! Anna palaa vain ja inspiroidu myös seurastasi:).

  VastaaPoista
 8. Oi- upeita maisemia ja upeaa seuraa! Hiljaisuus ja yksinäisyys ovat luovan työn ruokkijoita, mutta ei sitä kukaan liiaan pitkään kestä. Mutta voi, kuinka olisi ihanaa kirjoitttaa aamuyhdeksästä neljään! Olet onnenpekka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä kyllä tuntuu, että onnenpekka taidan olla..olisi mainiota, jos olisi pidempi kirjoitusloma!

   Poista
 9. Sinussa on virtaa kuin pienessä kylässä kuule! Anna vähän minullekin.

  Tuo juokseminen minua houkuttaisi, mutta polvet eivät kestä. Noissa maisemisssa se olisi ilo. Tänä kesänä vain ajelimme Sysmän ohi, mutta siellä on kaunista.

  Minä olen samanlainen: erakko ja laumaeläin, kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ole hyvä, energiaa :) Tänne tuleva tie, joka halkoo järviä, on aivan todella kaunis!

   Poista