tiistai 24. syyskuuta 2013

Matkaan mars!

Hui. Olen mennyt ostamaan jotakin kuumottavaa. Kuten matkaliput! Lennän 30.11. Hong Kongiin, olen siellä perillä ensimmäinen joulukuuta, viivyn vain kaksi päivää ja siirryn Cebuun Filippiineille. Sitten hengailen ympäri saaria ja lennän jossakin vaiheessa kohti Myanmaria tai Laosia. Ai niin ja ehkä v ietän joulua ystävien kanssa jossakin. Jokseenkin hauskaa, kun mikään ei ole vielä tarkkaa. Ja sitten jotenkin vielä takaisin tulen Hong Kongiin, missä ajattelin viettää ainakin kolme päivää ennen paluuta Müncheniin. Yhteensä olen tien päällä 6 kokonaista viikkoa. Pohdin vielä, otanko läppärin mukaan ja kirjoitanko. Ehkä teen töitä käsin, ehkä se on turvallisinta, tai ehkä otan vanhan läppiksen mukaan jotta uusi ei katoa. Mutta voi tätä fiilistelyn määrää.

Kuva: http://nexttriptourism.com
Joka tapauksessa aion vuokrata oman huoneeni Münchenissä joulukuun ajaksi jollekulle. Jotenka jos ketään kiinnostaa vaikkapa irtiotto arjesta ja huippukiva joulukaupunki ja Alpit Etelä-Saksassa, ottakoon yhteyttä.

Joku varmaan kummastelee, että mitenkä minä nyt taas voin vain mennä ja matkustaa, kun vasta olivat rahat epäonnistuneen kämppisasian takia pyllyllään. Noh, fiksuna neitinä en tietenkään koskenut säästötilin rahoihin, vaikka käyttötili käväisikin miinuksella, kämppisasia on nyt kunnossa, ja lisäksihän saan koko ajan lisätuloja päivätyöpalkan ohella lehtityöstä ja pikkiriikkisen Suomi-koululta. Ja kuten aina: pyrin matkailemaan hyvin pienellä budjetilla. Syön katukeittiöistä, yövyn hostelleissa - joskus tosin pitkillä reissuilla on pakko yöpyä silloin tällöin vähän kalliimmissakin paikoissa, en kuluta rahaa oikeastaan muuhun kuin ruokaan, juomaan ja kaikenmaailman pääsylippuihin. Kun hieman katselee, mihin sitä rahaa pistää, voi hyvinkin matkustella 6 viikkoa jopa alle 1000 eurolla. Vähemmälläkin. Lentolipuista pulitin eilen 530 euroa. Lennosta Filippiineille 68 euroa. Muita lentoja en ole vielä ostanut, mutta tuskinpa nekään ylittävät 80 euroa.

Jos joku vielä kysyy, miksi Myanmar, niin ei tämän kuvan jälkeen tarvinne enää. Kuva: codyromano.com
Sen verran on kaameita lääviä tullut vastaan, etten aina ole pystynyt edes nukkumaan..esimerkiksi Thaimaan ja Kampodzan rajalla viisi euroa kustantanut yö olikin sitten viiden euron arvoinen. Uni ei tullut, kun pelkäsin että maailman kaikki torakat vaeltavat vartalooni. Myöhemmin Ho Chi Minhissä Vietnamissa päädyimme silloisen poikakaverin kanssa aivan järkyttävään hotelliin, missä en voinut edes käydä vessassa - pidättelin koko yön. Voi sitä helpotuksen määrää, kun päivänvalo löytyi ja hieman tyyriimpi nukkumismesta, missä olisi voinut vaikka uida vessanpöntössä! Oi, ja nyt kun muistelen, niin Hanoissa on tullut nukuttua sellaisessa kattokomerossa, missä piti pelätä katon ja kaamean kovan sadeveden tippuvan niskaan. Silloinkaan ei ihan hirveästi uni tullut. Onko teillä muita mieleenpainuvia nukkumis(mattomuus)kokemuksia?

Siksi myös Laos. Kuva: www.ride-lara.com
Nyt mietin myös kuumeisesti matkavaihtoehtoja. Koskaan en ole vielä malariakuuria ottanut, mutta nyt pitänee sekin hankkia. Samoin katsella, mihin sitä oikein viisumia tarvitsee. Ja jos löydän vielä tähän hätään jonkinlaisen hyväntekeväisyysmatkajutun, otan osaa. Paljon olen etsinyt netistä tietoa. Moni hyväntekeväisyysjuttu maksaa mansikoita, mutta olisi kyllä huisia voida auttaa (vaikkapa opettamalla englantia tai hoitamalla luontoa) ja nähdä maailmaa myös toiselta kantilta. Viimeksi Kampodzassa teki mieli auttaa eikä vain pelkästään matkustella ja nähdä kauniita nähtävyyksiä. Ja nyt kun kerran lähden yksin, voin tehdä mitä vain. Jos teillä on kenelläkään kokemuksia tai hyviä vinkkejä hyväntekeväisyysmatkailusta, pyydän, että vinkkaisitte siitäkin!


11 kommenttia:

 1. Katsopa tarvitsetko esim keltakuumerokotusta ja mikä ihmeen dengui -rokote myös malarian lisäksi. Rokotteet on hyvä olla kunnossa, sieltä vois aada vaikka mitä erikoisia tauteja mitä ei euroopassa ole kuultukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä muistutus olikin. Ei tarvitse muuta kuin malaria. Muut onkin jo kunnossa.

   Poista
 2. MAHTAVA MATKASUUNNITELMA!!! Ihanaa, etta paaset reissuun ja hienot paikat olet myos valinnut! En tieda loytyyko googlailemalla ihan paikallisia, pienia hyvantekevaisyysjarjestoja, joille ei tarvitse maksaa? Kokeile!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi repäisevältä! Hyvällä suunnittelulla ratkeaa puolet ongelmista ja loput sitten paikan päällä. Pidäthän huolta turvallisuudestasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pidän! Yritän hakeutua hostelleissa muiden matkaajien seuraan, niin on turvallisempaa :)

   Poista
 4. Wau, kuulostaa mielettömän upealta. Eksoottiselta, maagiselta. Ainakin tällaiselle vain hiukan Suomen rajojen ulkopuolelle nähneelle. Kuusi viikkoa reissussa, huh huh. Itse en ole mikään reissunainen, viikko alkaa olla maksimi. (Paitsi kuukausi Munchenissä kuulostaisi huipulta, paitsi että joulukuu. No good. En voisi kuvitella viettäväni joulua muualla kuin kotimaassa. Ja toinen pikkujuttu, raha. =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos joskus käy niin, että voisin antaa kämppäni kesäkuukausina, pidän sinut mielessä - vuokra nimittäin ei ole päätä huimaava ;) Lupaan päivitellä tätä blogia sitten matkan aikana edes silloin tällöin, niin pääsette tunnelmiin mukaan!

   Poista
 5. Luin juuri artikkelin Myanmarista, mutta en muista mistä?!? Näyttää ihanalle! Meillä asuu sukulaisia Laosissa, mutta ei ole ollut varaa lentää sinne. Harmillista, niin harmillista. Nauti siis meidänkin puolestamme jos sinne eksyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, minua kiinnostaa juuri Myanmarista lukea kaikki mahdollinen tällä hetkellä. Niin moni pelottelee, että ei saisi yksin mennä, mutta niin on vain käymässä...toivotaan, että kaikki sujuu kuten pitääkin :)

   Poista
 6. Kuulostaa upean mahtavan pelottavan ikimuistoiselta :) Onnea matkaan jo etukäteen!

  VastaaPoista