torstai 1. elokuuta 2013

Kummitustalo??

Oh, terveisiä Sysmästä! Täällä on valoisaa ja kirjoja ja tilaa. Villa Sarkia on mahdottoman kaunis pytinki. TILAA täällä on siis eritoten. Nimittäin, kääks, olen ainoa residenssiasukas parin viikon ajan. Muuten mukavaa, mutta pelkään isoja taloja, joissa pitää olla yksin, etenkin iltaisin. Että katsotaan nyt, kestänkö. Onneksi tässä ympärillä on muitakin taloja (ja iiiiks, aivan kamalan hieno mutta pelottavan tyhjä teatteritalo) eikä tämä onneksi sijaitse keskellä metsää. Muuten olisin palannut jo samaa tietä takaisin. 

Näkymä residenssihuoneestani saliin.

Näin päiväsaikaan nautin kyllä. Ihana tämä talo. Avara ja tilava ja vanha. 

Vanha. Apua. Vanhat talot natisevat, kolisevat ja sisältävät kummituksia. Milloinkohan alkaa pimeä. Pitänee mennä nukkumaan jo valoisaan aikaan. Apua. 

No mutta ainakin kirjoitustuttaa. Kävin jo iki-ihanassa Sysmän kirjakaupassa ja hankin sieltä luettavaa. Mutta kirjoituttaa kyllä enemmän. Tässä jo aloittelen hommia. Jos pelottaa liikaa iso talo ja yö, kirjoitan sitten valot päällä läpi yön ja nukun vasta huomenna. Niih. 

Siskot autossa teillä tuntemattomilla.
Sitä paitsi olen ollut Suomessa vasta vajaan vuorokauden, mutta jo ilakoinut kuin eläin. Näin eilen ihkuja ystäviäni, istuimme aamuyön tunneille asti ulkosalla pölisemässä, ja tänään olen sitten tehnyt road tripin tänne Sysmään siskorakkaan ja hänen poikiensa kanssa. 

Ja nyt minä olen yksin ja minua janottaa kirjoittamishimojen lisäksi. Juon vettä. Käyn juoksulenkilläkin kohta, kunnes ruoka on sulanut vatsaan eikä paina. Toivottavasti en eksy. Voikohan Sysmään eksyä. Voikohan elämään?

17 kommenttia:

 1. Jos illalla pelostuttaa liikaa, voi jättää valot päälle ja pistää mukavaa musiikkia soimaan! Veikkaan kyllä, että nukut kumminkin kuin tukki :)

  VastaaPoista
 2. Älä ajattele kummituksia, ei niitä ole:)
  Ovet lukkoon yön ajaksi ja kartiinit ikkunoihin...
  Hyvää ja kaunista viikonloppua sinulle, Helmi-Maaria.♥

  VastaaPoista
 3. Onpas sulla väljät tilat tuolla....HYvät vinkit tulikin jo tuossa edellisessä kommentissa...

  VastaaPoista
 4. Maaria, nyt kirjoitat siellä kuin EEva Joenpelto jättimäisessä talossaan Lohjalla. Anna palaa ja unohda kaikki muu! Hiljaisuus ynmpärilläsi antakoon sinulle inspiraatiota ja nauti talon natinoista ja sen entisten asukkaiden läsnäolosta. Ethän vain kuvitellut olevasi siellä yksin;) Menneet ovat kanssamme, mutta he vain kauniisti katsovat kirjailijan työskentelyä.

  VastaaPoista
 5. Kaunista lomaa, Pisarainen! (Paikka kuulostaa upealta. Haluan sinne. =D)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä sinne ja jos kummituksia tulee, niin säikäytä ne ja kirjoita sitten niistä kummitustarinoita! ;-)

  VastaaPoista
 7. Ei kummituksia ole. Mutta mielikuvitus on kirjoittajalle hyvästä. Anna sen siis valua paperille.

  VastaaPoista
 8. Vanha, nariseva talo ja vilkas mielikuvitus ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. :D Hauska lisä siihen on vielä kissa, joka yhtäkkiä tuijottaa tyhjyyteen/ikkunasta ulos, pörhistää kaikki karvat ja säntää piiloon. :D Puhuin muuten just samasta aiheesta kaverin kanssa, joka asuttaa yksin parin viikon verran parisataa vuotta vanhaa maalaistaloa Ranskan maaseudulla, kun miehensä on vanhemmillaan kattoremonttitalkoissa. Yleensä inhoaa miehensä koirankörilästä, mutta nyt kuulemma ottaa sen makuuhuoneeseen asti nukkumaan. ;)

  Mutta eihän siellä oikeasti mitään pelättävää ole. Ohjaat vain mielikuvituksen talon narinan sijaan kirjoittamiseen. Tai kirjoitat ne narinat paperille. :)

  VastaaPoista
 9. Kuul, tervetuloa Suomeen.

  VastaaPoista
 10. Oijoi, kokonainen talo yksin (kummituksineen) käytössä - se olisi kuules minulle taivas, vaikka voisi vähän jännättääkin :D

  Nauti siis ja kirjoitusintoa toivottelen! <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommentoijille. Kyllä minä ääniä kuulin, mutta kirjoitin itseni niin väsyksiin, etten lopulta välittänyt mistään, vaan nukahdin pikku pelko takaraivossa. Ehkä teen näin joka ilta, sillä nukuin sitten kuin tukki :)

  VastaaPoista
 12. Wau, näyttää tosiaan kauniilta ja vanhalta, erittäin hienolta! Voin kuvitella tunnelmaa, vielä kun tulisi kunnon ukkonen tai kaatosade, ja sitä kuunnellen istuisi pöydän ääreen kirjoittamaan...

  Kirjoitusintoa, ja kiitos tästä blogista, on tullut jo jonkin aikaa seurattua sivusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos saat iloa blogista :) Ja kyllä, tämä on kyllä varsin tunnelmallinen talo. Jotta kyllä täällä pitäisi ainakin tunnelmaa teksteihin saada!

   Poista
 13. Tervetuloa Suomeen ja leppoisia ja lauhkeita öitä sinulle residenssiin! Ihanaa kirjoitusaikaa!

  VastaaPoista
 14. Jo on lääniä residenssissä. Oikein viihtyisää kesälomaa Suomessa! Vai onko tämä työmatka?

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia Rooibos ja Anna! Tämä ei tavallaan ole kesäloma, vaan kirjoitustyöleiri :)

  VastaaPoista